Co jíte, když kojíte?

1803
28.9.12 09:35

co jíte, když kojíte?

Ahojky, potřebuju poradit, prosím…už druhý den a noc mi malý 3 týdenní syn nechce pořádně spát, po kojení se vždy poblije a trápí ho asi bříško… zkouším vyloučit i kojenecký čaj ted na pár dní, pečivo, banány, ale opravdu nevím, co teda jíst a pít… piju vodu z vodovodu, že by ho trápilo bříško z toho? taky mu dávám denně kapku vigantolu, dle dr. nevím. máte některá tip na jídelníček? já snídala rohlík (den, dva starý),šunka, tvrdý sýr, tavený sýr nebo máslo s medem, svačina-banán, oběd - kuřecí maso, brambor, nebo rýži, losos, rizoto. svačina odpo - jogurt, banán, bebe sušenky, večeře-rohlík opět se šunkou např… ale ted opravdu nevím, co snídat a svačit, když chci vyzkoušet vysadit pečivo… budu ráda za jakékoliv rady, tipy… děkuju mooooc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
28.9.12 09:39

Já mám tip - s tvojí stravou to vůbec nesouvisí.. Já jedla od začátku normálně (včetně cibule, česneku, zelí) pila jsem Caro napůl s kafem, teď už jen kafe, už od porodnice piju minerálky.. Zkus mu koupit spíš nějaké kapičky na bříško, strava na to zas až takový vliv podle mě nemá.. Holky určitě poraděj, je jich spousta, každému vyhovují jiné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
28.9.12 09:52

Naprosty souhlas s Gabcou, ono nic se nema prehanet a ty tim vyloucenim vetsiny potravin z jidelnicku docilis maximalne svyho stresu a ztraty mlika......Taky jsem od zacatku jedla vse- pravda kdyz byli uplny mimina- novorozenci- tak hrachovou kasi bych si treba nedala, ale jinak opravdu vse a problemy normalni… Ja davala jen Sab a pokud mel koliku jen jsem nahrala peckovej polstarek z DM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
28.9.12 09:53

Tak ja pila taky caro, meltu s mlekem, ale to bylo jeste horsi, tak jsem mleko vysadila. vcera jsem si dala gravimilk, tak mozna z toho to ma… nevim. nechci do nej lit nejake kapky, az v tom nejhorsim pripade… taky piju denne fenyklovy caj, ale asi nic nepomaha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4208
28.9.12 09:55

Já teda jedla taky skoro vše..akorát jsem si dávala pozor na ostrá jídla..toť vše..i čerstvé pečivo..Nepiju sice perlivé vody, to má prdíky..
Jinak co jsem jedla v porodnici..katastrofa..to jsem si občas říkala, to je jídelníček pro kojící matku??? :zed: :zed:
Nejlepší je jak..jak píšou holky nahoře..nestresovat se :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
28.9.12 09:56

Ono ty kapky- Sab, Espumisan, Gaia jsou vsechno prirodni preparaty, neni tam zadna divocina :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
28.9.12 09:56

@gabriela82 se stravou to může souviset, ne každý má takové štěstí, že může jíst zelí a čočku na kila, já taky problémy neměla ale kamarádka nemohla jíst nic nadýmavého, jinak bylo zle a bylo to opravdu tím…sice problém zakladatelky v jídle asi nebude ale zkrátka strava může působit potíže.

@evulkanov v tvém jídle není nic extra nadýmavého, starší pečivo už by mělo být ok. Zkus opravdu koupit nějaké kapičky (Espumisan, Baby Calm, Sab Simplex apod.) a dávat před krmením. Jinak ty můžeš zkusit pít fenyklový čaj, i malému můžeš pár lžiček dát, doporučuje se i odvar z kmínu (pro tebe), jinak samozřejmě masírovat bříško, můžeš zkusit mastičku Pupík…ale někdy nepomůže bohužel nic a je potřeba vydržet, zvlášť u chlapečků, ti na to trpí daleko víc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
28.9.12 09:57

@evulkanov a kapek se neboj, není v nich nic špatného, lepší než malého nechat trápit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
28.9.12 09:59

Ahoj, tak podle mě na to strava docela vliv má. Mým dětem třeba strašně vadilo, když jsem snědla brambory - skoro půl roku jsem je nejedla. Stačila lžíce brambor k obědu a byl doma několikahodinový řev. naopak cibule česnek apod. jim vůbec nevadili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
28.9.12 10:04

A banány nafukují :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807

No ale asi se shodneme, že zakladatelčin jídelníček je vzorovej.. Takže v jejím případě možná teda zkusit vysadit pečivo, ale jinak jí fakt ukázkově :mrgreen: Proto si myslím, že by bylo lepší pořídit kapičky, masírovat, nahřívat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376

Laktobacílky nebo biogaia jsou opravdu super, zabírá to sice trochu se spožděním (i měsíc) ale je to kouzlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
28.9.12 10:10

Taky jsem skoro nic nejedla, nechala odříhnout, masírovala, cvičila nožičkama, sabík dávala, fenikl pila, hadičku do zadečku, nic zvlášť nepomáhalo, pak to prostě samo přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
28.9.12 10:24

A ktere ty kapky jsou tedy dle vas nejlepsi nebo nejucinnejsi… na diskuzich jsem cetla, ze hodne pomaha ten sab simplex - jde koupit normal v lekarne nebo je na predpis??? ted jsem si dala na snidani 2 rohliky se sunkou, nevim, co jineho snidat:-D snad to neni tim pecivem nooo… ale banany tedy zkusim vynechat a dam si fenyklovy caj a jinak vodu. popr.si koupim kojeneckou vodu. ale ten kojenecky zkusim dnes vynechat. snad tim nejak neprijdu o mleko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
28.9.12 10:31

@evulkanov tak čajem to nejspíš nebude určitě.. Hodně pij, klidně i teplé.. Já pít jenom kojeneckou vodu, tak se :poblion: Já si zezačátku vařila ten fenyklovej nebo pro kojící matky, pak už normální ovocný.. Dělala jsem si slabší - z jednoho pytlíku takovou menší konvici a hodně sladký abych měla energii a hlavně mi ty bylinkový neslazený nechutnaj.. Hlavně to tak neřeš, o mlíko se jen tak přijít nedá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová