Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Nataša píše:
tak to já zas neznám žádné dítě - osobně - co by muselo nosit široké balení nebo peřinku. vždyť proč by příroda stvořila dítě tak, že je něco dopředu špatně? oba mí kluci nosili jen pampersku, nic víc! a u kamarádek to samé..já se bavila s ortopedy na Bulovce, za dvě děti (u každého 3 návštěvy) jsem jich viděla 6, při každé návštěvě jiného. a z těch 6 mi 4 tvrdili, že spousta jejich kolegů se „jistí“ širokým balením i u IA, tj. kyčlí úplně OK., co kdyby něco.. ale že to význam nemá, že pokud je kyčel IA není potřeba nic..a pokud není, na to je ten screening a je potřeba to řešit.
hele já tomu nerozumim a když mi doktor řekne balit tak budu balit a nebudu s ním o tom diskutovat. Původní myšlenka byla že když se balí, tak bezplenkovka asi není to pravý ořechový ![]()
@gabriela82 píše:
@kocicka18 no promiň, ale jak bys to jako chtěla udělat, když dítě všechno vyplive a hystericky s sebou mlátí v židličce a řve??? Takže bude řvát a já mu ještě nedám ani to mlíko a co jako podle tebe bude dál? Uvzlykaný fialový dítě a já mu budu tu mrkev cpát znovu, ať je ještě hysteričtější a ať si to ještě víc znechutí???
Jasný, a tak bude do matury na mléku… Jen jsem řekla že ty děti to potřebují zkoušet a některým dětem trvá až dvacet ochutnání než daně potravine přijde na chuť. A vyhladovet samozřejmě před tou danou mrkví. Tzn jestli kojis po třech hodinách tak to prodloužit na tři a půl. Pak zkusit mrkev. Lžičku, dvě. Pokud nechce tak nechat a po půl hodině nakojit. Nevím jak jsi si to přeložila ale tohle jsou řady z odobrnych článků..
@kocicka18 to jo, ale věř, že jsem na to moje zabejčený dítě už zkusila snad všechno.. Řešila jsem to i s doktorkou a myslím, že u nás se to fakt zlomí až časem..
@gabriela82 píše:
@kocicka18 to jo, ale věř, že jsem na to moje zabejčený dítě už zkusila snad všechno.. Řešila jsem to i s doktorkou a myslím, že u nás se to fakt zlomí až časem..
My meli neco dost podobneho s prechodem na um. To byly uz i ctvercovky namocene v um. A nakonec se to u nas takhle zlomilo. Zkousela jsem, zkousela a nakonec vyhrala.. A je pravda ze s jidlem se mi dost osvedcil i pevnyčas obeda. pochopitelně plus minus půl hodina. A to pak prostě věděl že je oběd a jde se papat a tak se i přestal vztekat..
@NikolinkaK píše:
Jo to my jí vaříme a je to stejný
a tak naopak, zkusila jsi nějaký ten „blaf“ ze skleničky? jak jsem psala, můj zabejčenec jedl jen Hami brokolici první lžičku, no nic hnusnějšího jsem snad nejedla, ale on si zvykl,, a fakt mu to trvalo měsíc… ![]()
jen to zkoušej nabízet, neboj, do puberty na mlíce nebude.. u hodně dětí se jídlo zlomí právě v tom roce…
sama by se v tom nepatlala? že by se jí jídlo třeba zalíbilo?