Přibírání na váze

375
27.9.12 18:59

Přibírání na váze

Naše skoro 4 měsíční miminko přibralo za 2 týdny jen 150g, do té doby byla plně kojena. Doktorce se to nelíbilo, tak jsme 3× za den zavedly příkrm. Nyní po týdnu, kdy částečně kojím a částečně přikrmuji malá přibrala jen 40g!!! :,(
Přitom je mnohem spokojenější, klidnější, než když byla plně kojena. Kolik by měla malá přibírat? Sunar připravuji dle tabulek, ale stejná dávka je jak pro úplné novorozence, tak i pro větší mimča, jako jsme my. Máte někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3234
27.9.12 19:06

Nám říkali že první 1.-3.m dítě přibírá cca 30g/den, 4.-6.měsíc 20g/den a pak až do roca 10g/den. ale ty tabulky jsou jen orientační, každé dítě je jiné a nedá se tím řídit úplně doslova. Moji ale podle toho tak nějak +- skutečně přibírali.

Kolik ti toho Sunaru malá vypije když dokrmuješ? zkoušelas jí udělat i větší množství, jestli by ho vypila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
27.9.12 19:07

Když mi malá přibírala, tak jsem dávala třeba na 120 ml sunaru místo 4 odměrek 5 :) a jak krásně začla přibírat ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
27.9.12 19:07

*málo přibírala :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
27.9.12 19:10

Sunaru vypije standardní dávku 100ml. Dávat víc jsem nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
27.9.12 19:10
@Michaela23 píše:
Nám říkali že první 1.-3.m dítě přibírá cca 30g/den, 4.-6.měsíc 20g/den a pak až do roca 10g/den. ale ty tabulky jsou jen orientační, každé dítě je jiné a nedá se tím řídit úplně doslova. Moji ale podle toho tak nějak +- skutečně přibírali.Kolik ti toho Sunaru malá vypije když dokrmuješ? zkoušelas jí udělat i větší množství, jestli by ho vypila?

Jsou někde tabulky, kolik mají miminka přibírat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
27.9.12 19:23

Tak zkus jestli by zvládla i víc, ve 4m by těch 120ml už vypít mohla ;)

jestli jsou tabulky na netu nevím, my je máme ve skriptech ve škole :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.9.12 19:33

Nemůže mít alergii na mléko? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.9.12 19:41
@darushka píše:
Když mi malá přibírala, tak jsem dávala třeba na 120 ml sunaru místo 4 odměrek 5 :) a jak krásně začla přibírat ;) ;)

To se nesmí. Je to velká zátěž pro ledviny.
Moje taky někdy přibírala málo, někdy zas více… už není miminko aby dala půl kila za 14dní, dokud nehubne a tváří se spokojeně, dost čůrá… tak bych se až tak nestresovala, jen ji jednou týdně převážila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
27.9.12 19:42

Neboj se, zase jsem to nepřeháněla a nedávala to furt, ale tak jednou denně určitě a pak se na to vyprdla a dávala kaši s mlíčkem :)
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
27.9.12 19:43

A myslím si, že to zas tak hooodně ty ledviny nezatěžuje..je to prostě jen více výživnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.9.12 19:44

@darushka Mi je celkem fuk, kdo si co dělá s dětma, jen aby bylo jasno =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
27.9.12 20:11

Podle mě to není zátěž na ledviny, ale spíš na bříško… když se dává větší dávka na ml, než je doporučeno, tak to pak mimča těžko tráví a bolí je bříško…

@Pipet píše:
To se nesmí. Je to velká zátěž pro ledviny.
Moje taky někdy přibírala málo, někdy zas více… už není miminko aby dala půl kila za 14dní, dokud nehubne a tváří se spokojeně, dost čůrá… tak bych se až tak nestresovala, jen ji jednou týdně převážila.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.9.12 20:18

Taky bych si nedovolila měnit dávkování, přesně jsem odměřovala na každé jedno jídlo ani víc ani míň odměrek.
To ti to tvé dítě nezvracelo víc odměrek v poměru s vodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
27.9.12 21:00

Pokud přibírá i jen trochu, tak se nenervi, dokud nejde váha dolů, tak to taková tragedie nebude.
Nevytáhla na dýlku? často když ženou růst do délky, tak se zpomalí přibírání na kilech ;)
jinak můžeš zkusit přidat trochu sunaru na jednu dávku ze stovky třeba na 120, jestli ti to dá. Jak často krmíš i s kojením?
Ségře dvojčata taky moc nepřibíraly, mlíka jí vypily pomálu o třetinu menší dávku, než kolik by měly, a jaký sou to pěkný mimča (teď jim je 7M)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová