Kojení a mléčná kaše na noc?

215
27.9.12 10:18

kojení a mléčná kaše na noc??

Ahoj Všem,

Naše malá má 5 měsícu, poslední týden a¨kousek se budí, tak jednou až dvakrát za noc, a kojíme, hltavě, takže bych řekla že má opravdu hlad. Před tím spinkala celou noc. Sestřička v poradně mi řekla ( na 4 měsíci) že když se bude malá budit mám jí večer dát mléčnou kaši. Tak a já si ted říkám, dát nebo nedát?? né pro mé pohodlí ale jestli malé to mlíko stačí, jestli mám dost. Přes den jí tak 5- 6× za den.Za měsíc bez jednoho týdne přibrala skoro půl kg ted má 7,2 kg a 67 cm. Má někdo podobný problém?? děkuju za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
27.9.12 10:20

Nevím, jestli mám podobný problém, malý je jedenáct měsíců a kaši jsem zkoušela dávat až v půl roce, ale u nás to na noční spaní nemělo vůbec žádnej vliv, budí se pořád stejně a chce prso :nevim: Ale zkusit to můžeš, třeba to u vás zabere :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.9.12 10:21

Jinak si myslím, že spací návyky se prostě mění :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
27.9.12 10:22

@korra a budí se ti takhle pravidelně každou noc, nebo jen někdy? Naše malá má půl roku, taky kojím a je to jak na houpačce, někdy spí celou noc a zničehonic se třeba 2-3× vzbudí, vypije jedno prso a zase spí. Já si myslím, že když tak pěkně přibírá, že hlad nemá ale zase trochou kaše podle mě nic nezkazíš. Ale já jsem teda zkusila dát kaši poprvé včera před spaním a malá se mi stejně 2× vzbudila, tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
27.9.12 10:23

Moje malá má 7 měsíců, nabírá ukázkově, až bych se bála, že moc a také se v noci budí a to bez ohledu na to, jestli večer tu kaši sní nebo nesní. usne kolem 8, vzbudí se ve v půl 3, pak v 5, v 6 a vztáváme.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
27.9.12 10:33

S hladem to nebude mít nejspíš nic společného, když takhle pěkně nabírá. Mimča by měli mít režím se spánkem, tak je dávat na určitou hodinu spát. Nedělá Ti, že Ti třeba večer už na prsou usne a nebo se více věnuje něčemu jinému a málo jí? My dáváme kaši na doporučení, kvůli nedostatku železa. A malej se nám stejně budí, ale spíš bych řekla, že má pocit žízně než hladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
27.9.12 10:36

Ahoj, mám zkušenost, že bez kaše na noc mi první syn krásně papal příkrm, a to jsme s příkrmem začli až na 7 měsíci, takže za mě nedávat kaši. Teď mám tříměsíčního a budu jen kojit a podle toho, jak se bude sápat po jídle, nejdříve na 4 a nejpozději na 6 měsíci, zavedu klasicky příkrm. Vím z okolí, že když se dává kaše na noc, nebo UM brzy ráno, děti jsou líné na příkrmy a pak je to škoda do nich cpát UM, nebo kaši. Kaše budu dělat až po mrkvi, bramboře, jablku a masu, normálně k večeři na lžičku z talířku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
27.9.12 10:41

Nám doktorka doporučila kaši už ve 4měsících, by si malej začal zvykat i na něco jiného a aby měl dostatek živin. Dávala jsem 150ml kaše od Hami naředila jsem mu to do lahvičky, na buzení to žádný vliv nemělo. Budil se a chtěl prso :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
27.9.12 10:46

@kote111 jj přesně tak to večer vypadá, při krmení usíná.. takže by to mohlo být i tím že je prostě přetažená? je fakt že když se jí podaří mazi 6 7 večer aspon na chvilku usnout, líp papá. Jenže to se nepovede vždycky a pak mi usne u prsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
27.9.12 11:00

Jo jo, tím to může být. V noci má tedy hlad, proto se budí. A v prsou těžkou zjistíš kolik toho snědla. Jestli už máš takhle velkou holčičku a nechceš jí kojit do roka, tak bych asi s příkrmy začala. Aspoň poznáš kolik Ti toho sní. @korra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
27.9.12 11:02

@dada12 To je blbost. Kaše podle jídelníčků stanovených pediatry se má vždy dát před spaním jako první večeře. Tak proč by to jinak dělali, kdyby mimča byli líný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.9.12 11:02

Kasi bych nedala, dala jsem ji u prvniho v pul roce a nemelo to smysl, budil se stejne :lol: Ale davala jsem aspon nemlecnou a bud s mym mlikem, nebo s vodou, mlecnou bych nedavala vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
27.9.12 11:06
@kote111 píše:
@dada12 To je blbost. Kaše podle jídelníčků stanovených pediatry se má vždy dát před spaním jako první večeře. Tak proč by to jinak dělali, kdyby mimča byli líný?

Já si stojím za svým :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.9.12 11:12

No mne teda kluk jedl pak prikrmy normalne i po kasi… Ale bylo to fakt nanic. Dalsi dve deti se obesly bez, holka ji jeste parkrat mela, a nejmladsi ji nemel nikdy. Ve 4 mesicich bych proste kojila, to je daleko lepsi, ono o co vic sni kase, o to min vypije mlika, ktery je pro 4mesicni dite dulezitejsi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
27.9.12 11:22

Podle mě je to v pohodě, jednou dvakrát za noc jsem kojila taky, když měl malej 2-3měsíce, teď se budí většinou 3×. Večer kojím mezi 17 a 18h a pak kolem 19.30, jakože před spaním, někdy stačí z jednoho, ale obvykle vystřídám obě. Staršímu jsem zkoušela dát kaši od 6m, budil se taky co 2-3hodiny v noci, ale nemělo to efekt, tak jsem ji po týdnu vypustila a dala znova až od 9m. Ono se mu to spaní dost měnilo, kolem 9-10m se budil 1× a od roka spal celou noc. Od 16 měsíců se začal zas budit 2-3× a teď už je to zase lepší.
Já bych s těma kašema moc nespěchala, ono je to na trávení i dost těžké, obyvkle se dělají mléčné a to je škoda, když se kojí (na to abych dělala do MM jsem neodstříkala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová