Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud vám sami řekli, abyste si vybrali něco pro miminko co oni koupí, pak chápu tvoje naštvání. Pokud vy sami jste jim řekli, aby vám to koupili, tak tomu moc nerozumím. Oni nemají povinnost vám cokoliv kupovat, navíc jak znám tchýně, tak od ní dostaneš max pletenou soupravičku na 3-4 roky, kterou beztak po půl roce skladování vyhodíš.
Takže za mě: otřep se, chůvičky si kup sama a smiř se raději s tím, že ti tchýně koupí to, co se líbí jí a ne tobě. Hlavu vzhůru, jsou horší věcí na světě! ![]()
Jo a bez ohledu na to, jak to bylo, by měl manžel stát za tebou. Když jste se na něčem dohodli, tak neměnit honem honem názor proto, že jeho rodiče to vidí jinak. To by mě mrzelo víc než přístup tchánů.
Jj, vyrostli jsme i bez autosedačky, monitoru dechu, šátků a ergonomických nosítek, odsávačky hlenů na vysavač, odsávačky mateřského mléka, kojících kloboučků a polštářů, zábran na schodech a spoustu dalších věcí. Hold vývoj jde dál a proč si nezpříjemnit život, když je ta možnost. Jsem zvědavá, co budou použvat naši vnuci a pravnuci
.
Pokud víš, že chůvičku využiješ a že budeš díky ní klidnější a oni se sami nabídli, že Vám chtějí něco koupit, tak by měli Vaše přání akceptovat. Popř. se zeptej co by si představovali, že Vám koupí - můžou Vám třeba přispět na kočárek nebo na něco co už máte koupeno a vy si za ty peníze pak můžete koupit, co uznáte za vhodné.
Prober to s manželem - bylo by dobré, abyste v tomto byli jednotní.
anoli30 píše:JVP píše:Naprosto souhlasím s tímto názorem. Jestli chtějí mimi něco koupit tak ať koupí to co chcnic.a nebo ať nekupují nic.
No a co jim říct, že prababičky vyrostly bez spousty dalších věcí a že teda vlastně od nich nic nechceteA že se teda neměli ptát, co byste si přáli, když pak vaše přání nechtějí plnit. Mimochodem bych si teda důrazně pohovořila s manželem
jestzli chce být na straně rodičů nebo co
Ať se chytí za nos
Ty jo
Užívám si toho, že ať se říká, co chce, žijeme v době, kdy je relativně všeho dostatek a dětem k narozkám apod. kupuji to, co by si nejvíc přáli… pokud je to v mých finančních možnostech… když to tady tak čtu, začínám přemýšlet nad tím, jestli to náhodou nebyla výchovná chyba. Jestli tím z dětí jenom nevychovávám budoucí sobce, kteří něco chtějí, dup-dup-dup a když mi to nedáte, jděte do pryč
Každopádně děkuji, je to dobrý námět k zamyšlení.
tak tak, když se zeptají co chcete, tak je pak asi slušnost to koupit…my tedy dostaly od tchýně peníze, že si máme koupit co uznáme za vhodné…a koupili sme foťák, což by leckdo řekl, že nemá s miminem nic společného, ale do té doby sme ho neměli, tak abysme měli čím zvěčnit „miminko ležící spící stokrát jinak“ ![]()
Loll píše:
Pokud vám sami řekli, abyste si vybrali něco pro miminko co oni koupí, pak chápu tvoje naštvání. Pokud vy sami jste jim řekli, aby vám to koupili, tak tomu moc nerozumím. Oni nemají povinnost vám cokoliv kupovat, navíc jak znám tchýně, tak od ní dostaneš max pletenou soupravičku na 3-4 roky, kterou beztak po půl roce skladování vyhodíš.
to je přesný
, dostala sem od ní tři soupravičky, na nic dobrý je to, jen jeden svetřík vypadá trochu použitelně, tak mu ho dám pak do školky ![]()
Já bych na to dle svých zkušeností z vysoka hodila bobek. Život je příliš krátký na to, abych se zabývala nepodstatnými věcmi, navíc mi dělaly rozbroje doma a to mi za to nestojí..
Tchánovce nezměníš, nech je, ať koupí co chtějí.. Já mám taky za úkol poměřit dcerku, aby tchyně upletla svetřík a už teď vím, že ho malé nedám, protože nesnáší límečky a cumlá rukávy. Má pak chlupů plnou pusu a kvůli límci pořád řve.
. A co udělám? Dítě změřím, za svetr poděkuju a půjdu koupit do kiku mikinu nebo svetřík bez límce z hladké příze. Ať je klid! ![]()
Příspěvek upraven 08.03.12 v 09:37
No,ony ty autosedačky zas nebyly tak potřebné,jezdilo mnohem míň aut a ne tak rachle.A je pravda,že spousta věcí nebyla a přesto děti vyrůstaly.
Nevím,kdo to tu psal,ale nikdy jsem nekoupila oblečení o pět čísel větší.Dokonce,když se mi v obchodě něco líbilo,odchytla jsem nějakou mladou maminku a zeptala se,jestli to je dobré a líbí se to mladým.
Mar__tanka1983 píše:Loll píše:to je přesný
Pokud vám sami řekli, abyste si vybrali něco pro miminko co oni koupí, pak chápu tvoje naštvání. Pokud vy sami jste jim řekli, aby vám to koupili, tak tomu moc nerozumím. Oni nemají povinnost vám cokoliv kupovat, navíc jak znám tchýně, tak od ní dostaneš max pletenou soupravičku na 3-4 roky, kterou beztak po půl roce skladování vyhodíš., dostala sem od ní tři soupravičky, na nic dobrý je to, jen jeden svetřík vypadá trochu použitelně, tak mu ho dám pak do školky
Takhle jsme dostali od švagrové šusťáky s laclem, gumáky a ponožky 29ky
, taky tak do školky.
![]()
Tak záleží rozhodně na tom, zda projevili zájem vám „cokoli koupit - stačí říci“, nebo byli požádáni o dar..
Pokud to první, tak je to od nich krok zpět a nefér..Měli by udělat radost tím, co chcete vy, at už si o tom myslí co chtějí..
Pokud byli požádáni, tak je jasné, že se k tomu vyjádřili. ![]()
Nejlepší jsou jako dar peníze - co si budeme povídat.
Povinnost něco kupovat samozřejmě není, ale tradičně se rodiče většinou nabízejí s nějakou tou výpomocí do výbavy..Přidáním na kočárek a jiné drobnosti..
DOBRY NAPAD S TIM JIM RICT priste az oni s necim prijdou, ze si myslim, ze je to zbytecne
Uz me totiz dost stvou…
rodinka4 píše:
tak to si neviem predstavit ze sa ma niekto spyta co mi ma kupit a ked mu poviem mi povie ze to mi nekupi lebo je to blbosta co ti teda chcu kupit? ja by som sa ich spytala na to a ked by mi povedali ze co, tak by som im povedala ze to nechcem, lebo to je totalna blbost
manzel nech sa nad sebou zamysli
Holky, jeste doplnuji…puvodne chteli koupit prebalovak, nakonec jsme si ho sami poridili za super cenu, tak jim manzel nabidl variantu prave chuvicek…
Anonymní píše:
AHOJ VŠEM, nevim co si mam zase o tomhle myslet, tak pisi sem, urcite od vas ziskam nahled, jak mou situaci vidite vy…
Cekame mimi, dohodli jsme se s manzelem, ze poprosime jeho rodice o darek - koupi chuvicek, ktere jeste nemame.
Vcera prisel domu s tim, ŽE rodice si mysli, ze CHUVICKY JSOU ZBYTECNE! A ze nam je rozhodne kupovat nebudou… nakonec i on sam me zacal vnucovat nazor, ze i my jsme vyrostli bez chuvicek a zijemeSice pak rekl, ze nejaky koupime, to neni problem, ale jde mi o pristup jeho rodicu, ze vubec neakceptuji nase prani a klidne si reknou tohle kupovat nebudeme, to je zbytecny, i kdyz jsme to vyslovili jako prani
Tohle me strasne vycerpava a bere energii …
My rodice by tohle v zivote neudelali, ale uz jsme je poprosili o jiny darek. To jen, abyste vedeli celou situaci.
Co si myslite o tom celem myslite?Mne je z toho teda trochu vic smutno, ze zrovna ja mam takovy tchanovce a manzel jim vlastne svym zpusobem nejspis pochleboval
DIKY za vase nazory!
Znovu jsem přečetla ten úvodní příspěvek a zakladatelka tam píše, že požádala tchány o dárek a chtěli chůvičky. Tak teď je otázkou, jestli na to tcháni mají a když jim to přijde zbytečné, tak můžou koupit něco jiného, levného. mě by teda nenapadlo tchány žádat, aby nám něco koupili pro děti. Přišlo by mi to blbé, pokud by se sami nabídli, tak to už je jiná a ještě bych se s nimi domluvila, za kolik peněz si ten dárek představují.
To by mě taky mrzelo. Chtěli koupit dárek, tak jste si vybrali a oni řeknou ne…? Já bych asi byla uražená a zvažovala, zda od nich budu něco chtít. Nebo jim řekla něco ve stylu. tak si kupte co myslíte, že je duležité
Ale já sem urážlivka
Protože pak už moc duležitých věcí nezbývá- postýlka, matrace, , oblečení
Bez tolika věcí se dá žít