Co dělat? Přijmout od mámy oblečky pro malou?

946
22.3.12 10:22

Co mám dělat ? Rodiče.

Mám problém !!! Moje rodina (rodiče) no je to na dýl ale prostě v 18 jsem kvůli problémům doma utekla z domova k příteli (manželi) naši se s ním docela bavili ale po odstěhování k němu nastal bod zlomu…máma munadávala do č***ů táta na něj chtěl poslat kamarády aby ho zmlátili. Bylo to těžký když sem pak otěhotněla naši s náma přestali mluvit. Dodnes jim tvrdíme že selhala HA i přesto že malá byla plánována. Je jí rok. Po porodu se vše zlepšilo… naši malou zboznujou stále ji něco kupujou jezdí k nám a my k nim. Když sme tam byly naposled cca měsíc máma mi vyčetla at si spočítám kolik za nás utratila od narození dcery. Podotýkám že manželzhaplatil dluh 30000,– který máma udělala u oriflamu kteržý byl ale bohužel psaný na mě. Manžel se naštval já samozřejmě taky. K našim nejezdíme já občas hlídám 7letou sestru ale jinak máme skoro nulový kontakt jen přes tel. S manželem sme se dohodli že už si od nich nic nevezmem ani pro malou aby nám to zase nevyčetla. Aůe znáte to rodina je rodina. I když jsou moji rodiče jaký jsou jsou to rodiče. Včera se mamča stavila na kafe a přinesla malý dvoje kalhoty a bundičku. Manža řekl at ji to vrátím. Ted mi volala že má pro ní kratasky a botičky. A já nevím co dělat. Vzít si to a manželovi to neříkat ??? Nebo ji odmítnout ale jak ??? Ona je splachovací a tak netuší že nás poznámka o útratě za nás (za malou) urazila a ranila. A co s těma věcma ze včerejška vrátit nebo říct manželovi že sem je vrátila a nechat si je? Je sklerotik takže je možné že za týden ani nebude vědět že nám to dali já to vyndám a řeknu že to mám už dlouho. Chápu že se manžel s nima nechce stýkat ani já k nim nechci jezdit…ale přetrhat kontakty a odmítat dárky pro malou ??? Omlouvám se že jsem se tak rozepsala snad někdo dočte až dokonce a napíše co by dělal na mém místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1400
22.3.12 10:28

No asi bych se mamy rovnou slusne zeptala, jestli to male opravdu dat chce, jestli vam to nebude zase vycitat. Vis co… kdyz tys od nich odesla / utekla, ranilo je to a ty to vis, dali to jasne najevo ne zrovna hezkym chovanim k manzelovi. Takze ja bych jim asi taky dala najevo, ze vas jejich chovani ranilo, ale slusne, ne jako oni. Treba si to uvedomi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
22.3.12 10:30

Já bych to nevracela, ale hlavně nelhala manželovi. Věci si nech, vem si co babička má, ale řekni ji, že to a to vás ranilo a pokud chce malé něco koupit, budete rádi, ale nechcete, aby vám to vyčítala. Normálně natvrdo ji to řekni, když se urazí, tak si nic nevezmeš, když to vezme jako fakt, tak dobře. jednou jsou to prarodiče a vztahy jsou bohužel někdy fakt komplikované, ale nikdy nelži kvůli tomu manželovi, zaděláváš si na zbytečné peklo ještě doma :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.12 10:31

ahojky, určitě je to těžké, trochu mám s rodiči o proti tobě taky menší konflikt, ale určitě bych všechno manželovi říkala, vy dva musíte stát při sobě a když mu to nepovíš a on se to pak dozví, že vám to třeba zase vyčtou, tak pak bude naštvaný i na tebe
ale jak píšeš rodiče jsou rodiče a taky se se svými nechci hádat a ustupuji, nebo se snažím to neřešit, ale občas už okraj přeteče a něco si řekneme, je to težké :nevim:

• Citovat
  • Upravit
69235
22.3.12 10:33

Když je splachovací a plácá nesmysly, je prostě potřeba na rovinu říct : mami, tak to tedy ne, to jse se nás velmi dotkla a velmi jsi nám ublížila řečmi, kolik jste utratili za malou. Takže buď se příště zdrž takových zlých poznámek, nebo jí nic nekupuj. komunikace, komunikace, komunikace, to je základ naprosto všech vztahů, užírat se něčím, co ten druhý ani netuší, že udělala a ublížil, k ničemu nevede. ad manžel, řekla, bych mámě, ře je manžel naštvaný kvůli těm kecům a zakázal, aby sis od ní cokoliv brala, že jí to říkáš, tentokrát to přejdeš, ale příště po podobných kecech už si od ní nic nevezmeš. manželovi bych řekla, že sis s mámou promluvila a chceš jí dát poslední šanci. Potají si brát věci a říkat, žes je vrátitla, a podobé lži, je cesta do pekel, nakonec to stejně nějak, ani člověk neví jak, praskne. než lhát a vymýšlet, raději bych to vrátila. Důvera je hrozně křehká věc a dokážou jí zničit i malé lži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
22.3.12 10:41

Manželovi nelhat. Věci, které vám už dala nevracet. Mámě říct, ať už další věci nenosí, nedělá si zbytečnou útratu ať koupí radši něco sedmileté sestře. Jestli chce malou potěšit ať přinese vždy jen drobnost. Na oplátku bych přinesla něco já malé sestře když bych k nim jela. (Takhle vám nebude moct nic vyčítat, vy jste se o nic neprosili, výslovně jste jí řekli ať nic nenosí a taky jste utratili nějakou kačku za dárek pro sestru..).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
22.3.12 10:42

Máte pravdu manželovi lhát je hloupost ted sem mu volala. Řekl že on by si od nich nic nevzal ale ze to nechava na me ale pokud si neco vezmu at ji jasne reknu ze nam to pak nema vycitat. Trosku se toho bojim neumim se hadat a byt zla takze fakt nevim jak to ze sebe vykoktam ale musim. Je pravda ze musej vedet jak nam to ublizilo a proc od nich nic nechcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mark76
22.3.12 10:56

Určitě bych s rodiči promluvila a řekla jak se vše má, co Tebe a Tvého muže trápí. Budu držet :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
141
22.3.12 11:07

manželovi bych určitě nelhala ale mámou bych si o tom promluvila a asi bych taky řekla že jste za ní předtím zaplatili dluh,věci bych jí nevracela je to dárek pro malou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
22.3.12 11:17

Manželovi nelži, to nikdy nedělá dobrotu… A s mamkou bych si, přesně jak radí holky, promluvila upřímně o tom, jestli vám hodlá ty dárky zase později vyčítat. A věci bych jí nevracela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
22.3.12 12:17

Tak sme tam byli dali si kafe a ja ji rekla ze za nove veci dekuju ale ze nezž si je vezmu musim ji neco rict. Ze kdyz sme u nich byli naposled tak tim co nam rekla o tech penezich nas urazila a dost nas to mrzelo… okamzite na me vyjela ze sem si zacala ja s tim dluhem…tak sem rekla ze to neni pravda ze to sem rekla az po tom co ona rekla to s tema penezma …uznala to rekla sem ji ze sme radi ze maly kupuje darky ale at si priste odpusti tyhle reci a ze ji prece nikdo nenutil at to maly kupuje…no nakonec z ni vypadlo ze sme ji sice nenutili ale kdyz k nam poprve po porodu prisli tak se zdesila ze pro malou nic nemame a proto to koupit musela !!! Takze sem na ni vyjela ze sme pro malou meli vse co sme potrebovali krom jednorazovych prebalovacich podlozek a ona zase zacala ze sme meli jen jedno prosteradlo a podobne. Takze sem zase vyjela ja ze co si jako mysli ze bysme to kupovali postupne ze by sme malou opravdu nenechali celej zivot na jednom prosteradle. No pak uz sme se o tom nebavili …tak snad jasne pochopila ze jestli jeste jednou neco vycte ze uz si od ni nic nevezmem. Jo jen tak mimochodem pro malou sme meli vse potrebne co sme nemeli sme postupne dokupovali. Opravdu nejsme zadny socky a mala ma vse dulezite plus neco navic. Jen sem proste nevlitla do kramu a nekoupila to najednou ale postupne !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.3.12 13:02

no tak alespon, žes jí to řekla. A s věcma máš pravdu, já nakupovala jak šílenec celétěhotenství, nakoupila jsem asi tunu věcí, tak 50-ku neměla na sobě ani jednou, narodila se 52cm, z 56 měla tak třetinu a 62 tedy unosila vše jednou, maximálně dvakrát a už začíná 68 8o přebalováky jsem potřebovala nutně dva, tak ten v obýváku jsem už složila, přebaluju na gauči a video chůvičku, kterou jsem nutně musela mít, jsem nevybalila, protože mi přes den nespí v postýlce, ale jen venku v kočárku. Škoda, že jsem to nedělala jako ty, jo a dudlíky jsem nakoupila asi za tisícovku, aby měla výběr, nevzala ani jeden :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
22.3.12 13:31

No my taky polovinu obleceni neunosili dokonce i pleny co jsme nakoupili dopredu sme pak davali jeste balik a pul kamosce ptz mala z toho proste vyrostla… prebalovak koupili nasi pouzila sem ho jednou a pak sel pryc na me to bylo vysoky a mame malej byt takze se to tu akorat valelo za skrini aby to neprekazelo.
Takze jsem rada ze sem nenakoupila 1000 dalsich veci. Treba nuzticky na nehty sme kupovali az asi 14 dni po tom co sme malou meli doma a uplne to stacilo. Proste nejsme na tom tak dobre abych to kupovala najednou takze sme pri kazdym nakupu koupili neco…a male nic nechybelo. Jenze pak prisla mama a vy nemate prebalovak a vy nemate kresilko a vy nemate tohle a tamhleto a ja si pripadala jak strasna mama. To stejne hadrove pleny meli sme jich asi 30 a i to mi prislo moc a mama koupila jeste 10 bilejch a 10 barevnejch…jako ano ulehcilo mi to ze sem nemusela pocitat kolik jich mam nez budu zase prat ale zase jako prat a zehlit 50 plen taky neni zadny zuzo !!!
Stejny to bylo kdyz mala presla na UM vy nepouzivate kojeneckou vodu ty neprevaris lahve po kazdym pouziti a ty ji varis vodu v konvici ve ktere varite vodu pro sebe ??
Proste nasi se snazej az moc !!! A hlavne oni neradi oni porouci a jeste kdyz neco jak mlada prvorodicka udelam spatne nebo to neudelam podle jejich predstav daj mi to sezrat tak ze bych se sla nejradsui sama udat na socialku :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.3.12 14:41

pet, prostě to neřeš, někdy je to složité, ti rodiče, dělej si podle sebe, musíš být trochu průbojnější, když ti chce koupit lehátko, ať koupí, však se užije, ale nesmí u toho mít pindy, jak budou, tvrdě se ohradit. je to babička, tak když chce kupovat, ať kupuje. vůbec nejsi špatná, děláš to skvěle, líp než já, mně vždycky bzikne a nakoupím to najednou, hromadu a pak z toho půlku nepoužiju. A já jsem druhomáma a už sakra stará :mrgreen: s maminkou mám perfektní vztah, není jí skoro co vytknout a přesto máme každá jiné názory, ona čučí, co provádím s malou a já čučím na její rady. Ale milujeme se, tak jí můžu říct, že to tedy byla rada nad zlato a ona mi zase může říct nedělej to a to. Poroučet si nenech, teď je ještě malinká, počkej, až jí budou cpát místo jablka na svačinu koblížek, protože co to je za sváču jablko, že? :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mark76
22.3.12 18:07

Tvá máti je teda případ. Musíš mít dobré nervy, protože já bych je neměla.Proto držím palce i u nohou, protože jen ty na rukou na to asi nestačí :palec: :palec: :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová