Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky mam takovu otazku kamoška mi zrovna psala že ji na gynde včera řekla doktorka že ma pomali tehotenství a ja taky stim nemam skušenosti tak sem si řekla že se zeptam vas.Doktorka ji toho nejak moc neřekla ![]()
tak myslím, že toho mám nastudovaného o těhotenství dost, ale tento výraz slyším poprvé. jediné co mě napadá, jestli plod neroste pomaleji než má ![]()
no to bude asi ono že ten plod nejak raste pomalu a nevyte či ji to nemuže nejak ohrozit to mrne teda ten plod
vzhledem k tomu, že ten termín fakt neznám a jen jsem si tipla, vůbec netuším, co to může znamenat nebo způsobovat, jestli se to může srovnat nebo to není dobré
vážně nevím. asi by bylo nejlepší znovu zajít za lékařkou a vyptat se ![]()
Slyším to poprvé, ale uvažuju, jestli na to taky netrpím
U Samíka jsme neměli ještě srdíčko v 7.tt, bylo až v 9.tt (ale velikost dr. neřešil, tak nevím), teď jsem byla v 8+0 na pohotovosti a velikost odpovídala 5+0, srdíčko rovněž nebylo, takže vyčkáváme ![]()
Test u prvního těhotenství pozitivní 10 dnů po vynechání, u druhého týden… Cyklus mám 28 dnů, pravidelně, takže buď teda je pekelná náhoda, že se mi zrovna vždycky posunula ovulace, když jsem otěhotněla nebo to prostě u mě nějak dýl trvá, než se to nastartuje
I to kdosi kdesi tu na eMiminu psal, že to tak měl, jindy otěhotnět nemohl a prostě embryo bylo výrazně mladší ![]()
Tak kámošce držím plaec, ať je všecko OK ![]()
že odovzdám ale ona nema ešte ani pozitívny test a menstruaci mnela dostat kolem 20.9 tak taky nevym co ji nato rict. ![]()
Tak někdo nemá pozitivní test třeba vůbec… ![]()
Řídila bych se tím, co vidí doktorka. Asi stejně bude muset počkat, je to na bednu, vím, o čem mluvím, ale nevymyslí se na tom nic. Buď to je, nebo není ![]()
Kdy jde na další kontrolu?
no on ji řikal za 10 dni tak uvidime ja sem ji taky řikala ad se chova ako kdyby byla tehotna a ad se zbytečne nestresuje
Tak to slyším poprvé
.
Anguo Jsme na tom podobně… Šla jsem k doktorce, podle menstruace jsem měla být 7+6, ale podle ultrazvuku jsem byla jen 6+1 bez srdíčka (koukám se, že ty máš ten rozdíl ještě větší…). V úterý jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá, jak to dopadne… Snad to dopadne dobře oběma
.
A u tý doktorky (nebo doktora) byla kamarádka nebo ty, jak píšeš na jiným serveru?
Ne, že by to bylo důležitý, jen že jsem teď na tvůj dotaz narazila někde jinde a tam píšeš něco jinýho. ![]()
Já myslím, žes jí poradila dobře, na tom nevystresuje totiž nic ![]()
Zkus se poptat ještě na Porodnice.cz, tam odpovídá přímo gynekolog, tak třeba bude vědět víc…
leňula2 píše:
Tak to slyším poprvé.
Anguo Jsme na tom podobně… Šla jsem k doktorce, podle menstruace jsem měla být 7+6, ale podle ultrazvuku jsem byla jen 6+1 bez srdíčka (koukám se, že ty máš ten rozdíl ještě větší…). V úterý jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá, jak to dopadne… Snad to dopadne dobře oběma.
Leňulo, tak si budem fandit, bude to dobré!!! ![]()
Angua píše:leňula2 píše:Leňulo, tak si budem fandit, bude to dobré!!!
Tak to slyším poprvé.
Anguo Jsme na tom podobně… Šla jsem k doktorce, podle menstruace jsem měla být 7+6, ale podle ultrazvuku jsem byla jen 6+1 bez srdíčka (koukám se, že ty máš ten rozdíl ještě větší…). V úterý jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá, jak to dopadne… Snad to dopadne dobře oběma.
Já věřím, že jo. Je mi blbě od rána do večera
. Tak doufám, že to aspoň k něčemu bude
. A kdy jdeš na kontrolu ty?
Mně není nic, jenom trochu únava a občas zabolí v podbřišku, ale měla jsem to tak i předtím, tak snad je to dobré. Snažím se tomu věřit ![]()
Jdu až 15.10. - měsíc po první KO. Trochu se uklidňuju tím, že můj dr. říkal, že je to úplně v začátku a objednal mě až za měsíc - takže úplně v začátku by klidně mohlo být 3+3 tt (aby mi to odpovídalo nálezu z pohotovosti
) a proto mě pozval až za měsíc - to bych byla ve skutečnosti 7+3 a mělo by to tam být…
No vymyšlené to mám jako hezky, teď jenom aby to byla pravda… Na té pohotovosti říkal, ať jdu už za týden (tj. teď v úterý), ale moc se mi nechce, radši ještě počkám, ať je to na beton
![]()