Co jí Vaše roční mimča?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
25.1.25 17:39

Co jí Vaše roční mimča?

Ahoj mamky a taťkové,

asi hodně omílané téma, ale já se setkávám denně s tolika negativníma reakcema, že si přijdu jako hroznej rodič a proto se jdu ptát.

Malá váží necelých 9kg, je jí rok a jediné co papá je tedy prso (ano stále kojíme), příkrm v podobě různě rozmixovaných ingrediencí, mrkev, těstoviny, maso různých druhů, bílej jogurt, sem tam banán.

Nic pevnýho nejí.
Tenhle od známejch jí už ve stejnym věku řízek, tamten zase tohle a já si přijdu jak kdybychom zanedbávali. Ačkoli běžná strava pro nás dospělí, já mám osobně pocit, že cpát do ní smažený jídla, knedlíky apod. neni nejlepší nápad. Možná je to moc brzo, možná ne, ale tlak okolí mě nutí hledat odpovědi. Jak tohle probíhalo/probíhá u vás?
Díky za rozumné komentáře. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76241
25.1.25 17:45
@Pavel800 píše: Více

ty jsi chlap, ty stále kojíš? nebo kolik vás kojí?
a tento dotaz jako myslíš vážně? nebo si děláš srandu?
tenhle od známých jí řízek, a vy si připadáte, jako byste dítě zanedbávali, že nejí smažený?
btf? pokud to není myšleno jako vtip, tak jsi divný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
25.1.25 17:48

Pevná strava přece nemusí znamenat řízek a knedlík.
Třeba těstoviny, ryze, brambory, mango, banán, vařená mrkev, různé placky, banánové livance… V roce a kousek normálně jedla rajskou, kuře na paprice. To všechno přece nemusí být mixované. Těstoviny jsem kupovala ty nejmenší kolínka a maso na drobné kousky.
Proč mixujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65027
25.1.25 17:49

Jaký tlak okolí? Vnučka váží ještě mín, bude mít teda 11 měsíců a pevného nejí skoro nic. A nikdo to rozhodně nekomentuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8404
25.1.25 17:54
@stinga píše: Více

Tomu by odpovídalo i zajímavé slovní spojení “papá prso” :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76241
25.1.25 17:56
@izabe píše: Více

to mě také zarazilo, je to psané jako retard

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.25 17:58

I roční dítě co ochutná všechno, včetně knedlíků a guláše může být okolím považováno za divné i s rodiči rodičů. Nedej bože když projde kolem hranolek z McDonald's. To si nevybereš. vždycky a všude se najde něco, co je pro okolí divný, nevychovaný nebo naprosto otřesný.

• Citovat
  • Upravit
4
25.1.25 18:02
@stinga píše: Více

Zajímám se o svoje dítě, toď vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76241
25.1.25 18:05

a to zajímání se projevuješ tím, že píšeš že „papá prso“ :zed: :zed: :zed:
a že nevíš, jestli má jíst řízek? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9675
25.1.25 18:18

Starší dítě v tomhle věku jedlo především skleničky, protože domácí mu moc nejelo, ale postupně jsme přešli na dospěláckou stravu. Tedy spíš, my dospělí jsme přešli na tu batolecí - zelenina, maso, různé přílohy vč. těch méně obvyklých jako je pohanka, quinoa a pod. Vyřadili jsme smažené, tučné omáčky s knedlíkem jen výjimečně… a prospělo to všem. Mladší dítě pak naše jídlo jedlo postupně od cca 7 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
25.1.25 18:21

Tak prso bych mu dala spíš kureci, z toho lidskeho jen to mléko…nebo na jaky zpusob to prso připravujete? :mrgreen:
Beze srandy…v roce jsem určitě řízky nedávala…I kdyz druhatka se to stát mohlo, za to úplně nerucim :lol:
Obě děti jsem kojila, první dlouho k tomu jedlo ty dětské blivajzy (ale určitě v roce už ne mixovane, rozhodně s kousky), pak mělo chvíli období, že jen mléko, a pak si prostě vzalo lžíci a nabralo si moje těstoviny a od té doby jedlo více-méně co my, jen samozřejmě vhodně upravené.
Druhatko bylo odvážnější a určitě jedlo v zásadě normální jídla uz někdy kolem toho roka, postupne od dřív…jak jsem vařila to, co mohlo to starsi, tak se pridavalo…řízky jsem rozhodně pravidelně nesmazila :nevim:

Příspěvek upraven 25.01.25 v 18:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
25.1.25 18:23

@Jahru : no asi tak nějak jsme to měli i my, nějak jsem to neuměla tak hezky zformulovat. A souhlasím s tím, že to prospělo všem ta strava :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5114
25.1.25 18:26

Ano, z mého pohledu jsi divný :think: Jinak naše roční děti jedly s námi úplně normální stravu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
25.1.25 18:27

9kg je v pohodě váha. A začínáte s příkrmy, takže taky v pořádku. Nabízela bych co nejvíc, ale určitě ne smažená jídla. Spíš vařenou zeleninu / ovoce na páře, těstoviny atd. Ať si zvyká na jiné chutě postupně.
Netrap se tím, že tenhle tohle a tamten tamto. Dítě ti prospívá, učí se nové chutě, zkoušíte to.. tak buď v klidu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11797
25.1.25 18:27

Obě děti v roce jedli už s námi normálně, žádné vyvařování extra…ne že bych jim nevyvarovala…ale chtěli už jíst to co my a i když třeba to svoje snědli tak stejně pak ujidali z talířů nam..takže jsem se na to vyprdla…takze i ten guláš s knedlikem…nebo pečené kuře s bramborem, těstoviny s omáčkou apod. Ale každé dítě je jiné…některým dětem třeba to mixované vadí, jiným zas kombinace kousků a tekuteho…kamarádky dcera ještě ve 3 letech nesnesla právě tu kombinaci…buď jen kousky nebo jen hladce rozmixovane…třeba neexistovalo aby si dala jogurt s kousky ovoce nebo polévku s kousky zeleniny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí