10měsíční holčička - jen kojení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kaštinka
25.9.12 21:12

Naše starší byla na plinách, o bezplenkovce jsem nevěděla. Az u mladší. A tak jsem zjistila, že ji to opravdu vadi a od jednoho měsíce veku je úplně bez plínky v noci a doma. Na krátko do sedačky a do kočárku jsem dávala, ale nyni uz ne. U starší poznám taky vždy, že chce vyměšovat i jakou stranu, jen je někdy zabrana do hraní, tak ji upozorním a ona pelaší. Bezplenkovka mi umožnila ještě více se napojit na děti. Je to radost být s nimi.

• Citovat
  • Upravit
959
25.9.12 21:15

@NikolinkaK taky mám doma takovou princeznu :lol: Nezačala jsi pozdě s příkrmama? Říká se že jak prošvihneš ten začátek v šesti měsících, tak to pak prostě dýl trvá :think: Začni jednoduše od začátku-hlavně pomalu a v klidu :palec:,zprvu jednodruhový a klidně mixovaný, to se poddá :D
@kaštinka tak já naši malou dávám každý ráno na nočník kakat už od 7měsíců, má to tak načasovaný, tak proč toho nevyužít :D To čůrání se zatím nedaří během dne odchytit, problém vidím v papírovkách :think: Mám 2 dospělý kluky, tehdy byli jen bavlněné pleny, takže ti brzo poznali že počůraná plína je mokrá a studí :lol: ale Anička si v papírovce lebedí i když je durch :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4856
25.9.12 21:26

Hm, tak mam doma taky něco velmi podobného… né takovej extrém, ale krom MM toho do kočičky mojí moc nedostanu.
Ale nejvíc mě trápí to buzení. Jednak se budí hned po usnutí - 1-3× po chvilkách, musim zvednout a udrncat. Ale nejhorší je to ráno zhruba od 3, kdy by až do vstávání (6-7) mohla být u prsu. Mam ji u sebe v posteli a pro klid v rodině jí to prso prostě dávám, ale jsem nevyspalá, mam bolavý záda:/
Mě zaujalo to co psala kaštinka, příjde mi to celkem jako logickej důvod, jen nevim co s tim??? Kaštinko? Je nějaká praktická rada (určitě se podívám na ten odkaz, co jsi dala, ale ty už to máš určitě prostudovaný;-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
25.9.12 21:32
@kaštinka píše:
Naše starší byla na plinách, o bezplenkovce jsem nevěděla. Az u mladší. A tak jsem zjistila, že ji to opravdu vadi a od jednoho měsíce veku je úplně bez plínky v noci a doma. Na krátko do sedačky a do kočárku jsem dávala, ale nyni uz ne. U starší poznám taky vždy, že chce vyměšovat i jakou stranu, jen je někdy zabrana do hraní, tak ji upozorním a ona pelaší. Bezplenkovka mi umožnila ještě více se napojit na děti. Je to radost být s nimi.

to by mě zajímalo jak při týhle metodě funguje široký balení kyčlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
25.9.12 21:35

Ahoj zakladatelko,

u nás je to dost podobné. Mám desetiměsíčního syna. S jídlem to máme o dost lepší, ale to pití… Neprojde nic jiného, než mateřské mléko. Máme doma miliony lahviček a hrnečků, ale žádný nechce, vzteká se. Vyzkoušeli jsme i vodu po lžičce, to jich pár spolkne, pití z hrnečku, ale to se n´bojím, že se utopí… S jídlem v židličce dělá drahoty, tak vždycky předstírám, že něco jím, on je po mém jídle jako divý, a dávám to pak jemu. Zkus něco bez kousků - třeba bramborou kaši, ta našemu chutná, nebo miluje, když mu dám něco do ruky, kus rohlíku, on to žumlá a cucá, občas ho sní celý, někdy ne.

Večer usne, spí do půlnoci, a pak se budí několikrát za noc, vždy si jen cucne a spí dál…Vstáváme kolem sedmé…

U dr nám řekli, že některé kojené děti to tak prostě mají, že pak přejdou až na hrneček. Nardinovali nám trpělivost, tak se snažím být trpělivá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
25.9.12 21:36

Naše neteř měla řemínky. Ale je to jiz 12 let a nyni se to uz nepoužívá? My jsme měli UTZ kyčlí OK. Kniha Ingrid Bauerové se dá stáhnout z netu.

• Citovat
  • Upravit
12667
25.9.12 21:56

Ahojky, zakladatelka,

mala som presne to iste az doteraz. Asi pred 2 tyzdnami (ma 13 mesiacov) zacala relativne pekne papat. Ale len sama a len kusky, kasu nechcela nikdy a pred par dnami sme slavili zivotny uspech v podobe zdolania 3/4 jogurtu. Ja by som to nehrotila, od hladu neumre. Myslim, ze niekedy po roku si zacala tak nejak uvedomovat, ze jedlo je vlastne celkom fajn :mrgreen: a ze po nom vydrzi dlhsie napapana. Este stale velakrat za den kojim, aj 10-15× a v noci tak 5-10×, ako kedy. Nenutim ju, ponukam to, co mame my (varim to iste pre nas aj pre malych) a pomohlo, ked som zacala trolinku solit. Prikrmy sa nemusia nejak zvlast prezivat do 18 mesiacov, ked je dieta kojene, dovtedy maju cas na spoznavanie novych chuti a vytvorenie si navykov na papanie. Niektorym detom to proste dlhsie trva… a niektkore deticky nie su proste papacie…

Bezplienkovku sme uspesne zvladali od 5 mesiacov do roka, potom zacala chodit a na BKM nema cas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
25.9.12 22:40

Jak kdybych četla o svém mladším..
s příkrmy jsme začali v 6měsících, skoro mi sahal do talíře. ale plival všechno. denně tak 5 lžiček a jen skleničkové. až na 8m si vzal jídlo pro 4m děti, Hami brokolici první lžičku. a měsíc jedl jen to. nakonec dovedl sníst i celou :) 125g sklenku :) fakt děsné… jídlo, co vyloženě chtěl, vzal do pusy a plivl, vyloučil,.. zkoušela jsem všechno, i tu flašku, ale to bylo marné.. kousky začal jíst až v roce..
a teď, ve 21 měsících jí sám vidličkou nakrájené kousky a způsobněji, než jeho 5letý bratr, který „zbufnul“ v 6m napodruhé celou sklenku mrkve.. :D

neboj, fakt se to samo zlepšilo, začal respektovat více chutí, i když tedy s tím, že do nějakých 19m jedl jenom značku HIPP :) (mimochodem, vařené jídlo vzal do pusy, jako že snědl, v roce, ale jen vzorek.. není to tak, že skleničky jsou hnusné, některé dítě sní jen to, jako moje, jiné jen vařené - to má zas sestřenka, jinému je to fuk.. :)chce to vyzkoušet ale nemá cenu se zarytě držet něčeho, co dítě prostě nechce.. :))

u mého kluka to chtělo jen vydržet a nabízet, on si sám vzal, až chtěl.. bylo to na hlavu, ale stejně se nic jiného dělat nedalo..

a co se pití týká, dokud byl na mlíce, tj. dokud nejedl, pít nechtěl. musím říct, že nejlépe pak pil z brčkové lahve..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
25.9.12 23:16

Nezoufej, kamaradka a chlapecka a ten byl to stejne, jako bys hi mela doma. Vodu ji pil jen z obycejne sklenice pro dospelaky a jidlo jak pises. Ted ma 13 mesicu, pres den uz ji celkem v pohode, denni mleko nahradili cajen, takze se koji rano, vecer, odpoledne pred spanim a v noci, ale svacinky a obed a veceri ji bezna jidla. Nema rad ty mimi jidla, takze ji s nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
25.9.12 23:40

Ahoj, u nás jsme to měli podobné. Taky dlouho chtěl jen mléko, maximálně hruškovou přesnídávku. Pak si oblíbil bílý jogurt s něčím. Potom se to zlepšilo, začal jíst víc věcí, pomáhalo mu do nich omočit křupku a střídat lžičku s jídlem, křupku s jídlem. Teď (13m) jí v pohodě vcelku všechno. Poradila bych to moc neřešit, občas něco zkusit nového nebo jinou strukturu jídla, děcko si to asi naplánuje samo. Když měl odmítavější období, dělala jsem mu prázdniny a byl jenom na mlíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
26.9.12 06:45
@kaštinka píše:
Naše neteř měla řemínky. Ale je to jiz 12 let a nyni se to uz nepoužívá? My jsme měli UTZ kyčlí OK. Kniha Ingrid Bauerové se dá stáhnout z netu. [/citace
Řemínky se používají pokud široký balení nezabírá a kyčle nejsou v pořádku jestli se teda nepletu. A pro mimi to není nic příjemnýho :( malá měla ranec do měsíců a když jsem se ptala jestli jí je můžu dávat jenom na noc tak mi Dr. řekl, že by to měla mít celý den tak si právě myslim, že bezplenková není pro tak maličký děti až tak skvělá :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.9.12 07:21

@fiali Já rodila loni v říjnu, mám kolem sebe spoustu podobně starých dětí a ani jednomu nedoporučili široké balení… Všichni akorát chodili na ultrazvuky - min. 3×, pokud něco nebylo „správně“ vyvinuto i víckrát po delší době.. Ale na široko balit nemusel nikdo.. :nevim: Tím netvrdím, že některé miminko nemusí mít řemínky nebo ho nedejbože natahujou v nemocnici, ale díky tomu brzkému ultrazvuku už se preventivní balení moc nedoporučuje..

Příspěvek upraven 26.09.12 v 09:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
26.9.12 08:12
@gabriela82 píše:
@fiali Já rodila loni v říjnu, mám kolem sebe spoustu podobně starých dětí a ani jednomu nedoporučili široké balení… Všichni akorát chodili na ultrazvuky - min. 3×, pokud něco nebylo „správně“ vyvinuto i víckrát po delší době.. Ale na široko balit nemusel nikdo.. :nevim: Tím netvrdím, že některé mimnko musí mít řemínky nebo ho nedejbože natahujou v nemocnici, ale díky tomu brzkému ultrazvuku už se preventivní balení moc nedoporučuje..

Tak to já znám 1 prcka co nemusel mít pleny navíc, jinak nosí všichni, aspoň do těch 3 měsíců jo. A když něco nebylo „správně“ tak vyfásli peřinku. Asi taky záleží na doktorovi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
26.9.12 09:40

Naše mladší plínku odmítala. Do jednoho měsíce jejího veku měla plínku, pak zacala při přebalování plakat, zkusila jsem to bez ni, hlavne na noc a byla (je stále) spokojena. Je jasné, kdyz kvůli kyčlím se balí, musi se to proste na čas vydržet.
A někdy nám uz taky nehlásí, kdyz je zabranà do hry, tak prevlikame, ale kakání máme vždy v nočníku, coz je pro holčičku prima ;-)

• Citovat
  • Upravit
10482
26.9.12 09:42
@fiali píše:
Tak to já znám 1 prcka co nemusel mít pleny navíc, jinak nosí všichni, aspoň do těch 3 měsíců jo. A když něco nebylo „správně“ tak vyfásli peřinku. Asi taky záleží na doktorovi :nevim:

tak to já zas neznám žádné dítě - osobně - co by muselo nosit široké balení nebo peřinku. vždyť proč by příroda stvořila dítě tak, že je něco dopředu špatně? oba mí kluci nosili jen pampersku, nic víc! a u kamarádek to samé..

já se bavila s ortopedy na Bulovce, za dvě děti (u každého 3 návštěvy) jsem jich viděla 6, při každé návštěvě jiného. a z těch 6 mi 4 tvrdili, že spousta jejich kolegů se „jistí“ širokým balením i u IA, tj. kyčlí úplně OK., co kdyby něco.. ale že to význam nemá, že pokud je kyčel IA není potřeba nic.. :palec: a pokud není, na to je ten screening a je potřeba to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová