Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ženy, co na večeři? U nás na večeři omáčky určitě ne, takže se snažím, toasty, palačinky, a tak v tom duchu, ale dáte nápad co dál? ![]()
Palačinky na sladko nebo na slano? Já miluji to druhé, mám hezký recept z jednoho čísla starého časopisu Albert, další z kuchařky Karolíny Kamberské. Jinak u nás frčí i různé sladké kaše (krupicová, jahelná), chleba ve vajíčku, poslední týdny dominuje smaženice
. Popř. studená obložená mísa, kakao,… ![]()
Ovesná/krupičná kaše s různým ovocem, párky (kvalitní), obložený talíř (zelenina, šunka, sýr, pečivo), zeleninové polívky, toasty, pečivo s pomazánkou.
Kynuté ovocné knedlíky, těstovinový salát s tuňákem, s kuřecím masem, špagety se sekanou, čočka na kyselo s párkem, fazolky v rajské omáčce - konzerva, zeleninové lečo, bramborový guláš, vajíčková, surimi, česneková pomazánka… ![]()
Jinak oblíbené jsou i lívance (opět recept podle Karolíny) - manžel a děti sladké, já si je dávám se slaninou a kysaným zelím
.
My jsme si v rybárně koupili čerstvě vyuzenou makrelu
Jinak hodně vařím polévky.
@bjetuschka píše:
My jsme si v rybárně koupili čerstvě vyuzenou makreluJinak hodně vařím polévky.
Boršč a Kapustnica
a Pelmeně
![]()
Jestli jíte zeleninu, tak pomazánky a saláty na tisíc způsobů. To u nás bohužel neprojde. Takže tůzné tousty a topinky a na ně směsi z masa, zeleniny, kečupu, sýrů, salámů… Domácí pizza, slané záviny. Těstoviny, kuskus, bulgur, pohanka s čímkoliv. Sladké kaše. Vajíčka, lečo, případně na másle podusit ryby nebo maso, zeleninu, přílohu.. A stejně mi připadá, že jíme pořád to samé ![]()
Díky malému synovi jsem začala hodně dělat i různé placicky, teď nejvíc frčí cuketovobramborove, vždycky jsem myslela ze to bude kekel a ono není
taky různé pomazánky, i studené večeře všeho druhu… taky nějaké saláty třeba s haloumi ![]()
@mrav píše:
Boršč a Kapustnicaa Pelmeně
![]()
Jeee, miluju boršč
V plánu mám teď dýňovku ![]()
@mrav píše:
Boršč a Kapustnicaa Pelmeně
![]()
Pelmene jsou super, ale určitě ne rychlá večeře teda ![]()