Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Berušku bych strčila spát k nějakému dřevu, co nezamrzá. Nám na chalupě každou zimu chrápou po obvodu zavřených okýnek ve štítu v podkroví - shodou okolností je to můj pokoj. O vánocích máti prej „Jestlipak jsou tu zase berušky“, a než jsem ji stihla zastavit, otevřela to okýnko a na parapet popadalo několik desítek značně rozchrápaných berušek, mandelinek a jepic. Bohužel startovní rychlost některých z nich byla rychlejší než naše, takže ještě na nový rok mi tam opruzovaly večer u lampičky. Pak daly pokoj, zalezly si zase do okna a já na něj přilepila cedulku, že kdo ho otevře, má co dělat se mnou.
@jdukolem píše:
kápni do kočičí trávy trochu kapek z kozlíku nebo šanty - navykne si na ni chodit a kytičky nechá
Zkusím, kdyu si na to zvykne nebude to hledat jinde tu pachut?
@ospalámyš píše:Zkuste řízek
To bysme mohli, dnes jsme ho měli na véču a zbylo ještě zítra na oběd. ![]()
@Kelsey píše:
Zkusím, kdyu si na to zvykne nebude to hledat jinde tu pachut?
u mě to na kocourky fungovalo.. prostě si navykli na tu trávu.. musíš dát třeba 4 kapky pak jen dvě, jednu.. uvidíš..hele je to kočka = nic není na 100% ![]()
@Kajak18 píše:
Holky, jen tak pro zasmání. Doma se nám objevila beruška, žádná cizí potvora, ale pravé sluníčko sedmitečné. Je to takové malé potěšení v tomhle počasí a manžel tvrdí, že jsme za ní nyní zodpovědní a musíme ji do jara nechat u nás přežít a ať ji nachystám něco k jidluTakže otázka, co byste nachystali berušce dobrého k jídlu?
to je krásný, hlavně jak to řekl manžel
promin neporadím co jí, už je tu dost příspěvku (nevím co jí)
jen jsem musela napsat jak se mi to líbí take diskuze ![]()
Tak já mám šalvěj v mém bylinkovém truhlíku plnou mšic i teď v zimě… Ale zas mi chybí ta beruška.
![]()
Ježíš, no vida. Voholte šalvěj, zabalte, nadepište pozor, mšice a šup s tím na poštu a expres zásilkou k berušce.
Pak bude na iDnesu hlavní článek: Solidarita eMimina zachránila berušku!
Tož, proč ne
Akorát se obávám, že když ta beruška zůstane vzhůru, tak stejně chcípne, jako každé zvířátko, co se probudí ze zimního spánku „omylem“ (třeba netopýři). Takže bych byla spíš pro to odnesení do chladu a honem ji zase uspala (večerníček, ukolébavka…). ![]()
edit: překlep
Příspěvek upraven 02.02.17 v 23:01
@klamonožka píše:
To proč neAkorát se obávám, že když ta beruška zůstane vzhůru, tak stejně chcípne, jako každé zvířátko, co se probudí ze zimního spánku „omylem“ (třeba netopýři). Takže bych byla spíš pro to odnesení do chladu a honem ji zase uspala (večerníček, ukolébavka…).
Lednice by mohla být taková rychlá ukolébavka. ![]()
@Litta píše:
Holky, fakt jste mě pobavily. Ani nevíte, jak se mi líbí, že se tady najde odpověď na všechny otázky. Říkala jsem chlapovi, že jí teda mšice a že je teda nikde sbírat nepůjdu a on hned no to bysme teď ani nenašli
, tak ju šupnem do sklepa, ikdyž tam už nám nebude dělat takovou radost.
@Kajak18 Údajnê pokud je málo živé potravy, tak spapá pyl. Ale raději bych ji zkusila fakt uspat.
@Litta píše:
Hm, nebo taky Solidarita eMimina způsobila zamoření poštovní pobočky mšicemi. Postřiky v zimě nejsou k mání, pošta zoufale shání berušky.
@Litta píše:
@Kajak18 Údajnê pokud je málo živé potravy, tak spapá pyl. Ale raději bych ji zkusila fakt uspat.
dát narkózu?
![]()