Co je to scrapbook

54
16.7.12 17:54

Co je to scrapbook

Ahoj, sice tu pár témat o scrapbooku je ale já jsem z nich stejně tak nějak nepochytila co to je :oops: Ráda vytvářím věci a poslední dobou se doma nudím tak jsem chtěla zkusit něco nového. Najde se tu nějaká osůbka, která by mi vysvětlila, o co vlastně jde? Vím že je to něco s fotkama ale prostě to nějak nechápu (asi jsem idiot :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
16.7.12 17:56

U nás v práci to je kniha, kam se zapisujou zmetky z výroby :D To asi nebude ono :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
16.7.12 17:58

Podle mě je to blbost :D album, kam si dáš fotky a různě domalováváš obrázky, vlepuješ serepetičky a tak, no nechápu, ale když to někoho aví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
16.7.12 18:00

Ahojky, já ráda vytvářím scap. Je to kniha, kde si hraješ s fotkama dětí, událostí…Můžeš tvořit buď ruční a nebo digitální. Ten digitální je něco podobného jako fotokniha.

Na ruční můžeš mrknout třeba sem http://scrapbook.cz/galerie/
a digitální sem http://www.mimibazar.cz/scrapbooky.php

• Citovat
  • Upravit
Caty
16.7.12 18:10

Ahoj Yvule, lepíš si fotky a k tomu píšeš různé poznámky, přidáváš ozdoby a tak. Nevkládá se do folií jako klasická alba. Já používám velká alba 30×30 nebo minimáln+ na 28 na foto štítky. Postupně jsem si pořídila různý samolepky, kamínky, špendlíky, knoflíky, obrázky, stuhy, děrovačky, razítka a tak. Dělám tak oběma dětem měsíc po měsíci, ale u tří let tak asi skončim a pak dám delší časové období, páč nevim, kam bych alba za chvilku dávala. Dcerka má čtvré a to jí není ani 2,5 roku. :mrgreen: Není to tedy uplně to klasické, to se dává ještě do folie, to já nedělám. Ty alba na scrab jsou celkem drahá totiž.

• Citovat
  • Upravit
Caty
16.7.12 18:11

Nooooooooo, mě to třeba zrovna baví, teda když je čas a nálada :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
irinek
16.7.12 18:28

Mě taky :mrgreen: :palec: Též jich mám doma plno. A pro babičky a dědy je to nejlepší dárek třeba k vánocům. :palec:

• Citovat
  • Upravit
2481
16.7.12 18:28

Já dělám digiscrapbook - což je zase pc verze :) tadyk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
16.7.12 18:33

Na to digi jsem taky koukala, ale všeobecně fota na pc mě nijak neberou no, nemá to pro mě to kouzlo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
54
16.7.12 18:56

Aháá už to konečně chápu :) tak díky moc za info  ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
6.8.12 12:26

@Caty Ahoj, moc se líbí tvoje alba, chtěla bych taky něco takového zkusit, přesně jako to děláš ty, takže jestli chápu dobře koupíš si klasický album na růžky a tvoříš do něj.. zajímá mě jestli ty ozdobičky se neprotlačí třeba na jinou stránku, pak jestli používáš i svorky? koukala jsem jak se používají a z druhé strany jsou asi ošklivě vidět ne? jestli musí být i spešl lepidlo na nějaké ozdoby? kde ráda nakupuješ ozdůbky? a poslední kde kupuješ alba? uf promiň za tolik otázek ale moc mě to zajímá.. :)

Klasický scrap do jejich alb nechci, bych se nedoplatila a digi taky ne.. kdyby měl někdo nějaké tipy tak taky přihoďte budu ráda děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
6.8.12 21:47

Ahoj lidičky, jsem strašně ráda, že jsem narazila na tuto diskuzi a celkově na tuhle stránku (emimino). Doufám, že si nebudete myslet, že jsem divná nebo namyšlená, podle toho co napíšu.

Scrapbookingu se věnuji skoro 10 let(je mi 24). Žila jsem v Americe od svých 11ti - 21ti let (1999 - 2009, pak jsme se s přítelem vrátili zpátky do Čech)a scrapbooking jsem poprvé viděla v televizi. Strašně se mi to líbilo a vždycky jsem měla ráda ručně vyrobené věci, prostě originál, který nikdo nemá. No a potom jsem se začala dívat a čerpat inspiraci z YouTube (všechno hledám v AJ). Strašně mě to chytlo a baví mě to do teď. No a potom jsem začala vyrábět i přáníčka (k narozeninám, svátku, narození dítěte, vánoční, apod.) Většina lidí, kteří se věnují scrapbookingu, začnou později vyrábět i přáníčka a dělat ostatní ruční práce.

Mám veškeré pomůcky z Ameriky (papír, samolepky, děrovačky, knoflíky, albumy, razítka, tiskátka, stuhy, atd.) a tady jsem si zatím koupila jen lepidlo..mám toho totiž hodně. Hledala jsem různé obchody se scrapboookem a pár jsem jich našla (internetové obchody i kamenné) ale přijde mi to strašně drahé. Stejně to jsou většinou pomůcky z USA a tam stojí 2× někdy až 3× méně. Moje rodina zůstala v Americe a když něco potřebuji, tak mi to pošlou. Mamka mi pořád něco posílá i když ji furt dokola říkám, že toho mám hodně. Njn, ale jsem ráda ;) Abych to zkrátila, scrapbooking mě hrozně baví a tak vám tady s dovolením hodím pár fotek. Doufám, že to nevadí. Je jich trochu víc.

Jo, já používám koupené albumy o velikosti 12in x 12in tedy 30cm x 30cm a nebo 8in x 8in (20cm x 20cm) nebo používám takové tvrdé složky, vevnitř průhledné fólie a 3 takové cvoky (nevím jak to vysvětlit, používají se třeba do školy), nebo si svoje album vyrobím, je to strašně jednoduché. Vezmete si prázdnou krabičku třeba od cereálií, nalepíte na to papír, ozdobíte, uděláte pár dírek, svážete stuhou a je to.

Omlouvám se za to, jak píšu (angličtina je pro mě jednodušší) a hlavně si prosím nemyslete, že se nějak vytahuji, to ne. Já jen, že jsem tady v Česku 3 roky a ten mozek mi tu češtinu nějak nebere hahah. Takže ani nevím jak se ty různé scrapbookingové pomůcky řeknou v češtině. Je to těžké, když potom potřebuji něco najít.

Jsem ale ráda, že scrapbooking nefrčí jen v USA, ale i tady u nás :dance: Tak a teď už se loučím a možná se ozve víc lidičeka budeme si o scrapbookingu společně psát ;)

P. S.: Mám teď 7mi měsíční holčičku, pro kterou dělám album, ale jak jsou poslední dobou ty vedra, tak se mi nechce večer (jak spí) nic dělat..ale já se do toho zase dostanu. Mám albumy s mojí kočkou, morčátkem (umřela ve 2009) a potom tak různě, ze ZOO, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
6.8.12 22:01
@Yvule píše:
Ahoj, sice tu pár témat o scrapbooku je ale já jsem z nich stejně tak nějak nepochytila co to je :oops: Ráda vytvářím věci a poslední dobou se doma nudím tak jsem chtěla zkusit něco nového. Najde se tu nějaká osůbka, která by mi vysvětlila, o co vlastně jde? Vím že je to něco s fotkama ale prostě to nějak nechápu (asi jsem idiot :) )

Teď jsem si uvědomila, že jsem ti ani nevysvětlila, co to ten Scrapbooking je. Já totiž nikdy nic neumím vysvětlit pořádně, ale řeknu to po svém ;)

Scrapbook už je hotové album a scrapbooking je lepení fotek na scrapbookové papíry a pak je ozdobíš různýma vecičkama jako jsou tiskátka, knoflíky, korálky, samolepky a vložíš do alba. Taky si k tomu něco napíšeš (např. datum, místo, děj) a tak různě no. :D

Já jsem největší maniak do papírů. Četla a slyšela jsem, že většina lidí, co se věnuje SBingu, tak mají hóóóóóódně papírů, protože to je vlastně základ, že. Já si vždycky nachystám fotky a dívám se na barvy na těch fotkách a podle toho vybírám barvu papíru. Např. když mám fotku ze zoo, třeba tygra u vody a kolem stromy, tak vyberu zelenou (stromy) a oranžovou. Snad jsem ti trochu pomohla/poradila :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
9.8.12 14:48

Moni- máš to moc krásné :potlesk:, taky jsem chvíli dělala ruční scrap a někdy se k němu ráda vracím, když je dobré téma, ale jak si psala, vše je tu strašně drahé a nedá se to pořád. Hrozně mě to baví a někdy se snažím spíše nahrazovat levnějšími věcmi, ale to nemám jistotu, kdy se mi to rozpadne :mrgreen: :mrgreen:. Jinak to střídám s digitálním, do čehož mě dostali tady holky, máme svojí skupinu, ale je tam opravdu jen digitální. Baví mě oboje. A jak můžu vždy něco vytvořím, ať už v počítači, či ručně. No jsem tam asi jediná koho tak nějak ten ruční stále drží. :mrgreen: :lol:

Máš krásná dílka :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7899
9.8.12 20:40

@Monika1988 máš to moc pěkné :potlesk:

rovnou se zeptám jak jsou pevný ty čtvrtky? já se teda rozhodla pro scrap do klasického alba na růžky a budu tvořit do něj, ale ty barevné čtvrtky jsou pěkné tak jsem myslela že bych sem tam občas nějakou koupila a na celou plochu stránky nalepila, co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat