Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
a vis na co pobira ten invalidni duchod?? to ze ma invalidni nemusi znamenat ze bude sedet prikovana na zidli.. a myslim,ze je v pohode.. moje mamina (babicka prcka) a snim taky dela kraviny krici s nim, vali se po zemi… dedecek s nim kleci na zemi ukazujemu jak se ma plazit a lezt a taky ma invalidni duchod.. ja osobne mam rada pubertalni babicky… me by se zase nelibila ta sedici nic nedelajici… nejsi nahodou proti tchyni vysazena?? ![]()
furt lepší bláznivá babička, než ta, co jí vnoučata nechávají chladnou
ber to s nadhledem
ono jí to přejde, až mimčo povyroste
kašli na to. Třeba tvoje dítě bude mít úplně jiné představy o babičce, než máš ty a naopak to na ní ocení ![]()
Eliminuj nutnost scházet se s ní na veřejnosti, ať se necítíš trapně mezi lidma a že doma metá kotrmelce … to nějak vydejcháš ![]()
A to s invalidním důchodem … mám exkamaráda, který má letaletoucí invalidní důchod na sociální fobii, přitom mu není ale lautr nic … taky nechápu, taky mi to vadí, ale co nadělám. To jen, že chápu tvé pocity.
No, taky může být babička s chladnou tváří, která uvaří, upeče, dřepne si na židli a tím to pro ní zhasne. Na dítě se nezeptá, neprojeví zájem atd. Myslím, že na tu vaši cáklou babičku bude mít dítě jednou super vzpomínky
, i když tobě to přijde trapné a pubertální. Na tvém místě bych rozhodně nic neříkala, netvářila se kysele a byla ráda, že mají obě o tvé dítko zájem. Babička válející se po zemi mi přijde jako super babička! ![]()
No holka já ti nevím,ale jestli nebude chyba v tobě
Bud ráda,že takovou babičku dítko má.Na pubertální babičce nevidím nic špatného,100000× lepší než babička,které jsou děcka ukradené.Tchýně se taky s dětma válí,blbnou a děti ji prostě milují.Když odejde máma,tak ani neceknou,ale když babička tak brečí
![]()
K tomu důchodu,nevím proč tě to rozčijule,aspon má čas se věnovat vnukům ne?My máme babičky obě pracující a o nějakém hlídání si můžu nechat jenom zdát.
Tchán má taky důchod,částečný,normálně chodí do práce,takže si přejde na pěkné penízky.NO a co?Přece mu to nebudu závidět ![]()
my se s babickama vidime posledni 4 roky tak jednou za pul roku ale kdyz byla mala mimino delala tchyne takovy veci taky, prisla mi jak normalni magorka a jeste do toho sislala a smala se jak posahana(proto mi navsteva 1/pul roku staci i ted) ![]()
moje tchyne teda neni v invalidnim duchode ale je ucitelkou na stredni ![]()
Příspěvek upraven 08.03.12 v 10:28
Bud ráda! tohle rozdělení je přece ideál!
A děti milují,když se někdo „sníží“ na jejich úroven a komunikuje s nimi jejich prostředky a blbnutím…
Myslím,že se na tchýni zlobíš kvuli upně něčemu jinému a tohle je jen zástupný problém a že má důchod? tak má.Měla bys být naopak ráda,že se snaží,a nefnuká někde nad osudem.
Uvidíš,že až tvé díte povyroste bude blbnutí z babičkou milovat .
Mě to taky připadá trapný,když se takhle někdo chová…
Souhlasím s tebou anonymko-babičku si představuju jako klidnou,vyprávějící,mazlící,ale rozhodně ne infantilní co se skoro v 60ti válí po zemi a ječí u toho-to by na mě bylo taky moc!! ![]()
moje maminka si sedne k malému na zem a hrají si spolu na zemi, lezou spolu po čtyřech, opakuje po něm zvuky a učí ho slova, prostě spolu blbnou a to má malý rád, druhá babička sedí na gauči a říká mu jak si má hrát a jak má ty kostičky postavit. Můj názor: rozhodně babička, která s dítětem blbne a zabaví ho, než ta která se mu pořádně nevěnuje
ty jo, buď ráda, že si babička hraje, ono to dítě taky ocení. lepší, než nevšímavá babička. Dítě velmi rychle pochopí, jakým způsoben si s ním každý člověk hraje, manželovo maminka je stará od malinka si s ní hraje stylem malování apod. kdy se způsobně sedí u stolu, nikdy naší malou nenapadlo vyžadovat něco jiného, manžel od mojí maminky, její děda, ten s ní dělá ptákoviny, dělá koně, válí kotrmelce, naše dítě to miluje, jak ho vidí skáče na něj a blbnou, nikdy by ji nenapdalo si k němu vzít pastelky, zatím co k babi nejede bez malovací výbavy, tu automaticky strká do tašky, tak ti nevím, to, že na něco ty nejksi zvyklá neznamená, že je to špatně a ty kecy o invalidním důchodu, ty sis mohla odpustit, problém je jinde a to v tvé averzi vůči té babičce. Každá máma by měla být šťastná za každého dalšího člověka, který má rád její dítě, každý takový člověk to dítě svým způsobem obohacuje.
Karolínka2011 píše:
Mě to taky připadá trapný,když se takhle někdo chová…Souhlasím s tebou anonymko-babičku si představuju jako klidnou,vyprávějící,mazlící,ale rozhodně ne infantilní co se skoro v 60ti válí po zemi a ječí u toho-to by na mě bylo taky moc!!
Souhlasím!
Moje kamarádka z dětství takovou „pubertální“ babičku měla, a já ji jí hrozně záviděla. Bydlela u nás v baráku a když jsem u nich byla, dělala s náma vždycky kravinky, byla boží
. Kamarádka jí milovala mnohem více než druhou babičku, která jí způsobně vodila za ruku do kroužku a hrála ji na piano. S tou „pubertální“ byla prostě sranda. Teď je jí okolo 80ti, a je to klasická babička, která sedává v křesle a plete. ![]()
Čiší z tebe opravdu nenávit vůči ní. ale něco ti povím, já bych za takovou babičku byla ráda, mám tchýni a to je přesně to samé a je bezvadná. tobě sice může přijít divná a pubertální, ale děti takový babičky milují. Moje tchýně-nadšenec, spontánní a hravá. Nebere sice invalidní důchod, ale s dětmi vyvádí podobně a děti jí milujou. A teda já dělám s dětmi taky slušný kraviny, možná budu taky pubertální
Dokonce se od ní spoustu věcí naučili. Je totiž spousta maminek, co by za takovou babičku dali cokoliv.
Ahoj, naše mimčo má 2 babičky. Moje máma- pochová, vykládá mu,..... vše v klidu. manželova máma- plazí se s ním po zemi, válí po zemi sudy, dělá ze sebe dítě,.....
Někomu to asi přijde úžasný, mě bohužel ne. nejsem na to z domu zvyklá aby se někdo v 55 letech choval jako blázen
Je v invalidním důchodě, hroznej chudák, ale metá kotrmelce( asi i proto se na ni poslední dobou zlobím čím dál tím víc). přijde mě nefér že dostala důchod už před X lety a defakto jí nic není
´Dneska už by jí ho nikdo nikdy nedal.
Já si představuji babičku jako poklidnou osobu a ne šílence. Jak to máte vy? Jak by jste se k tomu stavěli, být na mém místě?? Asi k tomu budu muset změnit postoj a brát to jako super chování, ale nevím jak na to. omlouvám se, že chci zůstat anonymní, ale nechci aby se vědělo o kom mluvím a pár lidí mě zde zná. Děkuji 
Jsou vaše babičky taky takový? Nevím jak to nazvat- pubertální??? Já mít takovou babičku, tak si pomyslím, že je to magor