Co byste dělaly v mé kůži? Vztah manžel-manželka-tchýně

3241
9.3.12 16:45

Co by jste dělaly v mé kůži? Vztah manžel-manželka-tchýně

Ahoj všem maminkám i nemaminkám. Jsem už dost zoufalá ze vztahu mého manžela s tchýní. Když si tchýně hvízne tak manžel vztane snad i od sexu a běží jí pomoct s taškou, s počítačem, se setoboxem prostě se vším. Žil s ní do 27mi let, než jsme spolu začaly žít my. Ona ho psychicky vydírala sebevraždama, že pokud jí nechá samotnou, že se zabije a podobně. Samozřejmě to bylo demonstrativní, je to jeho blbost, že se neosamostatnil. Když jsme spolu začaly žít tak na mě vytasila deníček, kde má vypsané kolik a za co jí manžel dluží peněz. Už na začátku jsem myslela že omdlím. Naprosto běžné zápisy : půl role toaletního papíru, 3 rohlíky, 200 ml oleje....., jsou tam ale i chuťovky jako kvádro na závěrečné zkoušky a podobně. Přitom do jeho 19ti let brala sirotčí důchod. Účtovat vše mu začala od 18ti let. Jako přijde vám to normální nebo já jsem divná, když si nedovedu představit, že bych svým dětem naúčtovala tři rohlíky????

No řešení těchto peněz už proběhlo víckrát, několikrát jsem jí řekla, že dokud sami nebudeme v pohodě (výskat si zrovna nemůžeme) tak jí nedám ani korunu. Že moje děti jsou pro mě přednější než ona. Ještě musím podotknout, že je extrémně línej člověk. V recepci dělat nemůže, protože jí bolí záda, na pokladnu taky nemůže protože to je přece strašně namáhavé, vrátnou taky ne, protože by musela chodit atd. Skoro celý život byla na Úp a nejdelší pracovní poměr měla 5 měsíců.
Jednou se stalo, že manžel nedostal výplatu(dělal na černo), já běžela hned shánět práci, naštěstí jsem ji našla a přežily jsme. Tu výplatu dostal za 5 měsíců a dal jí matce (teda bylo to asi 5000 ale i tak) absolutně neocenil, že jsem pracovala v mrazech abych uživila dítě a jeho. Tenkrát jsem mu řekla, že jestli to udělá ještě jendou, že se rozvádím, protože to považuju za těžký pohrdání mou osobou. KDyž peníze dá radši svý matce, která je líná i vztát a dojít se podívat na vnučky (bydlí od nás 10min pomalou chůzí). Prostě mě to bylo líto a urazilo mě to.
Dneska mu přišla výplata a dostal 26000 přeplatek daně. Peníze mu chodí kvůli exekuci na její účet. A teď se hádáme, protože jí z toho chce dát 9000 aby si maminečka mohla koupit notebook. Přitom my nemáme opravdu pomalu co jíst. Plat má sice 19000 ale dostává kvůli exekuci jen 11500 a já mám mateřskou na dvojčata 3800, platíme nájem a poplatky cca 9500. Fakt nemáme skoro co jíst.

Připadá vám to normální??? Normálně nevím co mám dělat, protože z mého hlediska je to totální pohrdání mnou a upřednostnění svojí matky před rodinou a hlavně dětma. Chce se mi normálně zvracet z toho. Prosím o vaše názory a omlouvám se za román. Potřebuju se vypovídat a taky znát názor okolí. Díky moc moc :hug: :hug:

A ještě z účtu bylo vybráno 5000 a manžel na smsky jeslti jí teda ty peníze dal neodpovídá..................

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1288
9.3.12 16:49

Já bych to asi nezkousla,chápu že je to těžký,ale podle toho co píšeš je to vážně pohrdání nebo nezájem z jeho strany. Těžko radit snad jen zkusit s ním vážně promluvit ale já jen za mou osobu,bych uvažovala o rozchodu a třeba se časem umoudří. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
9.3.12 16:50

samozřejmně nevím jestli bys měla kam jít a taky jestli bys to sama zvládla lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
9.3.12 16:52

No, mně to normální moc nepřijde, ale neporadím, co dělat, protože manžel je pod evidentní nadvládou své matky. K manželovi se vyjadřovat nebudu (to si musíte vyřešit asi jen vy dva. Je ale zvláštní, že nevidí, jak žijete. Taky nevíme, proč tu exekuci má :think:). Co je ale kapitola sama pro sebe je ta tvoje tchýně. Asi nebude moc normální, no tu Ti fakt nezávidím. Psát si výdaje za děti mi přijde úplně ubohé. :pocitac: :zed: Já bych ji poslala někam, ale zase by sis dělala zlou krev :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
9.3.12 16:54

Ahoj, dle mých /velmi podobných) zkušeností, nepomáhá nic:( Taky jsem tu založila podobnou diskusi Tchyně vs. manžel, na toto téma. Přesně, maminka houkne a manžel letí, ale přitom na něj nebyla, není a nebude nikdy hodná, všechno mu vyčte, podobně jako u vás, vyčítá mu i to, že ho porodila a dala vzdělání /vystudoval Vš) a za to všechno chce a vynucuje si uznání a obdiv. Zkusila jsem již vše, promluvit si o tom s manželem, on to i uzná, ví, jaká jeho matka je, ale stačí aby zase vyvynula cílený nátlak a má ho tam, kde chce…Prostě se smiřuji s tím, že jsem si ho takovýho vzala, táta je skvělej a proto nechci dětem tátu brát, ale sama jsem na pokraji sil.
Podle mě si je tak vychovaly a ví jak na ně a my prostě nemáme šanci… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
9.3.12 16:55

Tak takový chování bych teda taky nezkousla a to jsem dá se říct dost tolerantní.Řekla bych mu,ať se odstěhuje k mamince,když bez ní nemůže být a dává jí peníze,který by měl podle mě dávat tobě a dětem.Asi si ještě neuvědomil,že má rodinu,děti a zodpovědnost a nemůže rozdávat peníze.Kolik manželovi je?On je jedináček? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3116
9.3.12 16:56

Mě to taky normální nepříjde…to bych snad ty peníze dala radši na zaplacení manželových dluhů než takovéhle tchýni :nevim: Asi by si to chtělo s manželem vyříkat a pak se o tom ve třech zkusit pobavit i s ní…ale nejdříve byste se měli dohodnout vy dva a otázka je, jestli to půjde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
9.3.12 17:01

Je mi líto, já myslím, že tady nepomůže ani svěcená. Tchýně to je zlo, neznám normální přísahám!Ty musíš jednat rázně, dát najevo že si bohužel opravdu musí vybrat, kdo je pro něj víc.Pokud jsi ráznější, vlítni k ní a řekni jí co si o ní myslíš(pozor manžel u toho MUSÍ BÝT ona s to totiž tak přibarví že ty bys byla ta zlá)
Já bych mu sbalila kufr, šoupla ho před dveře ať si jde za matinkou, že ona mu jistě naúčtuje parádní nájemné… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
9.3.12 17:01

Ahoj, no to mě podrž, tohle bych nesnesla, ale absolutně netuším, jak bych to řešila. Podle mě je tchýně na zabití a manža na psychologa. Má ho skvěle omotaného kolem prstu a on se musí osamostatnit. Konečně musí přestřihnout pupeční šňuru. Poradila bych ti, odstěhovat se co nejdál, ale to asi kvůli penízkům nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
9.3.12 17:02

To som nepochopila, ako je to s tou exekúciou, čo chodí na tchýnin účet a prečo?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.12 17:02

Tak ja mám doma něco podobného, v neděli to vygradovalo a odešla jsem s malým ke svým rodičům ať si domů nastěhuje třeba maminku, je mi to jedno. Takhle žít nejde do nekonečna, jsem tolerantní, ale tohle je opravdu moc.

• Citovat
  • Upravit
6555
9.3.12 17:07

Ty jo, mi to normálně rozčílilo za tebe… :zed: Já bych ho nakopala, měl by řešit tu exekuci, ať je co nejdřív pryč a ne maminky noťas…Já strašně nerada radím odejít, myslím, že nemám právo někomu takhle radit.Ale vím, že bych sama měla už naházené věci v kufru auta, dítě v autosedačce a sbohem, tohle bych prostě nevydejchala…

Maminka má jistě od těch „výdajů na syna“ odečtený ten sirotčí důchod, že? :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
9.3.12 17:12

Rozvedla bych se .Ale ja bych si snim dite neporidila ale vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1592
9.3.12 17:26

Do jedný ruky zabalenou tašku,do druhý příbor,ať se s matinkou naž…u nového pc,v první řadě by se měl postarat snad o svojí rodinu,přeci jen kvůli tomu,že matinka,která nemaká,chce noťas 8o ,nenechá svoje děti a tebe bez prostředků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
9.3.12 17:44

Tak at mu plat chodí na tvůj účet,to byl teda fakt blbý nápad nechat to posílat na její.Budeš muset ostřihnout tu pupeční šňůru mezi chlapem a tchyni,asi to po porodu špatně udělali.Normálně dej nůž na krk :evil: Jestli chce být s mátinkou,tak at si za ní jde,není nic horšího než dospělý mámin cycek :cert: A tchýně at se klidně oběsí :P :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová