Co s hromadou pórku

6945
13.10.19 10:40

Co s hromadou pórku

Ahoj zejména dámy,
Co s hromadou pórku, mám asi 50 pórů ????????a nevím, co s tím ????????. Něco dám zamrazit, ale co s dalšími póry. Přece nemůžu mít v mrazničce pórková království :mrgreen: :mrgreen:. Ptát jsem se zkoušela zda někdo ze známých či z rodiny nechce,, nikdo nemá zájem :mrgreen:.
Takže otázka z ní, co z hromady pórů?
Všem děkuji předem za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
13.10.19 10:44

Porkovou polévku, pórkové pyré, porkový quiche, zapečené s máslem jako příloha k masu.

Přeprodat v rámci skupiny přebytky ze zahrady

https://www.facebook.com/…50282520504/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
13.10.19 10:45

Jinak teda pokud je to na záhoně a je to zimní odrůda, tak ho tam normálně můžeš nechat a sklízet postupně až do jara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
13.10.19 10:52

No najednou to nejspíš nespotřebuješ a nakrájení a zamrazení je nejspíš nejlepší řešení, protože pak můžeš používat. Polévka je výborná na různé způsoby a slané koláče s pórkem taky. Pro inspiraci na využití i dalších surovin koukni třeba do této diskuze .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
13.10.19 10:55

Mám ráda polévku, ale asi bych zamrazila, protože jíst několik týdnů pórek by mi ho zošklivilo. Jo a jednou jsem v restauraci měla plněné pórkove lodičky, to bylo moc dobré a pokud je vás víc, mohlo by jich tam pár padnout :)

• Citovat
  • Upravit
6945
13.10.19 11:39
@růžový achát píše:
Nakrájet na kolečka a zamratit.

Bude se to muset opravdu tak udělat, no příště vím, že ne tolik letního pórku 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
13.10.19 11:46

@tumpach Já bych udělala kotel pórkové polévky na zmrazení, něco na kolečka a zmrazit, udělala bych štrúdl naslano, slaný koláč, porkovou pomazánku. Zbytek nabídnout třeba na Facebooku, někdo by se jistě chytil. Pokud ne, prostě bych to vyhodila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
13.10.19 12:27

Taky bych mrazila, akorát bych ho asi předtím zblanšírovala a osušila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
13.10.19 12:53

Máš sušičku? Já zeleninu kvůli malému mrazáku suším, dělám si směs (mrkev, pórek, petržel kořen i nať, celer, libeček). Polévka ze sušené zeleniny chutná trochu jinak, ale my ji máme moc rádi (na másle dám chvilku restovat tu sušenou zeleninu a pak teprve zalévám vývarem nebo i jen vodou, ta zelenina pustí opravdu hodně chuti). Z jen čistě sušeného pórku by pak šla taky udělat podle mě výborná polévka (osobně bych to použila na krém - na másle nechat restovat kupu sušeného pórku, pak přidat jen trochu vody nebo vývaru a povařit, a změklé vzít tyčákem a přidat smetanu, k tomu opraženou houstičku).
Možná by šla z těch bílých částí udělat i variace na sušenou smaženou cibulku a pak používat např. do omastku na plněné bramborové knedlíky, do zelí apod. (ale to zelené si smažené představit neumím, takže bych bílou část zkusila usušit usmaženou dozlatova, a zelenou část bych použila do polévkové směsi). Ale chce to sušičku, čas a nervy :mrgreen: Každopádně já tu sušenou zeleninu dávám vždycky do hezkých sáčků kamarádkám k Vánocům, dělám i úplně rozdrcenou variantu vyloženě jako koření, a radost z toho mají (v létě se zase ptaly, jakou jsme měli úrodu a jestli bude).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
13.10.19 12:59
@zrcadlo píše:
Máš sušičku? Já zeleninu kvůli malému mrazáku suším, dělám si směs (mrkev, pórek, petržel kořen i nať, celer, libeček). Polévka ze sušené zeleniny chutná trochu jinak, ale my ji máme moc rádi (na másle dám chvilku restovat tu sušenou zeleninu a pak teprve zalévám vývarem nebo i jen vodou, ta zelenina pustí opravdu hodně chuti). Z jen čistě sušeného pórku by pak šla taky udělat podle mě výborná polévka (osobně bych to použila na krém - na másle nechat restovat kupu sušeného pórku, pak přidat jen trochu vody nebo vývaru a povařit, a změklé vzít tyčákem a přidat smetanu, k tomu opraženou houstičku).
Možná by šla z těch bílých částí udělat i variace na sušenou smaženou cibulku a pak používat např. do omastku na plněné bramborové knedlíky, do zelí apod. (ale to zelené si smažené představit neumím, takže bych bílou část zkusila usušit usmaženou dozlatova, a zelenou část bych použila do polévkové směsi). Ale chce to sušičku, čas a nervy :mrgreen: Každopádně já tu sušenou zeleninu dávám vždycky do hezkých sáčků kamarádkám k Vánocům, dělám i úplně rozdrcenou variantu vyloženě jako koření, a radost z toho mají (v létě se zase ptaly, jakou jsme měli úrodu a jestli bude).

To zní fakt zajímavě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
13.10.19 13:20

@zrcadlo Ty jo to zni moc zajímavě. Jak chutná ta polévka? Je to něco na způsob polévek z pytlíku?

• Citovat
  • Upravit
16219
13.10.19 13:49
@Lalelale píše:
@zrcadlo Ty jo to zni moc zajímavě. Jak chutná ta polévka? Je to něco na způsob polévek z pytlíku?

Já neměla polévku z pytlíku 15 let a to jsme vždycky kupovali jen hrachovku a gulášovku, takže netuším :mrgreen: ale ta zelenina i povařená je taková tužší a drsnější na kousání (nerozpadne se v puse, ale já ji strouhám na větší nudličky, tak ji nějak zvlášť nekoušeme) a chuť je intenzivnější.
Babička to dělala tak, že zeleninu lehce povařila, pak nakrájela na malinké kostičky (nechápu, kdy to dělala) a usušila. Já jsem barbar, normálně to syrové proženu robotem na hrubší nudličky, pórek podélně rozkrojím napůl nebo na čtvrtky a pak dělám na kolečka (takže vzniknou nudličky) a dám sušit - je pravda, že celer a petržel ztmavnou, takže estetičtější by bylo je povařit, ale na to jsem líná a flekaté nudličky nám nevadí. Jen tedy suším podle velikosti, kdybych dělala např. libeček zároveň s celerem, tak se ten libeček má tendenci přepalovat.
Tu sušenou smaženou cibulku jsem doma nikdy nedělala, kamarádka ano a chutnala lépe než ta z Ikea (ona má bezlepkovou dietu a peče si vlastní pečivo, a tu sušenou smaženou cibulku používá hodně často do těsta, aby bylo pečivo lepší). Tak si právě říkám, že ta bílá část pórku by se na to dala použít taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
15.10.19 13:06

Já miluji porkovou polévku. Asi si ji dneska udělám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie