Rodina prý nemá čas

890
28.2.12 08:42

rodina pry nema cas....

ahojda,chci se zeptat,zda to ma nekdo podobne??chci rici ze mame rodinu,teda mely od tatovi smrti jeho rodina se s nami nebavi…tudiz jsem prisla o babicku s dedou dve tety,bratrance atd.Z maminy strany je jedna segra ktera zas neprekousla,ze jsem prodala baracek co me dala babicka,tak taky nemame nikoho.Jen mamy bratranec starsi uz pan,ma kluka 30let takze stejne jako my se snami vidaly a tak no…ted zas kvuli majetku to utichlo,a zvu je na navstevu od minulyho roku.za tu dobu nemely pry cas,nevim zda se me to divne,pokud chci cas si na hodku dve snad za rok udela kazdy.Nevim zda to mam dal pokouset doprosovat.je me to lito,jsme s manzelem na vse sami,a nikdo blizko na navstevu neni,ani na pohlidani.Mrzi me to moc,ale nechci zas ze sebe delat dobryho blbce a doprosovat se.Je tohle normalni,nebo opravdu kdyz se chce tak to jde vzdycky.Mozna je zmenily penize,maji jich haldy,ale navenek se tvari jakoby ńemely na chleba :? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6578
28.2.12 08:55

Myslím, že kdyby chtěli, tak čas si najdou a klidně by se ozvali i sami, jestli se můžou stavit nebo by pozvali vás k nim. Někdy se vlastní rodina chová hůř, než cizí lidi. Třeba to ještě naposledy zkus, ale pak se na ně vybodni a nech je. Třeba se někdy ozvou a jestli ne, tak za to ani nestojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
28.2.12 08:55

Jsem vychovávaná v tom, že přátelé jsou často ochotnější než rodina, takže já bych se v žádném případě nedoprošovala.
Ale když tak o tom přemýšlím, tak sice mi od malička tloukli do hlavy, že spolíhat na rodinu nemám, ale na druhou stranu se na mě všichni dívají ošklivě, když rodinné akce neprožívám a spíš ignoruju :think:
Být tebou, ozvu se s přáním třeba hezkých vánoc, k tomu připojila konkrétní pozvání, jinak bych se odmlčela a nevnucovala. Člověku, kterého nevídáš, i když je z rodiny, stejně nesvěříš dítě na hlídání, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
28.2.12 09:02

No mate pravdu,ale udelala jsem to ted uz podvakrat,a stale nic!Kdyz ted byly mrazy,potrebovala jsem jet na nakup nutne,ale auto nic..tak volam jim,a pry nekdy az v noci bude doma.Pritom vim,ze jsou doma,protoze manza byl u kamarada a to je jejich znamej.Je me lito,ze vi,ze jsme na vse sami se trema detma a nepomuzou,ja jsem holt takovej dobrej blbec, ze pomuzu kazdymu a pak se na me kazdej vybodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
28.2.12 09:22

Tak počkej, mrzí tě to, že s nimi nejsi v kontaktu, nebo že ti nepomůžou? To první bych chápala, to druhé už méně. Že jste na vše sami s třema dětma přeci není jejich problém, jak jste si to udělali, tak to máte. Syn máminýho bratrance není nějak zvlášť blízká rodina, abych si mohla myslet, že by mi měl s něčím pomáhat…
tím do tebe nechci rýt, jen mě napadlo, že třeba se neozývají proto, že se domnívají, že přijdou jednou na kávu a rázem budete chtít nějakou tu službičku.

Co se hlídání týče, tak jsou přeci i jiné možnosti, než úkolovat příbuzné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
28.2.12 09:34
me2dova píše:
Tak počkej, mrzí tě to, že s nimi nejsi v kontaktu, nebo že ti nepomůžou? To první bych chápala, to druhé už méně. Že jste na vše sami s třema dětma přeci není jejich problém, jak jste si to udělali, tak to máte. Syn máminýho bratrance není nějak zvlášť blízká rodina, abych si mohla myslet, že by mi měl s něčím pomáhat…
tím do tebe nechci rýt, jen mě napadlo, že třeba se neozývají proto, že se domnívají, že přijdou jednou na kávu a rázem budete chtít nějakou tu službičku.Co se hlídání týče, tak jsou přeci i jiné možnosti, než úkolovat příbuzné…

aha no napsala jsi to asi tak jak to delas sama!ja svy deti mam vsechny tri od narozeni 24hodin denne,plne kojim a tudiz nikam nemuzu,takze si myslim ze dve hodky hlidani by nikoho nezabily.ja teda beru rodinu jako rodinu,a nehraju na desaty koleno a podobne.ale ja si nestezovala na to co jsem si udelala,jen na pristup rodiny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
28.2.12 10:15

No já si nemyslím, že to, že je někdo rodina, nutně musí znamenat, že si budeme blízcí a budeme si pomáhat. :think: Jak tady správně padlo, přátelé jsou kolikrát bližší, než rodina. Rodinu si nevybíráš, přátele ano. Pokud si nějak zvlášť nerozumíte, tak ani nevidím důvod, proč podnikat tyhle „rodinné“ akce, scházet se…měli byste si ve finále co říct?
Souhlasím s tím, že jste předpokládám 3 děti chtěli, tak jste museli počítat s tím, že to bude náročné. A rodina očividně nefunguje už déle, takže fakt, že pravděpodobně nikdo nepomůže, byl jasný už tehdy. Proč tak trváš na tom, aby ti, kteří ti budou pomáhat, byli zrovna rodina? Nemáš blízkou kamarádku, nebo manžel kamaráda s manželkou, která by ráda hlídala? Dvě hodiny hlídání opravdu nikoho nezabijou…na druhou stranu proč by to ti lidi měli dělat? Jen proto, že jsou rodina, když se jinak nevídáte, nemáte společné zájmy, témata k hovoru, jen jste prostě „rodina“? Pokud ty máš pocit, že všem pomáháš a nic za to nedostáváš zpět, tak s tím přestaň. ;-)
Kolikrát je nejlepší a nejjednodušší najít holku, třeba studentku, která za pár korun přivýdělku za hlídání bude strašně ráda, děti si ji zamilují a nakonec je z toho třeba i kamarádka. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
29.2.12 09:19
janape píše:
me2dova píše:
tím do tebe nechci rýt, jen mě napadlo, že třeba se neozývají proto, že se domnívají, že přijdou jednou na kávu a rázem budete chtít nějakou tu službičku.Co se hlídání týče, tak jsou přeci i jiné možnosti, než úkolovat příbuzné…
aha no napsala jsi to asi tak jak to delas sama!ja svy deti mam vsechny tri od narozeni 24hodin denne,plne kojim a tudiz nikam nemuzu,takze si myslim ze dve hodky hlidani by nikoho nezabily.ja teda beru rodinu jako rodinu,a nehraju na desaty koleno a podobne.ale ja si nestezovala na to co jsem si udelala,jen na pristup rodiny!

Promiň, ale souhlasím s me2dova, není jejich povinností vám s něčím pomáhat a možná, právě proto se k vám nehrnou, protože vědí, že by jsi je hned zaúkolovala. Mít 3 děti je hodně náročné a vy jste přece museli vědět, že to nebude jen tak. Já mám dvě děti a na moje možnosti je to tak akorát a třetí bych už těžko zvládala, ale obdivuji tady některé maminky (např. Sophinka aj.), které mají třeba 6 dětí a zvládají to i bez pomocí babiček. Zkrátka, pokud ti chybí jenom proto, že je ti smutno, tak jim dokaž, že by jsi je ráda viděla jenom kvůli tomuto a né kvůli tomu, že občas chceš pohlídat. Jinak, existují i hlídací agentury nebo studentky, které pohlídají, takže , co kdyby jsi vyzkoušela tuto možnost. Moje kamarádka má 4 děti a využívá občas služeb jedné studentky, které platí Kč 60,–/hodina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
29.2.12 10:22

Já teda ženský nevim,ale my si v rodině pomáháme jak jen to jde :nevim: Moje mamka nemá auto.A když potřebuje být třeba na sedmou na vyšetření ve městě(30 km daleko),tak sednu do auta a vezmu ji tam.Protože by na bus musela vstávat snad ve čtyři.A to od ni taky bydlím těch 30km.I v rodině si půjčujeme peníze.Kamarádky mám skvělý,ale rodina má přednost.Takže já zakladatelku chápu.Nevim co se to lidma děje.Tady na diskuzích čtu,že není povinost rodiny pomáhat,ale kde je potom ta slušnost?Kdyby po mě něco chtěl bratr tak mu pomůžu,protože je to můj bratr a nic za to nechci.Jen vlastně to,že se na mě zas nevybodne on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
29.2.12 10:37
Milkiway píše:
Já teda ženský nevim,ale my si v rodině pomáháme jak jen to jde :nevim: Moje mamka nemá auto.A když potřebuje být třeba na sedmou na vyšetření ve městě(30 km daleko),tak sednu do auta a vezmu ji tam.Protože by na bus musela vstávat snad ve čtyři.A to od ni taky bydlím těch 30km.I v rodině si půjčujeme peníze.Kamarádky mám skvělý,ale rodina má přednost.Takže já zakladatelku chápu.Nevim co se to lidma děje.Tady na diskuzích čtu,že není povinost rodiny pomáhat,ale kde je potom ta slušnost?Kdyby po mě něco chtěl bratr tak mu pomůžu,protože je to můj bratr a nic za to nechci.Jen vlastně to,že se na mě zas nevybodne on.

Ale co je na tom špatného, když někdo takový není? To je to samé, jako kdyby jsi nechápala, že ty máš skvělý vzat s tchýní,tak jak je možné, že někdo ty vztahy má špatné. My máme k dispozici obě babičky, ale v žádném případě od nich nevyžaduji pomoc, protože starost o děti je na nás a já nechci babičky zatěžovat. Něco jiného je, pokud samy chtějí vnučky vidět. Já velmi ráda pomůžu, ale velmi nerada prosím o něco, takže se spoléháme samy na sebe a snažíme se to udělat bez cizí pomoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
29.2.12 10:39

Milkiway, ale já jí taky chápu. Je hezké, když jsou v rodině hezké vztahy a lidi si navzájem pomáhají a jistě mrzí, když to tak není. Akorát to pořadí dle mého musí být dobré vztahy…a pak teprve nějaká případná pomoc. Pokud si zakladatelky bratranec z druhého kolena za celý rok neudělal čas na krátkou návštěvu, tak si asi nejsou nějak extra blízcí…takže bych nejprve zkusila utužit vztahy. A teprve pak mluvit o nějakém hlídání. O hlídání bych prosila buď někoho, kdo je mi skutečně blízký, nebo někoho, komu zaplatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
29.2.12 10:47

Nevim, jestli se mi to zda, ale vypada to, ze rodina se vas strani kvuli dedictvi a majetku, ktery jste zdedili a prodali, je to tak? A proc jsi prisla o babicku a dedecka a rodinu z tatovy strany? Pokud to teda neni prilis osobni otazka.

Příspěvek upraven 29.02.12 v 11:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
29.2.12 10:55

Taky se spoléhám na sebe,ale když pomoc potřebuju tak si řeknu.To že máme dobré vztahy, asi jo,ale ideál to taky není.A je taky pravda,že když bych neměla dobrý vztah s někým z rodiny,tak bych tam snad dítě ani nedala.Protože by je třeba ani neznalo.Ale jak píšu ideální to taky není.Každý jsme jiný,každý máme svůj názor,ale pomáháme si právě proto že jsme rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
29.2.12 10:56
janape píše:
me2dova píše:

Asi se Ti to nebude líbit ale souhlasím s me2dová. Vyznívá to tak, že se vymlouvají atd. protože nechtějí abys je hned zaúkolovala. Myslím, že dávají dost jasně najevo, že nemají zájem se s Vámi stýkat tak proč to hrotit :nevim: . Tři děti máte vy a né oni, takže na to bych se vůbec nevymlouvala ;) . Syn mamčiného bratrance není tvůj sourozenec aby se musel zapřít a v rámci dobrých vztahů Ti přispěchat na pomoc s tvými dětmi. Syna mamčiného bratrance někteří ani neznají.. pouto už tam žádné není, a kdyby mi někdo takhle vzdálený volal kvůli hlídání taky bych měla asi dost nabitý program :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
29.2.12 11:00

Jasně myslím tím blízká rodina.Bratrance z druhého kolena neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová