Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky mám dotaz. Nevíte, co to může být? Je to atopický ekzém nebo ne? Byla jsme s tím minulý týden u dr. ale to to ještě neměl tolik, měl jen dva červené flíčky na ramínkách. předtím už to měl i v kolení jamce a na nártech, to jsem mu mazala linolou a zmizelo to, ale teď se to objevilo znovu. Zkoušela jsem i excipial, ale po tom se to akorát zhoršilo. Tak mi dr. předepsala linolu ölbad do koupele a mazat lipobází, ale vůbec to nazabírá
naopak mi přijde, že to má pořád horší. Už se mu to dělá i kolem pupíku. Nevíte co by mohlo ještě zabrat? Mám počkat do pondělí k dr. nebo s ním mám jet na pohotovost?
ahoj, my mame atopicky ekzem, linola taky nic, moc nekoupat a mazeme taky ruzne, ale nejlepsi je delana mast primo od kozarky, dojdi si v pondeli primo ke koznimu, ty Ti poradi nejlip.
a myslíte, že tomu může vadit plavání? Nechodíme do klasického bazénu s chlorovanou vodou, tady přímo u nás máme plavání kojenců ve slané vodě, takže to by nejspíš nemělo vadit ne? ![]()
To koupání by asi nemělo vadit.Jinak malá na tohle trpí,máme stejnou vyrážku.Nebo je to spíš ekzém.Na kožním nám namíchali takovou žlutou vazelinu a docela to mizí.Jinak u nás se to ještě zhoršuje,pokud na to slintá.Takže bez brindáku ani ránu.A malá to pořád škrábala.
gabi.design píše:Liduš88 píše:My to taky škrábeme, takže je to jak začarovanej kruh, protože to vždycky rozdráždí, na noc mu už oblíkám na ruce ponožky, protože nejvíc se drbal právě ve spaní. Jinak mi bylo řečeno, že mám dítě oblíkat pouze do 100% bavlny, prát bez aviváže, koupat dvakrát do týdne v čisté vodě, mazat jen mlékem od Sebamedu a ničim jiným a že se tam do roka asi budeme objevovat často, že první rok je to vždycky nejhorší.
To koupání by asi nemělo vadit.Jinak malá na tohle trpí,máme stejnou vyrážku.Nebo je to spíš ekzém.Na kožním nám namíchali takovou žlutou vazelinu a docela to mizí.Jinak u nás se to ještě zhoršuje,pokud na to slintá.Takže bez brindáku ani ránu.A malá to pořád škrábala.
no já mám teď od dr. tu linolu ölbad a mám mu to dávat 3× týdně do koupele a je fakt, že mastná je ta voda pěkně
gabi to ti řekli na tom kožním, že do roka je to nejhorší? pak se to zlepší?
Gábi mě si to pak malá rozškrábala do krve,tak nám dala doktorka Fenistil v kapkách.Ty brala třeba jen jeden den,ale aspoň ji to nesvědilo.A chvíli byl od škrábání pokoj.
Ahoj, my máme něco podobného, ložisko máme na tvářičce. Diagnoza od kožní byla stejná jako u Gabi: Seborea dermatitis, přičemž Katka si to neškrábe a nijak nevadí. Dostaly jsme mastičku (namíchanou), ale po ní se to moc vysušovalo a já náhodou zjistila, že pomáhá Bepanthen, úplně to zmizelo, jen je vidět mírná krupička v barvě kůže. Na nožičkách má trošku suchý ekzém a ten mažeme Excipialem s mandlovým olejem. Kožařka říkala, že miminka mají sníženou imunitu a prostě některá bojují s daným prostředím výskytem různých vyrážek. Pokuď není neklidný, v noci spinká a výrazněji mu to nevadí, řekla bych že to atopický není. Jo a taky mi řekla, že většinou do roka to všechno zmizí ![]()
Pájinko ještě mě napadlo, nemůže to být reakce na jídlo. Koukala jsem teď na jeho věk a to už dáváš příkrmy. Může to být alergická reakce ![]()
medulinkax píše:
Pájinko ještě mě napadlo, nemůže to být reakce na jídlo. Koukala jsem teď na jeho věk a to už dáváš příkrmy. Může to být alergická reakce
z jídla.........to už mě taky napadlo
ale příkrmy dávám už od 5. měsíce a vše v poho. Nedávala jsem teď nic nového na co by ještě nebyl zvyklej a ani já jsem nejedla nic nového - nezkoušeného (stále ještě i kojím) ![]()
Pájinka25 píše:medulinkax píše:z jídla.........to už mě taky napadlo
Pájinko ještě mě napadlo, nemůže to být reakce na jídlo. Koukala jsem teď na jeho věk a to už dáváš příkrmy. Může to být alergická reakceale příkrmy dávám už od 5. měsíce a vše v poho. Nedávala jsem teď nic nového na co by ještě nebyl zvyklej a ani já jsem nejedla nic nového - nezkoušeného (stále ještě i kojím)
A neobjevila se ta původní vyrážka když si něco nového zavedla? Moje kožařka říkala, že tady na ty ekzémy není dobrý nic mastného, ale jak jsem psala, nám pomohl Bepanthem. Ono asi budete muset zkoušet co vám zabere.
![]()
medulinkax píše:Pájinka25 píše:A neobjevila se ta původní vyrážka když si něco nového zavedla? Moje kožařka říkala, že tady na ty ekzémy není dobrý nic mastného, ale jak jsem psala, nám pomohl Bepanthem. Ono asi budete muset zkoušet co vám zabere.medulinkax píše:z jídla.........to už mě taky napadlo
Pájinko ještě mě napadlo, nemůže to být reakce na jídlo. Koukala jsem teď na jeho věk a to už dáváš příkrmy. Může to být alergická reakceale příkrmy dávám už od 5. měsíce a vše v poho. Nedávala jsem teď nic nového na co by ještě nebyl zvyklej a ani já jsem nejedla nic nového - nezkoušeného (stále ještě i kojím)
![]()
no já jsem nic nového nezaváděla - to si fakt nevybavuju a vše ostatní bylo bez reakce
Bepanthen jsem už tehdy zkoušela na tu nožičku, když se mu to vyskytlo úplně poprvé a nezabral
na ten hrudníček jsem ho teda nezkoušela
ale my jsme teda byli zatím jen u dětský dr. takže asi v pońdělí skočíme na kožní a uvidíme no ![]()
Ahoj holky, nechci zakládat nové téma, tak oživuji diskuzi. Můj chlapeček má na zadečku v plenkové oblasti nějakou zvláštní vyrážku. Je to jakoby puchýřek, snažila jsem se to mazat čímkoliv (heřmánek, imazol, imacort..), myju často zadeček, ale pořád to nemizí. Docela ´jsem začala plašit, protože se to teď jeví jako otevřená rána, včera i dnes jsem našla trochu krve na plence a ranku vlhkou. Setkaly jste se s tím někdy? K dr. se dostanem až v pondělí, tak pro svůj klid bych se poptala i Vás. Díky
![]()