Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky, maminky a všichni ostatní ![]()
Mám problém, udělal se mi nehezký opar na rtu a vedle něj další a ne a ne se zahojit
Jsem ve 36tt a vím, že nemůžu používat žádné masti a antivirotika. Neznáte háhodou nějaký osvědčený přírodní recept, jak se oparu zbavit? Dost mě to znervozňuje a mám i strach o mimi…
Díky všem za radu ![]()
Lidka
ahoj, měla jsem v těhotenství opar několikrát…i teď mám, ale ani se mi nestihne pořádně rozjet - používám sérum z přírodní kosmetiky cannaderm http://www.cannaderm.cz/…2ml-5-ml.htm
a je to supr. jinak lze taky použít tea tree oil, ale to hojí trochu dýl a vysušuje to a hlavně to moc dobře nechutná
![]()
jinak u oparu pozor…nelíbat s oparem novorozence - je to pro něj hodně nebezpečný!!!! ![]()
Na opary používám Tee Tree Oil. Přírodní olejíček, opar vysuší, ale jestli je vhodný v těhotenství ..
Mela jsem ho minuly tyden a mne zabira ocet.. samozrejme opatrne, jestli to mas otevreny.
já používám normální Herpesin, měla jsem to schválené už v prvním těhotenství a problém z toho nebyl..
Já ho měla několikrát a vždy s Compeed náplastmi - prý je mohu bez problémů.
Já můžu jen a jen doporučit tu tinkturu co dávala odkaz Monduell. Ta z toho konopí. Zabírá neskutečně rychle, za 3 dny jsem skoro bez oparu!!
Já na opary bohužel taky trpím, takže mám zkušenost a tohle je záchrana
![]()
Přípravek se dá koupit v lékárnách nebo v obchodech se zdravou výživou.
Trochu bolestivé, ale účinné. Líh (u nás na vesnici slivovice - jo, nepít)a potírat opar.
Ahojky ![]()
Tak jsem zkusila nejdřív náplasti, nepomohly, opar se rozjel dost drasticky, tak jsem pak zkusila lih, akorát se mi udělal dost bolestivý stroupek, tak pak na to „zázračný kelímek“ od Oriflame, tak už se mi to trochu hojí, ale stejně je to pěkně hnusný…
![]()
auvajs…nezávidím! každopádně to sérum od cannaderm právě nezpůsobí ani rozjetí, ani nebolí a hlavně se neudělá ten hroznej stroupek, kterej se dlouho a bolestivě hojí…já mám po oparu a manžel si ani nevšim, že jsem nějakej měla… ![]()
Ahoj, prosímtě, dá se tahle kosmetika koupit i jinde než na netu? Popř. kde? Děkuju ![]()
Hanka
Já trpím na opary už několik let, dělají se mi ale v nose. Vždycky jsem používala Herpesin Vectavir a tak jsem je neuváženě použila i teď, když jsem v 6 tt.Vůbec mě nenapadlo podívat se do příbaláku. Zjistila jsem, že se nesmí používat až když jsem si opar asi 3× namazala. Mslíte, že se může něco stát? Mám docela strach…
Nemyslím, že by se mohlo něco stát.Mě se udělal fakt neskutečnej opar v 17tt.Zkoušela jsem rady z této diskuze - med, tee tree olej atd…nic nepomohlo, spíš naopak, nateklo mi to tak, že jsem byla jak havajský domorodec
.Tak jsem se zeptala normálně gynekologa.Řekl mi, že v podstatě můžu cokoliv, nějakou mastičku z lékárny, ale nezabrala, tak přišli na řadu náplasti.Po těch mi to konečně splasklo, ale nechtělo se to pořád zahojit.Tak jsem si koupila z konopné kosmetiky Cannaderm vodičku Cannadent a do 3 dnů bylo po oparu
.Od té doby na ní nedám dopustit. ![]()