Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lucynna Jak to má dlouho? Mokvá to, praská to? Rozšiřuje se to? Může to být klidně i infekční - Impetigo.
No, možná mokvá, je to vlhká ranka, ohraničená, nerozšiřuje se zatím. (Občas to lehce máznu i lihem). No vidíš impetigo mě nenapadlo, ale nevím kde by něco takového dostal, na hygienu jsem docela pes, hlavně venku, používám dezinfekci..
@Lucynna No kdekoliv, je to hodně infekční. Přítel to měl. Takže když někdo napíše, že něco mokvá, hned mi to naskočí. Jinak mě nic nenapadá, počasí na nějaký kousavý mrchy už není.
Me se tady to přesné dělá pod nosem, když mám velkou rýmu, odru si kapesnikem nos, do toho se mi dostane špína a hup a je tam,,impetigo,, pomáhá jedině framikoin.. nevím jak u miminek. Framikoin je antibiotikum.
No tak to asi bude to impetigo, brácha to taky měl a vypadalo to podobně. Akorát malý to má fakt centimetr. V pondělí si zajdem k dr. Díky @Sibyla0
bez tebe by mě to fakt asi nenapadlo. Rozhodně bych to nečekala u miminka. Vím že byl předtím opruzený, manžel jak ho hlídal tak mu zasypával zadeček pudrem. Jenže malý se po pudru oprudí a měl tam první předtím pupínek. Asi se do toho fakt dostalo to impetigo.. bylo by to logické.
Sudocrem. To je zazrak nejen na normalni opruzeniny, ale i na mokvave vyrazky a dalsi kozni problemy.. A co zbyde, da se pozdeji pouzit na akne. Neni vhodny na suche vyrazky, protoze dost vysusuje.
@Lucynna A třeba je to jen podráděný, to Impetigo se docela šíří. Pudr je naprd. Ale běž, přinejhorším budeš za hysterku
A dej vědět ![]()
@Sibyla0 Podle mojí ségry hysterka jsem
ale musím říct že jsme díky tomu podchytili určité věci a něčemu i předešli
Kdybychom měli doma framykoin tak nikam nejdu, ale fakt si myslím že to nejspíš bude to impetigo a to sama důkladně asi nevyřeším. Malý už plakává a chce přebalovat častěji, takže to asi nebude nějaké „nic“.
Maminky prosím nevíte některá co je to za vyrazku? Mam 8 měsíčního syna a na rameni se mu toto objevilo
dekuju
Maminky prosím nevíte některá co je to za vyrazku? Mam 8 měsíčního syna a na rameni se mu toto objevilo
dekuju
@Šáárinečka Takhle u mě začíná kopřivka, alergická reakce na něco, v mém případě na potravinové alergeny. Jestli je to to, co mívám já, je to hrozně svědivé, až bolestivé.
@majki.r to se mi nezdá jako koprivka. Je úplně v klidu a krásné spinka nepřijde mi, ze by ho něco svědilo. Uvidím rano jak to bude vypadat ![]()
@Šáárinečka píše:
@majki.r to se mi nezdá jako koprivka. Je úplně v klidu a krásné spinka nepřijde mi, ze by ho něco svědilo. Uvidím rano jak to bude vypadat
Tak držím palce, ať je to jen nějaké lokální podráždění a zmizí to
![]()