Jaké jste snachy?

15977
12.3.12 09:13

Jaké jste/máte snachy?

Je tu mnoho témat o tchýních. Když je většina z vás tak kritizuje (já nemám důvod. :D ), tak jaké jste vy snachy? Myslíte, že svým tchýním také nelezete na nervy? :mrgreen: Čím je vytáčíte nejvíc? Jak myslíte, že o vás tchýně mluví a co si o vás myslí? A vy, co už tchýně jste, jaké máte snachy?

Chtěla bych znát druhou stranu věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15977
12.3.12 09:20
  • Já se snažím být dobrou snachou. Naštěstí si rozumíme a tak mi nedělá problém, že žijeme společně pod jednou střechou. Naopak to vítám, protože si vypomáháme. Například se střídáme s vařením. Chtěla bych napsat i s úklidem, ale to mám od ní zakázáno, protože jsem těhotná a tak ode mě nic namáhavého nechce. Ani pověsit prádlo. :D (Nestěžuji si. :) ) Jako poděkování aspoň často peču.
  • Jestli jí lezu na nervy, netuším. :) Doufám, že ne. Nikdy nic neříkala. :D
  • Co si o mně myslí a jak o mně mluví, to také nevím. Zajímalo by mě to. Pokud se přede mnou nepřetvařuje, tak snad těch negativ tolik nebude. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
12.3.12 09:21

Tchyně mě nesnáší,jak mě nazývá nechci ani raději vědět,protože slušně to určitě nebude.Vzala jsem ji syna,teď i vnuka.Přes rok jsem se neviděly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
12.3.12 09:21

Jsem snacha, s tchyní na sebe nedáme dopustit, mám s ní perfektní vztah ( lepší než s mamkou ), často se navštěvujeme, s čímkoliv za ní můžu přijít … mluví o mě jen v dobrém, je na mě pyšná ( jakou dělám práci, co jsme společně s jejím synem vybudovali, jak žijeme apod. ).

• Citovat
  • Upravit
14335
12.3.12 09:22

Já si myslím, že ji občas na nervy lezu, protože máme jiný styl života - rodiny a už co se týká přístupu k oslvaám, návštěvám, a celkově..
Oni jsou takový, že slaví každý prd, všechno ve velkém, dramatizují a my jsme takový, že jenom potřepat rukou a hotovo, nepotrpím si na nějaké volání na obědy a tak..
Tak to ji vadí to vím..
A druhá věc co nepřizná a nevím, jestli je chyba moje, něbo jak to napsat, je to , že dávám na hlídání její švagrové- je to teda manžela, ale je odemě starší jenom o pár let a nemá děti a hodně jsme se zpřátelily a oni- tchýně a švagrová to nemůžou rozdýchat, že dám přednost ji před nimi, když potřezju pohlídat a že malý ji má raději - nevím jestli to tak napsat, ale podle chování malého to tak vypadá…
Jinak problémy nemáme, ale prostě tyto dvě věci udělají mezi náma dusno a je to :nevim:

Příspěvek upraven 12.03.12 v 09:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.3.12 09:24

Taky když to někdy čtu, tak jsem šťastná, že mám dvě holky a nebudu mít snachu, někdy bych ty snachy propleskla, jak jsou netolerantní a zlé. Mé tchýni je už 80 let, má jednu krásnou vlastnost a to tu, že bydlí 450km od nás :mrgreen: Ba ne, taky si nemůžu stěžovat, je to celkem dobrá tchýně, není to hlídací babička, je to spíš taková metrnice, ale co vypráví její děti i vnoučata, ty jsou v našem věku, manžela měli hodně pozdě, tak je taková odjakživa, ale neublížila by, nepomlouvá, nezasahuje, když tam přijedeme, tak se o nás stará, my jen ležíme :mrgreen: , má takové své svérázné názory, však se taky narodila v roce 1932 a asi nepostřehla změnu doby, takže čištění zubů dětem je zbytečnost, vitámíny pro těhotné jsou hnůj, doktorům se nevěří apod. Ale jinak bezkonfliktní babi.Já se na oplátku snažím být k ní velmi tolerantní a uctivá, snad se mi to daří, říkám jí mami a tchánovi tati, a řekla bych, že máme velmi harmonický vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.3.12 09:27

No, zatím jsem jen snacha - a snažím se - svoji tchýni mám opravdu moc ráda, je to fajn ženská. Ráda jí zavolám jen tak a dám si s ní přes skype kafe. :D Sebekriticky přiznávám, že jako snacha nejsem dokonalá, ale snad ani tragická - jejího syna miluji, on miluje mě a že nežijeme dokonale jako v hollywoodském seriálu snad moc nevadí.

A to ani nemluvím o tom, že nám obě babičky moc pomáhají když máme děti nemocné - přijíždějí nám hlídat, abychom mohli jít do práce. DĚKUJEME!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
12.3.12 09:32

S tchýní se nemáme rády. Ale pořád ji beru jako mamku mého milovaného a tak jí jsem vděčná, že mi ho porodila a vychovala. Nadávám na ní jen když jsem sama, nikdy před chlapem ani před ostatními.
Nesnáším některé skororozmazlené příspěvky o hrozných tchýních, které se ve finále ukáží jako zcela normální tchýně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
12.3.12 09:32
Baslerinda píše:
Jsem snacha, s tchyní na sebe nedáme dopustit, mám s ní perfektní vztah ( lepší než s mamkou ), často se navštěvujeme, s čímkoliv za ní můžu přijít … mluví o mě jen v dobrém, je na mě pyšná ( jakou dělám práci, co jsme společně s jejím synem vybudovali, jak žijeme apod. ).

To je hezké. Tak by to mělo být. (Až na tu první závorku.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
12.3.12 09:38

kvaček - Pokud jsou to jediné problémy, tak to ještě není tak hrozné.

Teri - Často jsem se při čtení tvého příspěvku smála. :)

Lesi - Takové příspěvky čtu nejradši. :palec:

Ester - Také mi přijde, že některé snachy jen přehání. Třeba to je ale jen tím, že jsem měla štěstí na tu fajn skorotchýni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.12 09:40

Jsem si naprosto jistá, že své tchýni lezu na nervy, protože ji neposlouchám. Ona mi radí a myslí to dobře a já ji ignoruju. (Pod pojmem radí rozuměj autoritativně přikazuje a citově vydírá.) Malý bude kvůli mé péči zanedbaný. Už v těhotenství mi řekla, že je ráda, že bydlí tak daleko, protože by neměla nervy pozorovat, jak jejího vnuka zanedbávám a systematicky mrzačím (třeba tím, že mu při kojení nechci dávat čaj).
Preferuji svou mamku, která je úplně blbá a špatně mě vychovala (její slova).
Navíc neumím vařit (skoro nesolím a nepoužívám koření, protože mi vadí míchání chutí). Jsem nepořádná, neumím šít, zbytečně vyhazuju peníze, nevážím si jejího syna, mám ráda psy, jsem panovačná…

• Citovat
  • Upravit
8566
12.3.12 09:44

Vztah máme dobrý. Já respektuji ji a ona mě. Nedává nevyažádané rady (pouze když o radu požádám), když může pomůže, stejně tak se snažím i já. :)

Edit : pro upřesnění - já jsem snacha , ona tchýně :)

Příspěvek upraven 12.03.12 v 09:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
12.3.12 09:45

Tak to je drsný. 8o
Mimochodem, také moc nesolím, nechci teď zadržovat moc vody, psy mám ráda, při kojení asi také nebudu dávat čaj, neumím šít… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
12.3.12 09:46
Kallkapa píše:
Vztah máme dobrý. Já respektuji ji a ona mě. Nedává nevyažádané rady (pouze když o radu požádám), když může pomůže, stejně tak se snažím i já. :)

Edit : pro upřesnění - já jsem snacha , ona tchýně :)

Příspěvek upraven 12.03.12 v 09:45

Tak takových je málo. :D Nám sice rady dává ale je zvyklá, že si to děláme podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
12.3.12 09:48

Já mám super tchýni tedy již extchýni,ale do dnes spolu vycházíme suprově a k mému nýnějšímu muži se taky chová suprově klidně nás pozve na kafe a pokecáme,nasmaží nám řízky,nabalí jak pravá babička :-) Všem dětem i jeho i když není její vnučka a je velká taky něco dá atd.No super a přitom jsem to byla já co jeho syna poslala do háje,ale ona moc dobře ví jaký byl,je její synáček hajzl a neštve se do toho co mezi náma bylo a nebylo.Zato moje nýnější tchýně je taková nemastná neslaná,ale myslím,že to je jen díky tchánovi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová