Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je tu mnoho témat o tchýních. Když je většina z vás tak kritizuje (já nemám důvod.
), tak jaké jste vy snachy? Myslíte, že svým tchýním také nelezete na nervy?
Čím je vytáčíte nejvíc? Jak myslíte, že o vás tchýně mluví a co si o vás myslí? A vy, co už tchýně jste, jaké máte snachy?
Chtěla bych znát druhou stranu věci.
Tchyně mě nesnáší,jak mě nazývá nechci ani raději vědět,protože slušně to určitě nebude.Vzala jsem ji syna,teď i vnuka.Přes rok jsem se neviděly…
Jsem snacha, s tchyní na sebe nedáme dopustit, mám s ní perfektní vztah ( lepší než s mamkou ), často se navštěvujeme, s čímkoliv za ní můžu přijít … mluví o mě jen v dobrém, je na mě pyšná ( jakou dělám práci, co jsme společně s jejím synem vybudovali, jak žijeme apod. ).
Já si myslím, že ji občas na nervy lezu, protože máme jiný styl života - rodiny a už co se týká přístupu k oslvaám, návštěvám, a celkově..
Oni jsou takový, že slaví každý prd, všechno ve velkém, dramatizují a my jsme takový, že jenom potřepat rukou a hotovo, nepotrpím si na nějaké volání na obědy a tak..
Tak to ji vadí to vím..
A druhá věc co nepřizná a nevím, jestli je chyba moje, něbo jak to napsat, je to , že dávám na hlídání její švagrové- je to teda manžela, ale je odemě starší jenom o pár let a nemá děti a hodně jsme se zpřátelily a oni- tchýně a švagrová to nemůžou rozdýchat, že dám přednost ji před nimi, když potřezju pohlídat a že malý ji má raději - nevím jestli to tak napsat, ale podle chování malého to tak vypadá…
Jinak problémy nemáme, ale prostě tyto dvě věci udělají mezi náma dusno a je to ![]()
Příspěvek upraven 12.03.12 v 09:26
Taky když to někdy čtu, tak jsem šťastná, že mám dvě holky a nebudu mít snachu, někdy bych ty snachy propleskla, jak jsou netolerantní a zlé. Mé tchýni je už 80 let, má jednu krásnou vlastnost a to tu, že bydlí 450km od nás
Ba ne, taky si nemůžu stěžovat, je to celkem dobrá tchýně, není to hlídací babička, je to spíš taková metrnice, ale co vypráví její děti i vnoučata, ty jsou v našem věku, manžela měli hodně pozdě, tak je taková odjakživa, ale neublížila by, nepomlouvá, nezasahuje, když tam přijedeme, tak se o nás stará, my jen ležíme
, má takové své svérázné názory, však se taky narodila v roce 1932 a asi nepostřehla změnu doby, takže čištění zubů dětem je zbytečnost, vitámíny pro těhotné jsou hnůj, doktorům se nevěří apod. Ale jinak bezkonfliktní babi.Já se na oplátku snažím být k ní velmi tolerantní a uctivá, snad se mi to daří, říkám jí mami a tchánovi tati, a řekla bych, že máme velmi harmonický vztah.
No, zatím jsem jen snacha - a snažím se - svoji tchýni mám opravdu moc ráda, je to fajn ženská. Ráda jí zavolám jen tak a dám si s ní přes skype kafe.
Sebekriticky přiznávám, že jako snacha nejsem dokonalá, ale snad ani tragická - jejího syna miluji, on miluje mě a že nežijeme dokonale jako v hollywoodském seriálu snad moc nevadí.
A to ani nemluvím o tom, že nám obě babičky moc pomáhají když máme děti nemocné - přijíždějí nám hlídat, abychom mohli jít do práce. DĚKUJEME!
S tchýní se nemáme rády. Ale pořád ji beru jako mamku mého milovaného a tak jí jsem vděčná, že mi ho porodila a vychovala. Nadávám na ní jen když jsem sama, nikdy před chlapem ani před ostatními.
Nesnáším některé skororozmazlené příspěvky o hrozných tchýních, které se ve finále ukáží jako zcela normální tchýně.
Baslerinda píše:
Jsem snacha, s tchyní na sebe nedáme dopustit, mám s ní perfektní vztah ( lepší než s mamkou ), často se navštěvujeme, s čímkoliv za ní můžu přijít … mluví o mě jen v dobrém, je na mě pyšná ( jakou dělám práci, co jsme společně s jejím synem vybudovali, jak žijeme apod. ).
To je hezké. Tak by to mělo být. (Až na tu první závorku.)
kvaček - Pokud jsou to jediné problémy, tak to ještě není tak hrozné.
Teri - Často jsem se při čtení tvého příspěvku smála. ![]()
Lesi - Takové příspěvky čtu nejradši. ![]()
Ester - Také mi přijde, že některé snachy jen přehání. Třeba to je ale jen tím, že jsem měla štěstí na tu fajn skorotchýni.
Jsem si naprosto jistá, že své tchýni lezu na nervy, protože ji neposlouchám. Ona mi radí a myslí to dobře a já ji ignoruju. (Pod pojmem radí rozuměj autoritativně přikazuje a citově vydírá.) Malý bude kvůli mé péči zanedbaný. Už v těhotenství mi řekla, že je ráda, že bydlí tak daleko, protože by neměla nervy pozorovat, jak jejího vnuka zanedbávám a systematicky mrzačím (třeba tím, že mu při kojení nechci dávat čaj).
Preferuji svou mamku, která je úplně blbá a špatně mě vychovala (její slova).
Navíc neumím vařit (skoro nesolím a nepoužívám koření, protože mi vadí míchání chutí). Jsem nepořádná, neumím šít, zbytečně vyhazuju peníze, nevážím si jejího syna, mám ráda psy, jsem panovačná…
Vztah máme dobrý. Já respektuji ji a ona mě. Nedává nevyažádané rady (pouze když o radu požádám), když může pomůže, stejně tak se snažím i já. ![]()
Edit : pro upřesnění - já jsem snacha , ona tchýně ![]()
Příspěvek upraven 12.03.12 v 09:45
Tak to je drsný. ![]()
Mimochodem, také moc nesolím, nechci teď zadržovat moc vody, psy mám ráda, při kojení asi také nebudu dávat čaj, neumím šít… ![]()
Kallkapa píše:
Vztah máme dobrý. Já respektuji ji a ona mě. Nedává nevyažádané rady (pouze když o radu požádám), když může pomůže, stejně tak se snažím i já.![]()
Edit : pro upřesnění - já jsem snacha , ona tchýně
Příspěvek upraven 12.03.12 v 09:45
Tak takových je málo.
Nám sice rady dává ale je zvyklá, že si to děláme podle sebe.
Já mám super tchýni tedy již extchýni,ale do dnes spolu vycházíme suprově a k mému nýnějšímu muži se taky chová suprově klidně nás pozve na kafe a pokecáme,nasmaží nám řízky,nabalí jak pravá babička
Všem dětem i jeho i když není její vnučka a je velká taky něco dá atd.No super a přitom jsem to byla já co jeho syna poslala do háje,ale ona moc dobře ví jaký byl,je její synáček hajzl a neštve se do toho co mezi náma bylo a nebylo.Zato moje nýnější tchýně je taková nemastná neslaná,ale myslím,že to je jen díky tchánovi ![]()