Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky, ráda bych se Vás zeptala na krmení svého 9-týdenního synka. Včera jsme byli u naší paní doktorky a zhrozila se, že malý přibral za týden půl kila. Nařídila nám dávat místo 150ml pouze 120ml a šidit čajem. Krmíme nutrilonem. Malý ale dnešek celý probrečel hlady. Teď měří 58cm a váží 5110g. Ještě musím napsat, že se narodil předčasně v 34+3tt. Vážil 2460g a měřil 46cm. Tak nevím, jestli mám dát na doktorku nebo se na to vyprdnout a krmit jak jsme byli zvyklý. Je mi ho strašně líto, jak furt brečí. Co si o tom myslíte? Kolik jedí Vaše stejně staré děti? A po kolika hodinách je krmíte? Děkuji všem za odpověď
Já bych se na Dr vyprdla a dala mu najíst. Asi to chce dohnat, že se narodil dřív. Můj je kojený, kolik vypil jsem nikdy nevěděla, porodní váha 3,25kg a v 6 týdnech 5 200kg.
Ja bych na ni taky prdela. Bud rada, ze ji a prospiva! Nejaky sizeni cajem, fuj! My meli opacny problem, nam sice jedl, ale moc nepribiral (porodni vaha 2720g)… co bych za to dala! ![]()
Já jsem teda kojila, ale malá přibírala taky půl kila za týden… Já tyhlety rady jak nechat dítě vyřvat nebo vyhladovět nemůžu ani slyšet.. Vždyť za týden už ten přírůstek nemusí být tak velkej..
Nase mala se prejida je ji 17dni a od propusteni z porodky mame skoro pul kila hore. Krmim ji kdykoliv ma hlad, coz je nekdy kazdou hodinu. Ja teda kojim, ale i kdyby ne, tak rvat hlady bych ji nenechala
Já jsem kojila a malej měl ve dvou měsících 57cm a 4,90kg. Kdybys kojila, nemohla by Ti nic říct. Dle percentilu asi nebude až nějakej obr a i kdyby byl, no a co, pokud víš, že pláče hlady, nikdo by mi nemohl radit. A po půl kile za týden nebude přibývat pořád, že. Dala bych mu, jak si řekne a když bude spokojenej, dala bych si nohy na stůl, kafíčko a doktorka se svýma řečma by mi mohla být ukradená. Jejda, oni ti malincí se nepřejídají z rozežranosti, prostě potřebuje krátkodobě víc jídla. Na řeči o tom, kolik může či nemůže přibrat za týden bych z vysoka odkašlávala. Užívej miminka ![]()
Taky bych na dr. prděla každé dítě je jiné náš malý přibíral taky půl kg.za týden v 6-ti týdnech měl 5600g. a od čtvrtého měsíce se to zpomalilo tet v půl roce ma 7800g
Potřebuje dohnat co zameškal, tak bych určitě krmila podle jeho potřeby, zvlášť, když pláče hlady. Na doktorku bych se vyprdla, odkejvala bych jí to a dál si to dělala podle sebe.
Přece nebudeš nechávat mimi o hladu, kdo to kdy slyšel
může dohánět, že se narodil, jako drobeček a taky může mít spurt to jsou děti víc hladové.
Teď má období, kdy toho sní víc a třeba za měsíc budeš ráda, když vypije 100 ml, u dětí se to hodně mění, ale hlady bych určitě nenechala.
Děkuji všem za názory. Na doktorku prdím. Půjdu mu připravit tu jeho 150 ml ať si pomlaskne. Ještě jednou děkuji
![]()
Přesně tak, vzpomněla jsem si na kamarádku taky má dítko narozené o měsíc dřív. Napřed řešila, že malej vypije moc a moc přibírá a za pár týdnů zas opak, že pije málo. Dítě ví co potřebuje a my mu to musíme dát. Každé má jinou spotřebu. Tvůj roste i hodně do délky, to znamená že krásně prospívá.
Můj starší přibýval zpočátku 1-1,2kg za měsíc, po 3m půl kila za měsíc no a mezi 6 a 12m přibral jen 1,5kila. Děti mají období kdy přibírají a rostou víc a kdy méně. ![]()
Mladší má teda v půlroce 9kg, tomu se zatím nezpomalilo nic, ten si přírůstky udržuje ![]()
@zancka píše:
Děkuji všem za názory. Na doktorku prdím. Půjdu mu připravit tu jeho 150 ml ať si pomlaskne. Ještě jednou děkuji![]()
ať mu chutná ![]()
Naše malá dáma měla teď v září na roční prohlídce 8380g a 73cm (narodila se přesně 38tt 3160g a 46cm) je jak žížalka, dětská vždycky říká, že když se na malou podívá, že je taková správně faldíková, ale jak ji posadí na váhu, tak stále muší váha, prostě moc nějak od začátku moc nepřibírá a to toho sní mraky, ale zas je od 4 měs. strašně akční, to bude asi tím.
Bych se na ni vyprdla
malej ze začátku kojenej a pak na UM přibíral pořád stejně 350-400g týdně ve 4 měsících máme 8kg a 70cm ![]()
bud ráda že přibírá
malá byla 36+1 a pít nechtěla rvali jsme jídlo pod tlakem ![]()
mmch malej je taky o něco dřív 37+4 ![]()
Kdyz jsme ze zacatku taky davali nutrilon, tak mi vypila i 180ml
neni to zrovna hubenour, to je pravda
ale Dr. za celou dobu nic nenamitala ![]()