Tchánovci odmítli koupit chůvičky. Jak to vidíte vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4034
8.3.12 10:50

Tak určitě to zamrzí, ale s tím nic nenaděláš. Naopak se připrav na ještě horší věci, které můžou nastat, kdy ti třeba řeknou, že když oni vychovávali děti, dělali to tak a tak…to známe. Netrap se tím, chůvičky si kupte sami a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
8.3.12 10:52
tterka píše: … tchýně koupila bodýčko od Vietnamců … tuším, že to byla značka Frog …

Tak zrovna bodyčka od tyto značky jsem měla ráda. Držely tvar, byly pevné, ale zároveň jemné na dotek :mrgreen: Taky jsem je měla od tchýně.
Ale přiznávám, že z trička bylo po vyprání bolerko :mrgreen: To jsem mimochodem koupila dítěti já.

Příspěvek upraven 08.03.12 v 10:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
8.3.12 10:52
Anonymní píše:
AHOJ TTERKO,

jen tak pro zajimavost…koupili Vam neco rodice manzela/pritele?

Diky!

A nebude ten princip to, že tchánovci nejsou tak dokonalí jako tví rodiče? Možná se pletu, ale především z tohoto příspěvku se mi to jeví tak, že ten hlavní problém není konkrétně v chůvičkách, ale že vaši to udělali ke tvé spokojenosti a tchánovci všechno špatně?

Nemyslím si, že od svých rodičů musíme dostávat totéž co od tchánovců. Pokud to budeš srovnávat pokaždé, tak problémy budou spíš horší :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
8.3.12 10:53

Taky jsme to tak dělali a děláme

To tchánovci musí jít do obchodu, zaplatit, nějakou krabici doma opentlit a donést miminku? :think: Nebylo by jednodušší, kdyby vám třeba přispěli na kočár?
Např.: tchýně se rozhodla, že nám koupí kočár. Naštěstí nešla do obchodu, nevybrala, a nedovezla ho. MY jsme šli do obchodu, MY vybrali, MY zaplatili, tchýně se pak jen zeptala, kolik stál a dala nám peníze. Všichni to berou tak, že TCHÝNĚ nám koupila kočár. A viděla ho až dva měsíce po narození dítěte.

Příspěvek upraven 08.03.12 v 10:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3798
8.3.12 10:53

Zakladatelko já tě chápu doslova!

U nás je zakázané,aby tchýně když něco vyjímečně dá,bylo to oblečení nebo tak,pár oblečení co nám na malou dala letělo hned co jsme od nich odešly do koše :nevim: Použité věci co posbírala po kámoškách,jasně věděla že oblečení atd od nich nechceme,nic od nich nechceme,když už pošle nějakou kačku stalo se tak 3×,tak neříkám co jsem za to koupila,to je naše věc,nepotřebuji,aby pak vykládala,jak má malá tohle od ní,byť my se vídáme jen co dva měsíce asi a jen na chvíli,nemá vkus,je zaseklá v době 80 let a nic jí nevoní,když jim půjčíme novou tv,že máme dvě,tak nadává,že chce svoji Teslu,když ji švagr chtěl udělat koupelnu,odmítla,že k čemu,tak je to se vším nic nového do bytu,je to zbytečné,ale to je vidět,že je polka a tchán je slovák,ani žití v česku je nějak za těch mnoho let mentálně nezměnilo :roll: Moje mamka,když něco che koupit,zeptá se,ví jaký mám vkus,nedovolí si mi sem tahat něco co ví,že by letělo do koše,v tomhle jsme tvrdohlavá,naštěstí moje mamka je moderní má skoro 50,ale ví co je potřeba atd ;) Ale já když někdo chce dát malé peníze,neříkám co je za to koupené,aby sem pak se někde doslechla jo tohle máte od babičky,tohle od dědečka či prababičky.Chtějí dát peníze,nenutím je,nepotřebujeme pomocníky v tomhle ,je to naše dítě,my si jej zabezpečíme,když chtějí něco dát,tak jejich věc,těch pár korun co tchýně pustila,je dobré tak na plínky,už nevím co jsme za to koupily,možná nějaký příkrm,plenky,nic extra ne,protože vše jsme si pořídily sami v těhu ;)

Takže za mě,je lepší,když chtějí něco dát at dají peníze a vy sami uznáte za vhodné co se koupí,nemusí se to kupovat hned,třeba až to bude potřeba a co jste za to koupily taky říkat nemusíte ne? Jednou to dali,nikdo je nenutil,prostě něco na dítě a hotovo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.12 10:54

TAK TO JE HUSTÝ!
Je mi lito, co vsechno clovek musi resit, aniz by kdy chtel … a teprve narozenim mima to vse zacina :zed:
Asi se odstehujeme nekam, kde budeme nedostizní :potlesk:

Chapu, ze slova asi moc nepomuzou, mozna zaujeti postoje, ze kdyz tohle budou realizovat, tak ze budes chodit na navstevy min a min. Pokud nebudou slova brat vazne, zacni to tak opravdu realizovat!! Treba se chytej za rypak!!

Preji Ti hodne stesti!! a SIL!

Evulec píše:
verjanku píše:
bamba píše:
No,tak třeba měli možnost taky výhodné koupě.Když jste si přebalovák koupili,tak jste je mohli požádat,aby ho zaplatili.Promi%n,ale být kvůli tomu na tchýni tak naštvaná,to mi přijde vůči ní nefér.Docela mi to přijde,že seš naštvaná na manžela a ventiluješ to přez tchýni.
Když tady čtu stížnosti na tchýně,je mi z toho smutno.Je nutné si uvědomit,že je to matka mého partnera,že ho vychovala.A taky to,že každý člověk je jiný,preferuje něco jiného a žije jinak jak ti druzí.Vztahy jsou o toleranci,ať už jde o partnera,nebo jeho rodinu.
Mám pocit,že v dnešní době se to nenosí.A když nic jiného,člověk by měl mít úctu k partnerovým rodičům,už jen proto,že jsou to jeho rodiče.Vztekat se na někoho jen proto,že mi nevyhověli je dětinské a taky to o něčem vypovídá.Příspěvek upraven 08.03.12 v 10:04
:potlesk: :palec:
Samozřejmě souhlasím, ale tohle může napsat jen ten, kdo má tchána a tchýni v pohodě a jsou úžasní. Ten, který to prostě nezažil. S těma chůvičkama je to možná blbost, ale montování se do výchovy atd jak mnozí dělají je fakt :zed: A věty typu, že jsme taky tak vyrostli nebo jsme jedli sůl a jsme tady jsou úplně mimo. Já mám s tchánem taky problém: nedávno jsme byli na návštěvě, začli pít(jako obvykle) a chtěli malému strkat prstíky do vodky. A to mysleli vážně! Takže stížnost je tady opravdu na místě, nemyslíte?
  • Citovat
  • Upravit
11620
8.3.12 10:54
bamba píše:
No,tak třeba měli možnost taky výhodné koupě.Když jste si přebalovák koupili,tak jste je mohli požádat,aby ho zaplatili.Promi%n,ale být kvůli tomu na tchýni tak naštvaná,to mi přijde vůči ní nefér.Docela mi to přijde,že seš naštvaná na manžela a ventiluješ to přez tchýni.
Když tady čtu stížnosti na tchýně,je mi z toho smutno.Je nutné si uvědomit,že je to matka mého partnera,že ho vychovala.A taky to,že každý člověk je jiný,preferuje něco jiného a žije jinak jak ti druzí.Vztahy jsou o toleranci,ať už jde o partnera,nebo jeho rodinu.
Mám pocit,že v dnešní době se to nenosí.A když nic jiného,člověk by měl mít úctu k partnerovým rodičům,už jen proto,že jsou to jeho rodiče.Vztekat se na někoho jen proto,že mi nevyhověli je dětinské a taky to o něčem vypovídá.Příspěvek upraven 08.03.12 v 10:04

Právě proto nevhodné věci nekomentuju, mile poděkuju. Ale to musím jásat i sama v sobě a za každých okolností? 8o Nestěžuju si, jen jsem okomentovala, že svetry dcera nesnáší a gumáky vel. 29 asi hned tak neobuje. Ale abych se nikoho nedotkla a byla tolerantní, nekomentuju, poděkuju a hotovo. Nemyslím si, že bych neměla úctu.
Na druhou stranu, zeptat se na přání druhého snad není nemožné, já jsem třeba několik let dostávala pěnu do koupele, když jsme neměli vanu a neustále dostávám tělové mléko, které dávám malé neteři na hraní. A nahlas si nestěžuju.
Jsem proto netolerantní? 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
8.3.12 10:57
Anonymní píše:
TAK TO JE HUSTÝ!
Je mi lito, co vsechno clovek musi resit, aniz by kdy chtel … a teprve narozenim mima to vse zacina :zed:
Asi se odstehujeme nekam, kde budeme nedostizní :potlesk:

Chapu, ze slova asi moc nepomuzou, mozna zaujeti postoje, ze kdyz tohle budou realizovat, tak ze budes chodit na navstevy min a min. Pokud nebudou slova brat vazne, zacni to tak opravdu realizovat!! Treba se chytej za rypak!!

Preji Ti hodne stesti!! a SIL!

Evulec píše:
verjanku píše:
bamba píše:
:potlesk: :palec:
Samozřejmě souhlasím, ale tohle může napsat jen ten, kdo má tchána a tchýni v pohodě a jsou úžasní. Ten, který to prostě nezažil. S těma chůvičkama je to možná blbost, ale montování se do výchovy atd jak mnozí dělají je fakt :zed: A věty typu, že jsme taky tak vyrostli nebo jsme jedli sůl a jsme tady jsou úplně mimo. Já mám s tchánem taky problém: nedávno jsme byli na návštěvě, začli pít(jako obvykle) a chtěli malému strkat prstíky do vodky. A to mysleli vážně! Takže stížnost je tady opravdu na místě, nemyslíte?

Díky, tobě taky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350

Jo a ještě mě napadá jeden komentář na závěr… mě doma učili, že za dárek se sluší poděkovat, ať už se nám líbí nebo i nelíbí (darovanému koni na zuby nehleď), protože darující chtěl obdarovanému udělat radost - jestli se mu to povedlo nebo ne, to je už věc druhá… někomu se člověk zavděčí, jinému nezavděčí, ale to už je věc jiná… kdo chce, ten bude rýpat a vymýšlet si, kdo nechce, poděkuje a tím prostě celou záležitost utne… takže se přestávám divit rodičům manžela, když chtěli koupit kočárek, koupili jste si ho raději sami, chtěli přebalovák, ale taky nebyl dost dobrý… a nakonec by koupili chůvičky, ale ty byste si už možná sehnali sami v akci a lepší, tak by zase utřeli… no, taky to s vámi nemají lehké a chudák manžel, ten je jak mezi dvěma mlýnskými kameny… z jedné strany rodiče a z druhé žena… a obě strany má rád a oběma se chce zavděčit… nic ve zlém… mě se to mluví, když na to hledím nezaujatýma očima… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662

Kluci od babiček nedostávají nic,teda krom narozenin.Nikdy by mě nenapadlo něco po nich chtít 8o 8o 8o Za prvé když,tak rozhodně něco levnějšího a né drahé chůvy :? ALe v životě bych nepřišla somrovat,at něco koupí :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
8.3.12 10:58

Tak si je kup sama, když je oni odmítají koupit :pankac: Přijde mi divný, že vám určité dárky nechtějí kupovat :roll:

Jinak já pro kluka taky neměla chůvičky, bydleli jsme v bytě, kde bylo všechno slyšet a navíc kluk spal s náma v ložnici, tak nám to taky přišlo zbytečné. Něco jiného je, když má někdo velký barák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

TTERKO A neprijde Ti nefer vuci Tvym rodicum, ze oni nakoupili dokonce postupne 2 kocary (vysoka investice) a druzi (od Tveho manzela/pritele) temer nic…asi za tim stoji finance, ale kolikrat ne a to mi prijde síla.
Jak to je u Tebe???

tterka píše:
Anonymní píše:
AHOJ TTERKO,

jen tak pro zajimavost…koupili Vam neco rodice manzela/pritele?

Diky!

tterka píše:
Zakladatelko, a nebylo by lepší, kdyby vám tchánovci dali nějaké peníze ať si něco koupíte sami? (Pokud tedy jsou tak štědří a něco koupit chtějí)…
Moji rodiče kupovali na obě děti kočárky. Taťka vždycky řekl, vyber si jaký chceš, já ti ho potom zaplatím - a tečka… Byli jsme spokojeni oba dva - já, že mám kočárek, jaký se mi líbil a on, že nemusí nikde cestovat a ušetřil si nervy s vybíráním :lol: . No a pak sami rodiče koupili soupravičku na mimi a hračku - prostě tak, aby měli pocit, že něco koupili přímo tomu miminku…

Anonymko, tchýně koupila bodýčko od Vietnamců. Já osobně proti nim nic nemám, ale kupovala jsem tam takové to „lepší“ oblečeníčko (tuším, že to byla značka Frog). Tchýně sáhla asi po tom nejlevnějším, protože bodýnko se po prvním vyprání srazilo a teďka ho nosí dceřina panenka, která měří 40 cm :?

Příspěvek upraven 08.03.12 v 10:48
  • Citovat
  • Upravit
5533
Ywett píše:
tterka píše: … tchýně koupila bodýčko od Vietnamců … tuším, že to byla značka Frog …

Tak zrovna bodyčka od tyto značky jsem měla ráda. Držely tvar, byly pevné, ale zároveň jemné na dotek :mrgreen: Taky jsem je měla od tchýně.
Ale přiznávám, že z trička bylo po vyprání bolerko :mrgreen: To jsem mimochodem koupila dítěti já.

Příspěvek upraven 08.03.12 v 10:53

Ywett, já to asi špatně napsala :oops: . To bodýčko od tchýně bylo nějaké no name. Frog jsem kupovala já a s tím jsem byla vždycky spokojená ;) . Jenže já i tchýně chodíme k Vietnamcům jen do jedné prodejny kousek od nás, takže vím, že to Frog bylo vždycky o pár korun dražší. Ale Frog prodává i spousta „normálních“ obchůdků, to je fakt dobrá značka :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
8.3.12 10:59

Holky já nevím, možná mě teď sežerete, ale někdy mi přijde, že některé snachy hledají problém, kde neni a pak tchýně je ta zlá..
Kdyby toto udělala její máma, tak napíšete, tak si seďni s mámou a domluvte se a hotovo. Jak napsala,tchýně, tak už je zle, kdoví co, bude to horší, má právo se zlobit atd..Se nedivím, že někde jsou tak porblematické vztahy..
Já si s tchyni nerozumím na sto procent, ale sakra někdy vím, kdy byla i moje chyba.. když něco řeknu nebo se i zachován..
Já bych spíš zakladatelce poradila než se urážet a vztekat, tak si s tchýni promluvit a domluvit se.. Jestli bude mít takový postoj hned na začátku, tak se budou jenom hádat..
Přece i když jde o princip… tak to neni nci dramatického.. Mě tchýně na poslením hlídání dala behem dne lízátko, dva pendreky, půlku čokolády Milky a to jenom do 3 hodnin než jsme k ni dojeli. Jsem myslela, že mě jebne..

Příspěvek upraven 08.03.12 v 11:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
8.3.12 11:00
Emilie píše:
Ywett píše:
Weruska píše: …Byli jste s tchánovci domluveni na koupi spousty věcí, vše si pak pořídili sami, asi bych byla na jejich místě zklamaná už jen z toho :? A když vám nechcou koupit chůvičky, máte nad tím mávnout rukou a buď si vše koupit sami nebo je poprosit o něco jiného. Spousta lidí by bylo rádo vůbec za tuhle snahu projevit zájem a na výbavičce se podílet a ty si tady ještě stěžuješ :nevim: :cert:
Zakladatelko, podobná slova, jak napsala Weruska, mi lítají hlavou od chvíle, kdys napsala, že vám chtěli koupit přebalovák, ale vy jste si ho koupili sami.
To tchánovci musí jít do obchodu, zaplatit, nějakou krabici doma opentlit a donést miminku? :think: Nebylo by jednodušší, kdyby vám třeba přispěli na kočár?
Např.: tchýně se rozhodla, že nám koupí kočár. Naštěstí nešla do obchodu, nevybrala, a nedovezla ho. MY jsme šli do obchodu, MY vybrali, MY zaplatili, tchýně se pak jen zeptala, kolik stál a dala nám peníze. Všichni to berou tak, že TCHÝNĚ nám koupila kočár. A viděla ho až dva měsíce po narození dítěte.
Přesně takhle to dělám s mojí mámou! :potlesk:

Mí rodiče nám taky dali na kočár, vybírat ho by je ale teda naštěstí nenapadlo. To by teda dopadlo! :lol: :mrgreen: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová