Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky by mě to asi mrzelo. Jednou si to přejete, tak je to vaše věc, co chcete ne? I když nemá cenu se kvůli tomu hádat a dělat zle v rodině. Já to mám jednoduchý, nám přítelovo rodiče nedali a nedají nikdy nic, tak aspoň máme klid ![]()
No a co jim říct, že prababičky vyrostly bez spousty dalších věcí a že teda vlastně od nich nic nechcete
A že se neměli ptát, co byste si přáli, když pak vaše přání nechtějí plnit. Mimochodem bych si důrazně pohovořila s manželem
jestli chce být na straně rodičů nebo co
Ať se chytí za nos ![]()
Příspěvek upraven 12.03.12 v 19:53
Neuděláš nic…tchánovce nezměníš..........
Myslet si můžeš co chce kdo chce,ale nijak ti to nepomůže,bohužel..........
Jak se říká PŘEKROČ SVŮJ STÍN a neřešit........lehko se to napíše,hůře udělá,je mi to jasné ![]()
Ahoj,
tak určitě to zamrzí, ale přijdou daleko horší věci. Takže už bych se v tom dál nepitvala a chůvičky si koupila sama. když nechtějí, tak nechtějí. Manželovi bych akorát řekla, že mě mrzí, že nestál na mojí straně a víc to nerozebírala.
Vymyslíte něco jiného, co by vám mohli koupit nebo ať nekupují nic a budeš mít úplně klid.
No,tak můj názor je ten,že ani žádný dárek kupovat nemusí a když už si o něj řeknete,tak je na nich,aby zvážili za co utratí své peníze.Nezlob se,brbleš na tchánovce,ale kdyby sem napsala tvá tchýně,tak by to znělo asi takto.
Představte si,snacha mě požádala o dárek pro miminko.Nechce však zrovna levnou věc a mě nezbylo,než ji říct,že je to zbytečnost.Chci miminku koupit nějakou hezkou soupravičku.I mě to udělá radost.Dost mě mrzí,že mě snach nechce pochopit a ještě se za to na mě zlobí.Jsem ráda,že aspoň syn mě chápe.
Tož asi tak.
A oni se nabídli, že vám jako něco koupí a pak couvli, když jste jim řekli, co chcete? V tom případě to od nich nebylo hezké, pokud se jim třeba ty chůvičky zdály dost drahý dárek, tak měli předem stanovit částku, kolik chtějí investovat… a nebo vám dát peníze, ať si koupíte, co chcete a potřebujete…
Na druhou stranu, pokud se nenabídli, že vám něco chtějí koupit, tak mi přijde dost zbytečné se rozčilovat, že to odmítli, i když to bylo vaše přání…
tak to si neviem predstavit ze sa ma niekto spyta co mi ma kupit a ked mu poviem mi povie ze to mi nekupi lebo je to blbost
a co ti teda chcu kupit? ja by som sa ich spytala na to a ked by mi povedali ze co, tak by som im povedala ze to nechcem, lebo to je totalna blbost
manzel nech sa nad sebou zamysli ![]()
bamba píše:
No,tak můj názor je ten,že ani žádný dárek kupovat nemusí a když už si o něj řeknete,tak je na nich,aby zvážili za co utratí své peníze.Nezlob se,brbleš na tchánovce,ale kdyby sem napsala tvá tchýně,tak by to znělo asi takto.
Představte si,snacha mě požádala o dárek pro miminko.Nechce však zrovna levnou věc a mě nezbylo,než ji říct,že je to zbytečnost.Chci miminku koupit nějakou hezkou soupravičku.I mě to udělá radost.Dost mě mrzí,že mě snach nechce pochopit a ještě se za to na mě zlobí.Jsem ráda,že aspoň syn mě chápe.
Tož asi tak.
nepise to teda v prispevku ale myslim ze si to asi neziadala sama ale oni sa ponukli ![]()
bamba píše:
Tož asi tak.
Zakladatelko, nezlob se, ale souhlasím s tímhle. ![]()
Tchánovce pošly tam, kam slunko nesvítí. Oni vám sami nabídli, že něco koupí, nebo jste za nimi šli, aby vám něco koupili? To je dost rozdíl ![]()
Na nás se tchánovci také vybodli, ale nějak jsem to neřešila.
Blbé je, že manžel si nestojí za vašim rozhodnutím. Bych ho asi kopla. Já si teda děti bez chůvičky neumím představit. Bydlíme v baráčku, takže chůvička jela každou noc až do tří let věku mladšího dítka (než se po šesti letech rozhodla, že nám zdechne a přestane fungovat
). Dávala jsem chůvičku i do kočárku, když mláďata spinkala venku, vozila jsem ji na chatu, na dovolené,…
Tak ať se manžel chytne za frňák a kouká stát za tebou ![]()
JVP píše:
No a co jim říct, že prababičky vyrostly bez spousty dalších věcí a že teda vlastně od nich nic nechceteA že se teda neměli ptát, co byste si přáli, když pak vaše přání nechtějí plnit. Mimochodem bych si teda důrazně pohovořila s manželem
jestzli chce být na straně rodičů nebo co
Ať se chytí za nos
ikdyž, já si je taky nepořídila v bytě, do baráku nebo chalupu není námitek.
JVP píše:
No a co jim říct, že prababičky vyrostly bez spousty dalších věcí a že teda vlastně od nich nic nechceteA že se teda neměli ptát, co byste si přáli, když pak vaše přání nechtějí plnit. Mimochodem bych si teda důrazně pohovořila s manželem
jestzli chce být na straně rodičů nebo co
Ať se chytí za nos
Naprosto souhlasím s tímto názorem. Jestli chtějí mimi něco koupit tak ať koupí to co chcnic.a nebo ať nekupují nic.
Podstatou je, zda vám sami nabídli, že něco koupí v určité cenové relaci a vy si máte vybrat nebo jste za nimi sami jen tak přišli s žádostí o koupi. Předpokládám první variantu (druhou si nějak neumím představit
), pokud je to ta první, tak měli koupit, o co jste je požádali nebo nenavrhovat, ať si vyberete a sami koupit to, co chtějí.
Nelisa píše:
Podstatou je, zda vám sami nabídli, že něco koupí v určité cenové relaci a vy si máte vybrat nebo jste za nimi sami jen tak přišli s žádostí o koupi. Předpokládám první variantu (druhou si nějak neumím představit), pokud je to ta první, tak měli koupit, o co jste je požádali nebo nenavrhovat, ať si vyberete a sami koupit to, co chtějí.
presne tak ![]()
AHOJ VŠEM, nevim co si mam zase o tomhle myslet, tak pisi sem, urcite od vas ziskam nahled, jak mou situaci vidite vy…
Sice pak rekl, ze nejaky koupime, to neni problem, ale jde mi o pristup jeho rodicu, ze vubec neakceptuji nase prani a klidne si reknou tohle kupovat nebudeme, to je zbytecny, i kdyz jsme to vyslovili jako prani
Tohle me strasne vycerpava a bere energii …
Cekame mimi, dohodli jsme se s manzelem, ze poprosime jeho rodice o darek - koupi chuvicek, ktere jeste nemame.
Vcera prisel domu s tim, ŽE rodice si mysli, ze CHUVICKY JSOU ZBYTECNE! A ze nam je rozhodne kupovat nebudou… nakonec i on sam me zacal vnucovat nazor, ze i my jsme vyrostli bez chuvicek a zijeme
My rodice by tohle v zivote neudelali, ale uz jsme je poprosili o jiny darek. To jen, abyste vedeli celou situaci.
Co si myslite o tom celem myslite?
Mne je z toho teda trochu vic smutno, ze zrovna ja mam takovy tchanovce a manzel jim vlastne svym zpusobem nejspis pochleboval
DIKY za vase nazory!