Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky opět prosím o radu ohledně kojení. Mužete mi někdo poradit jak donutit dítě aby správně otevřelo pusu na přisátí? prosím nepište at najdu laktační poradkyni už jsem dvě kontaktovala a čekám jak se domluvíme. Ale nechci čekat tak jeslti mi někdo poradí tady jak tu pusu otevřít. pak už saje pěkně. děkuji.
Já otvírala docela násilím. Matěj otvíral málo, tak jsem mu prstem vzala za bradu, otevřela a nacpala prso do pusy. Nebo můžeš zkusit vzít prso do ruky a šimral jím miminko na pusině. Když otevře, nacpat ho tam… ![]()
Pokud se dotkneš jeho tvářičky, automaticky otočí hlavičku tím směrem a otevře pusinku (mělo by) - tak tohohle bych se chytla a honem cpala prso. Pokud otevře pusinku málo, tak pak jedině násilím, jiný způsob mě nenapadá ![]()
Zkus ho treba nalakat dudlikem a v nestrezene chvilce mu ho tam hned z boku vsunout.
Ahoj, mě se osvědčilo, když už nic jiného nezabíralo, tak jemně foukat na tvářičku nebo do obličejíčku. Většinou tak nějak asi reflexivně děti otvírají doširoka pusinku. U mých dětí se mi to osvědčilo a používám to dodnes jako hraní, líbí se jim to. Ale asi u každého to fungovat nemusí. Za zkoušku nic nedáš. Pěkný den.
@tinina píše:
Krouzit bradavkou kolem pusiny, jakoby obkrouzit rtiky
presne tak a pak ho tam nacpat ![]()