10měsíční holčička - jen kojení?

81
25.9.12 20:11

10 měs.holčička - jen kojení

Ahoj,
mám desetiměsíční dcerku, která chce jen mateřské mléko, prostě nechce papat příkrmy, co se týče masozeleninových, tak s ní vždy tak maximálně 5 lžiček někdy se zadaří i víc, a to jí dávám buď skleničku a nebo jí uvařim vývar, a zbytek si dá mléko mateřské, co se týče ovocných, tak občas se zadaří že s ní celou skleničku nebo ovoce, broskev a tak, pití nechce vůbec, kolik máme doma flašek a hrníčků, a prostě nechce, když jí dám na lžičku, tak mi to vyplivne. v noci vydrží do těch dvanácti a pak se budí, ale jen si cucne a spí dál, ale je to třeba 5×, vstává kolem 6-7 ráno. Nevim co s tím…když jíme my jídlo, tak vypadá hladovně a úplně nám to bere z talíře…tak jí třeba dám bramboru nebo rýži, nebo když je knedlík s omáčkou, ale to si dá jedno sousto a začne to plivat…brambor s ní víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
95
25.9.12 20:19

Hmm a nezkousela jsi ten prikrm treba do lahve, hodne rozmixovany a ridky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.9.12 20:26

Zkus jí ten zeleninový smíchat s mateřským mlékem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
25.9.12 20:27

Začít klasicky na lžičku mrkev a vytrvat..klidně 20 dní. to totiž může dítěti trvat než to začne respektovat..a klidně předtím nechat vyhladovět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
25.9.12 20:30

No ja kojila nejmladsiho plne skoro rok. Uz jsem to tu psala vickrat… proste se rozjedl ze dne na den 14 dni pred narozeninama. Do ty doby jsem to zkousela, ale uspechy temer nulovy, to vy jste na tom jeste dobre. Byt tebou, moc nemenim chute, ono cim vic chuti, tim vetsi riziko, ze to nebude chtit…mimina byvaji dost konzervativni, doted znaly jen jednu chut, tak neni moc dobry na ne chrlit najednou vic novych. Vsak ona se rozji, neboj ;) Do roka je to hlavne o zkouseni, takze hezky v klidku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
25.9.12 20:35

Mám doma úplně to samý :lol: Akorát to má trochu lepší s tím pitím - vypije denně tak 3 deci sladkého pití.. Někdy má lepší den a sní alespoň ovoce nebo kaši, pak má dny, kdy nejí nic.. Dělat se s tím asi nedá nic, naše doktorka říká, že pokud zvládá kousky (to zvládá, ale vždy jen pár) a sní alespoň občas něco, že to nemám hrotit, že se to zlomí po roce až bude jíst kořeněný a slanější jídlo.. No moc tomu nevěřím, už jsem jí zkoušela i přisolovat a žádný úspěch se nekonal.. Jinak už má přes 11 kg, takže asi nestrádá.. Snažím se jí dávat aspoň pár kousků masa nebo sýr (ten má ráda) a čekám až se to zlomí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
25.9.12 20:38

@kocicka18 no promiň, ale jak bys to jako chtěla udělat, když dítě všechno vyplive a hystericky s sebou mlátí v židličce a řve??? Takže bude řvát a já mu ještě nedám ani to mlíko a co jako podle tebe bude dál? Uvzlykaný fialový dítě a já mu budu tu mrkev cpát znovu, ať je ještě hysteričtější a ať si to ještě víc znechutí???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
25.9.12 20:43

Moc děkuji za příspěvky, ona právě nechce žádnou lahev..tu jen olizuje a nic víc :-), tak prostě budeme zkoušet a zkoušet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
25.9.12 20:46

A co ji takhle nedavat sklenicky, ktery jsou s prominutim pekne hnusny a uvarila ji prikrm sama - napr spenat a bramburka, mrkvicka, ted jsou cukety… moje deti nikdy sklenicku nechtely jen doma varene prikrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
25.9.12 20:46

Kojim plne (v sobotu 29.9. má rok) a dávám ochutnavat jeden druh. Zacali jsme s dyní hokkaido. Pěkně se o prikrmech píse v knize Radost ze zdravých detí, Strnadelová. A k nočnímu buzení. Naše děti se v noci budi skoro vždy z důvodů vyměšování. Nase roční zakope nozkama, dám ji pod prcku nočník a vyčůrá se. Ihned po akci usne. Častěji čurá od tři hodin rano. Někdy dětem vadi, že musi vyměšovat do pliny a tak se chtějí uklidnit sanim z prsu.

Příspěvek upraven 25.09.12 v 20:47

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
25.9.12 20:47

@NikolinkaK A s tím pitím - já měla taky snad všechny druhy saviček a lahviček a nejlíp malá pije z láhve s brčkem.. Má jí už přes měsíc, tak jí zkuste - mají jí třeba v DM - buď ta jejich značka nebo Canpol babies, stojí kolem 80,– Malá to pochopila skoro hned a moc jí to baví - a hlavně si jí drží sama a nic se nemusí naklánět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
25.9.12 20:52

@kaštinka to je zajímavá teorie.. Malá kajdí do nočníku skoro každý ráno a když jí dám po spaní a po jídle tak se i vyčůrá.. V noci se budí hodně, ale je fakt, že spíš možná dohání to jídlo co nestihla přes den.. Takže myslíš, že když se začne v noci mlít, mám jí strčit na nočník? Je fakt, že máma říká, že mě tak po roce věku o půlnoci když šla spát ona sama šoupla na nočník a že jsem se automaticky vyčůrala a spala jsem dál :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
25.9.12 20:59

Naše děti to tak mají. Někdy jdu s malou do koupelny, kdyz se mi zda, ze je mocovy mechyr plny, proste ze je cas curani, a pomůžu ji zvukem opuštěné vody z kohoutku uvolnit se. Vyčůrá se více a spí déle. A ranni vyměšování taky máme často kakání. Je to prirozené, vyčistit se a užít den. Ta teorie se jmenuje bezplenkování a lze se více o všem dočíst v knize Bez plenky, Ingrid Bauerová.
Nebo praxe na stránkach www.ditebezplen.cz

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
25.9.12 21:05

@kaštinka kouknu, děkuju.. Já si o bezplenkový metodě už něco málo - fakt málo četla.. Malý už je 11 měsíců, takže o ty správný signály už asi přišla, ale nočník jí jde tak, že jsem fakt překvapená.. Když dělá do plíny, tak se u toho tahá za kalhoty, když čůrá, tak se kouká na plínu.. Nechci jí chválit a zakřiknout to, ale zatím jí to jde a já doufám, že se v příštích měsících nezasekne.. Docela mě mrzí, že se narodila tak „blbě“, že je před náma zima a to toho venku asi moc bez plen nevymyslíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
25.9.12 21:10

@NikolinkaK Měla jsem s tim problém taky. Jedna věc, která bezpečně funguje během jídla mu dám kus svého jídla třeba brambor, maso takový aby ho chytil do ručičky relativne velký. Takhle mi toho sní spoustu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová