Společné bydlení - platby

Anonymní
5.3.12 18:03

společné bydlení - platby

Ahoj, potřebovala bych poradit jak přistupovat k „hysterické“ matce. KAŽDÝ ROK v období vyúčtování začne běhat s kalkulačkou a počítat ceny energií a říkat věty typu - tak už to tu za chvilku bude, koukejte šetřit, to se zase nedoplatíme…

Celkově se u nás platí 7080 SIPO (elektřina, plyn, TV, rádio), 800 voda, 900 telefon a net. Pak 1900 popelnice na rok (většinou ji platí matka - vybrala si to sama), daně z nemovitosti - střídavě. Nekupuje nic na údržbu domu, na SIPO přispívá 2500, vodu hradí celou, neplatí ani korunu za net a telefon.

Dnes u nás byli opět odečítat a OPĚT za mnou začala chodit s kalkulačkou a jak si máme připravit peněženky a že kilowat stojí tolik a tolik a že ona nedá ani korunu… Sakra, tak ať ji nedává! Jak jí vysvětlit, že to po ní nikdo nechce, alespoň pokud doplatek nepřesahuje 3000? Je to každý rok, předloni jsem z ní už málem měla hysterický záchvat, protože neustále chodila a štěkala že se na to může vys*at, že ji jen ždímeme (přitom když tu bydlela sama se svojí matkou, tak babička jí dávala z důchodu 4000, matka platila jen dva).

Má nejmenší pokoj v domě - protože si ho SAMA vybrala - my jí chtěli dát největší, několik let odmítala, tak se z něj udělal pokojíček a teď si stěžuje že jsme ji do toho krcálku vyhodili. Není stará, je jí teprve 50, tak proč se chová jako dementní babka nad hrobem? Jak na tohle reagovat?

Opravdu nehradní NIC co by se týkalo oprav dvora, domu… Odstěhovat se nepomůže, dům je psaný na nás, ne na ni. Ale taky jsme už uvažovali že by jsme našli byt v paneláku a ať se tu třeba po*ere, jenže to není řešení, jen by to udělalo zlou krev :roll:

Prosím, poradí někdo jak si v době doplácení energií uchovat zdravý rozum? :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
5.3.12 18:09

No buď ráda, že je to jen v období doplácení energií, což je předpokládám jednou ročně. Představ si, že někdo má tohle doma furt 8o :mrgreen: Tak pevné nervy a vydrž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.12 18:23

To taky jde až tak? 8o Tak to asi mám ještě štěstí :lol: Jen je to pak vždy o to větší šok, člověk si říká že letos snad konečně už… A ono nic :zed: Pro mne je to ta samá blbost, jako kdyby mi tu o doplatcích začaly hořekovat děti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová