Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, mám 10m holcicku, jeste kojim, ale je samozrejme uz i na prikrmech. je potenc. alergik, takze jeste nema povoleno mlecne veci - jogurty, syry atd. chci se jen zeptat, k snidani davate detem jeste mleko - kojeni nebo UM? nebo napr. banan, chleb (pozdeji se syrem atd.)? my jsme doted rano jen kojili,a le kdyz kojim v noci vic enz 2×, strcim ji pak bana nebo hrozno, ale nevim,a by toho ovoce zas nemela moc, v 10 ma k svacine ovocne pyre…velice vam dekuju!
ahoj P. ,
v 10ti měsících a stále ještě máme ke snídani UM - pokud ještě kojíš a stačí ji to tak myslím že proč by neměla ke snídani mlíčko.
Pokud ji to nestačí tak zkus ráno kašičku nebo chleba - případně rohlík.
Potom máme v 9 svačinu - jogurt, hrozno, sýr - teď už i dětskou šunku - tak nějak to střídáme ![]()
Taky jsme měly možnost alergie (tatínek byl) na mléčné výrobky … naštěstí nejsme.
Hezký den
Tak my doteť máme ráno UM,ale tak za hodinku ještě suchý rohlíček,sní ho celý a mazat ho ničím nechce,to mi pak háže rohlík na zem.A když mu zkusím dát cokoliv jiného,tak kroutí hlavičkou a nejí.
ahoj
doted mala rano kdyz vstane pije UM(to je kolem 6h) a potom v devet chlebik s zerve atd.
No u nás taky jen mlíko, tak čekám, kdy si vezme i něco jiného, ale asi se nedočkám, stačí jí to. Pak má až oběd
, neřeším.
U tebe bych malé nabídla po mlíce ještě třeba to pečivo nebo ovoce, pokud bude mít zájem, dávala bych, pokud ne, mlíko určo stačí (kojo).
ahoj,
tak naše holky budou mít 10 m. teprve za chvíli /viz metřík/, a snídáme bílý jogurt ochucený troškou ovocného pyré (Frutapura, Hipp). Jinak nic mléčného nedáváme, ale u bílého jogurtu jsem četla, že ten se jako jediný může (Gregora v knížkách o výživě píše od 8. měsíce!
), tam je ta bílkovina nějak jinak zpracovaná a tudíž stravitelná, kamarádka taky dítě jako potenc.alergika hoooodně šetřila, ale ten jogurt taky dávala. Naše holky snědí ráno dohromady jeden malý jogurt s cca půlkou kelímku Frutapury. Jinak stejně cca hodinu po snídani kojím. (V noci bohužel po 3 hodinách, takže zas nějak vyhládlé být nemůžou
).
Jo, naopak na pečivo jsem si ještě netroufla, ještě se bojím, aby se nezakuckaly, mají akorát 2 zuby. A taky bílá mouka, lepek jsme začali teprve před týdnem a to jen v kaši k večeři.
Ahoj P.,
ja mam sice trosku starsiho kluka, ale jedu to takhle uz asi od 9.mesicu
Mame taky alergika, vsak vis, psala jsem ti recept na dort ![]()
Kojila jsem (a ted davam UM) rano kolem 7 a pak davam kolem 9 h kasi (nemlecnou), k tomu mi sni tak pulku suchyho rohliku, krupky, kukuricnej chleba, hrozne se cpe rano
![]()
Taky nesmi nic mlecneho, bohuzel ani bily bifi jogurt, zkousela jsem teda rostlinne maslo nebo St.Dalfour marmeladu, ale to pak ten rohlik nechce, proste jen suchej! ![]()
Do minuleho tydne nemel zadne zuby a naopak, dusil se detskyma susenkama, rohlik zvladal v pohode ![]()
Tak u nás k snídani zatím taky UM a cca po hodině třeba ještě mléčný řez
když má chuť. A tak my to i vyhovuje nemusím přemýšlet co k snídani ![]()
Jo a takhle to máme od 7 měsíců ![]()
Připojuji se k většině. Od 9měs. nekojíme, takže UM. Tomík spí celou noc cca do 6-7h - to má UM, tak za hodinu chlebík se sýrem, lučinou,,atd, pak spánek po něm obídek, a zas UM, pak ven a spánek odpo sváča(ovoce, jogurt), večer kaše a těstě před spaním (v 19-2h) opět UM. Papká pevnou stravu,,v poho - ale to UM dávám stále, 3× denně. ![]()
Ahojky, my začíname se snídaněma teď,dávám jí kaši a nebo polívku.obojí by vám nemělo vadit,dá se uvařit i pro alergiky.jinak se ráno napije mm a asi po půl hodině jí dám snídani.