Bolest v krku v těhotenství – jaké léky mohu brát?

946
1.10.10 14:45

Bolest v krku

Ahojky všem,

jsem v 19tt (5.měsíc) a začíná mě bolet v krku. Vypadá to na přicházející rýmu či chřipku. Přítel už s tím bojuje od minulé soboty, takže to vypadá, že jsem to od něj chytla :cry: Ještě včera mi nic nebylo. Můžete mi poradit, co v těhotenství bych si na to mohla vzít, co užívat a jak tu bolest zmírnit? Omlouvám se, jestli už takové téma existuje. A děkuji moc za rady. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Boo
264
1.10.10 15:06

zkus jitrocelový sirup, ten můžeš a pomáhá, alespoň mě, dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
1.10.10 15:25

Ahojky j jsem kloktala slanou vodu a heřmánek. Pomohlo mi to. No a když jsem začínala pokašlávat, tak jsem si udělala cibuli s cukrem, Do tří dnů jsem byla v pohodě, když teda nemluvím o rýmě, ta musela odejít sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
1.10.10 15:26

Jo a zapoměla jsem, že když mi bylo fakt nejhůř, tk jsem si lehla a vzala jem si paralen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
1.10.10 15:26

Me se tohle stalo ve 20tt. Pila jsem Lemsip (zijeme v Anglii)u nas obdoba Coldrex horky napoj. Jen se porad v lekarne jestli ho muzes v tehotenstvi.Je to na bolest v krku, teplotu a ucpany nos. A me opravdu pomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
1.10.10 15:30

Ahoj, já teď taky bojuji ( už od minulého pátku ! ) s virózou, začalo to rýmou, pak se přidal kašel. Manžel mi v lékárně koupil homeopatický lék Coryzalia, je normálně volně prodejný, doporučila mu ho magistra z lékárny, prý pro těhotné ideální. Uvolňuje rýmu a následně i kašel. Dostali jsme k tomu brožurku s dalšími homeopatiky a když se tak do toho dívám, pro Tebe by bylo vhodné na ten krk Homéogéne 9, zkus se na to zeptat v lékárně. Jinak můžeš stříkat Vincentku do nosa a koupit si i celou flašku a popíjet - rozpouští hleny, v těhotenství se doporučuje. Nepij mléko ani nejez mléčné výrobky ( zahleňují ), raději najeď na čaje s medem. Pokud bys kašlala, tak je i výborné nakrájet cibuli, smíchat se lžičkou cukru, nechat přes noc odstát a druhý den co hodinu užívat lžičku šťávy. Já to teď tak dělám a funguje to. Tak snad jsem Ti aspoň trošku poradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
1.10.10 15:32

Ahoj, můžeš zkusit Bioparox, je dobrý, může se v těhotenství i při kojení :wink: Kdybys měla horečku, můžeš Paralen. AŤ jsi brzo fit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
1.10.10 15:37

Holky moc děkuji. Po práci skočím do lékárny a doufám, že mi něco poradí. Kdyžtak zkusím nějaká homeopatika :wink: a cibuli s cukrem, to mi pomáhalo i v dětství :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
1.10.10 15:38
lucie.t píše:
Me se tohle stalo ve 20tt. Pila jsem Lemsip (zijeme v Anglii)u nas obdoba Coldrex horky napoj. Jen se porad v lekarne jestli ho muzes v tehotenstvi.Je to na bolest v krku, teplotu a ucpany nos. A me opravdu pomaha.

Zrovna ten Coldrex těhule nesmí :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
1.10.10 16:34

Coldrex právě vím, že se nesmí.
V lékárně paní říkala, že je nejlepší septisan. Tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
2.10.10 15:43

Mě taky byl v lékárně doporučen Septisan a můžu říct, že mi pomohl a zabral. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
2.10.10 19:39

beru ja jsem byla taky nachcipana a zbralami preventan akut a homeopatika,mam celou brozurku,ale homeogene9 a to je na bolest v krku a na kasel je stodal paradne mi to zabralo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí