Tchánovci odmítli koupit chůvičky. Jak to vidíte vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20518
8.3.12 10:03
Nelisa píše:
A jak to tedy bylo? Ta otázka tu zazněla už tolikrát, že to začíná vypadat, že tchánovci neřekli „něco si vyberte“.

Mně jede fantazie, ale vidím to, že to možná bylo takhle: zakladatelka a manžel se domluvili, že by ptřebovali do výbavičky ještě přebalovák. A babička s dědou kdysi v nějaké chvilce řekli, že by se rádi na výbavičce taky podíleli. Přebalovák Zakladatelka na návštěvě u tchánovců řekla „babi, dědo, říkali jste, že nám něco koupíte, vybrali jsme si přebalovák za 3000.“ Babičku omyli, protože ona si představovala kdysi spíš košilky, plymo do kočáru nebo chodítko, prostě věci, které používala s úspěchem kdysi jako máma ona. Ale budiž. Jenže rodiče si přebalovák nakonec pořídili sami a na babi vybafli, přebalovák máme, kupte nám chůvičky za 2500. Věc, která je podle ní naprosto zbytečná, nechutně drahá, respektive to ukazuje na lenost a pohodlnost snachy, a ještě za tolik peněz. Nechtěla to ale říct rovnou, a tak si počkala, až přijede na návštěvu sám syn, a vysvětlila mu, že takhle si svůj příspěvek nepředstavovala a že prostě chůvičky nekoupí. Dodala samozřejmě i proč. Synáček se zřejmě nechal ukecat, možná jen z pocitu nějaké loajality k mámě, možná kvůli částce, která mohla být pro tchánovce vysoká, kdo ví. Napadá mně třeba taky, že tchýně opravdu přebalovák koupila a než ho stačila předat, respektive než ho třeba poslali PPl domů, zakladatelka jí dala jen tak mimochodem vědět, že si ho koupila sama. Kdo ví prostě, jak to bylo. :nevim:

Příspěvek upraven 08.03.12 v 10:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
8.3.12 10:05
tterka píše:
Holky, to jsou samé srandičky, ale můj syn má teďka momentálně velikost 128/134, a tchýně mu už dva roky kupuje oblečení velikosti minimálně 158. Teď dostal k narozeninám triko velikosti 162 a je velké i mně :zed: :zed: :zed:
To se vždycky ptá, co má koupit a jak velké, tak vymyslím, co zrovna nutně potřebuje (triček a tepláků není nikdy dost) a ona to sice koupí, ale v tu chvíli věc naprosto zbytečná. A mně to vždycky akorát naštve, protože vím, že to kluk potřebuje a mohla jsem mu to k těm narozkám koupit já…
A proč to nekoupit, když je to zrovna v akci, kdežto to menší v akci nemají… Nechápu myšlení některých lidí :zed:

Jenže sama víš, že není velikost jako velikost. A kdyby koupili vaši velikost, která by ale byla malá, tak by se ti nelíbilo, že koupili něco, co už nevyužijete. Takže já osobně bych za větší velikosti byla (a taky že jsem) ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
8.3.12 10:06

ahoj, nečetla jsem diskusi. Oni se Vám nabídli že Vám koupí něco do výbavičky? Jestli jo, tak je to smutný a asi bych byla stejně naštvaná jako ty. Pokud ne, tak zase nemůžeš čekat že ti budou kupovat věci na tvé dítě :nevim: (já vím, zní to blbě, ale prostě je to tak)

Jinak podle toho co píšeš, si myslím že by si měla začít dělat pořádek, protože jestli to začalo chůvičkama, tak si piš, že to bude mnohem horší - příkrmy, posazování, vodění za ruce…uff, nezávidím ti.

Jestli je manžel takhle splachovací moc ti to situaci neulehčí :( :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
8.3.12 10:06
Anonymní píše:
AHOJ VŠEM, nevim co si mam zase o tomhle myslet, tak pisi sem, urcite od vas ziskam nahled, jak mou situaci vidite vy…
Cekame mimi, dohodli jsme se s manzelem, ze poprosime jeho rodice o darek - koupi chuvicek, ktere jeste nemame.
Vcera prisel domu s tim, ŽE rodice si mysli, ze CHUVICKY JSOU ZBYTECNE! A ze nam je rozhodne kupovat nebudou… nakonec i on sam me zacal vnucovat nazor, ze i my jsme vyrostli bez chuvicek a zijeme :| Sice pak rekl, ze nejaky koupime, to neni problem, ale jde mi o pristup jeho rodicu, ze vubec neakceptuji nase prani a klidne si reknou tohle kupovat nebudeme, to je zbytecny, i kdyz jsme to vyslovili jako prani :! Tohle me strasne vycerpava a bere energii …
My rodice by tohle v zivote neudelali, ale uz jsme je poprosili o jiny darek. To jen, abyste vedeli celou situaci.
Co si myslite o tom celem myslite?

Mne je z toho teda trochu vic smutno, ze zrovna ja mam takovy tchanovce a manzel jim vlastne svym zpusobem nejspis pochleboval :zed:

DIKY za vase nazory!

darovanému koni na zuby nekoukej :mrgreen: nám dárky nekupují ,ani bych si netroufla jim říct kupte nám něco ,takže bych byla vděčná už za to,že do vám vůbec chtějí něco investovat

• Citovat
  • Upravit
2332
8.3.12 10:07
bamba píše:
No,tak třeba měli možnost taky výhodné koupě.Když jste si přebalovák koupili,tak jste je mohli požádat,aby ho zaplatili.Promi%n,ale být kvůli tomu na tchýni tak naštvaná,to mi přijde vůči ní nefér.Docela mi to přijde,že seš naštvaná na manžela a ventiluješ to přez tchýni.
Když tady čtu stížnosti na tchýně,je mi z toho smutno.Je nutné si uvědomit,že je to matka mého partnera,že ho vychovala.A taky to,že každý člověk je jiný,preferuje něco jiného a žije jinak jak ti druzí.Vztahy jsou o toleranci,ať už jde o partnera,nebo jeho rodinu.
Mám pocit,že v dnešní době se to nenosí.A když nic jiného,člověk by měl mít úctu k partnerovým rodičům,už jen proto,že jsou to jeho rodiče.Vztekat se na někoho jen proto,že mi nevyhověli je dětinské a taky to o něčem vypovídá.Příspěvek upraven 08.03.12 v 10:04

ono by tu bolo aj plno staznosti na nevesty len svokry sa tu az tak casto nevyskytuju :mrgreen: tak zas nerobme zo svokier svatice a z neviest furie… tak ako musi nevesta respektovat svokru, tak isto by mala ta respektovat vyber svojho syna, t.j. nevestu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.12 10:07

Ahoj VSEM, mockrat dekuji za Vase nazory a podnetne reakce.
V kazdem z Vasich prispevku je trochu pravdy…nebo duvod k zamysleni..

Pro vysvetleni:

Doposud jsme si poridili vse sami a za sve. Tchanovci se nam nabidli, ze prispeji na kocarek, nevim, nakonec jsme si ho zaplatili, pak ze koupi prebalovak, ten jsem nakonec koupila vyhodne na jedne z aukci a take jsme si ho zafinancovali … my rodice se mi nabidli, ze koupi male cely set do postylky, a tak, abychom nedostali nejakou zbytecnost od tchanovcu, tak jim vcera manzel rekl, ze pokud nam neco chteji koupit v podobne cene tech setu do postylky, ze potrebujeme prave chuvicky a ONI SPUSTILI.....MIMOCHODEM, TYP CHUVICK UZ MAME VYBRANY, takze oni by jej „jen“ zakoupili (byl zde dotaz, zda resi penize ,,, ty si myslim, ze nemaj duvod resit, ale i presto to treba resi.. jak uz to byva…) kazdopadne JSEM DIKY VAM POUCENA!

1. promluvit si s manzelem o tom, co znamena partnerstvi a stat za jedno s partnerem
2. NERESIT TYTO SITUACE A UZ NIKDY SE JICH NEPTAT! radeji si vse poridim sama.

DEKUJI VSEM! :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.12 10:10

… presne tak,jen jsme do ted jejich nabidky nevyuzili…

rodinka4 píše:
mne sa to zda z toho prispevku kde pisala o prebalovaku jasne… svokrovci chceli kupit prebalovak, ale uz ho nie je treba, tak ich poziadali o chuvicky..
takze sa ponukli sami ze nieco kupia…
  • Citovat
  • Upravit
2332
8.3.12 10:11
Anonymní píše:
Ahoj VSEM, mockrat dekuji za Vase nazory a podnetne reakce.
V kazdem z Vasich prispevku je trochu pravdy…nebo duvod k zamysleni..

Pro vysvetleni:

Doposud jsme si poridili vse sami a za sve. Tchanovci se nam nabidli, ze prispeji na kocarek, nevim, nakonec jsme si ho zaplatili, pak ze koupi prebalovak, ten jsem nakonec koupila vyhodne na jedne z aukci a take jsme si ho zafinancovali … my rodice se mi nabidli, ze koupi male cely set do postylky, a tak, abychom nedostali nejakou zbytecnost od tchanovcu, tak jim vcera manzel rekl, ze pokud nam neco chteji koupit v podobne cene tech setu do postylky, ze potrebujeme prave chuvicky a ONI SPUSTILI.....MIMOCHODEM, TYP CHUVICK UZ MAME VYBRANY, takze oni by jej „jen“ zakoupili (byl zde dotaz, zda resi penize ,,, ty si myslim, ze nemaj duvod resit, ale i presto to treba resi.. jak uz to byva…) kazdopadne JSEM DIKY VAM POUCENA!

1. promluvit si s manzelem o tom, co znamena partnerstvi a stat za jedno s partnerem
2. NERESIT TYTO SITUACE A UZ NIKDY SE JICH NEPTAT! radeji si vse poridim sama.

DEKUJI VSEM! :mavam:
:potlesk: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
8.3.12 10:12

Rodinko, ona ta vzájemná úcta by měla být vzájemná, respektovat a nechat žít… ať už ze strany tchýně, tak ze strany snachy… a člověk by měl i tak nějak respektovat, že prostě jiná generace může mít jiné názory a představy a že většinou za vším je spíš snaha poradit (ze svých zkušeností, a ty prostě v generaci našich maminek a babiček jsou zcela odlišné, než ty naše) a nehledat za vším hned naschvály a špatný úmysl…
Občas mě docela zarazí, když si někde v diskuzi stěžuje snacha na matku nebo tchýni, že nechce hlídat a že ona už toho mateřství má plné kecky a potřebuje „orazit“ a babičky jsou k ničemu, mají svůj život… ale to už odcházíme od původního tématu… tak už mlčím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
8.3.12 10:14
Regina Hero píše:
Rodinko, ona ta vzájemná úcta by měla být vzájemná, respektovat a nechat žít… ať už ze strany tchýně, tak ze strany snachy… a člověk by měl i tak nějak respektovat, že prostě jiná generace může mít jiné názory a představy a že většinou za vším je spíš snaha poradit (ze svých zkušeností, a ty prostě v generaci našich maminek a babiček jsou zcela odlišné, než ty naše) a nehledat za vším hned naschvály a špatný úmysl…
Občas mě docela zarazí, když si někde v diskuzi stěžuje snacha na matku nebo tchýni, že nechce hlídat a že ona už toho mateřství má plné kecky a potřebuje „orazit“ a babičky jsou k ničemu, mají svůj život… ale to už odcházíme od původního tématu… tak už mlčím ;)

tak taku diskusiu som este necitala a ani nechcem :mrgreen: su vselijake nevesty aj vselijake svokry :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
8.3.12 10:14
tterka píše:
Holky, to jsou samé srandičky, ale můj syn má teďka momentálně velikost 128/134, a tchýně mu už dva roky kupuje oblečení velikosti minimálně 158. Teď dostal k narozeninám triko velikosti 162 a je velké i mně :zed: :zed: :zed:
To se vždycky ptá, co má koupit a jak velké, tak vymyslím, co zrovna nutně potřebuje (triček a tepláků není nikdy dost) a ona to sice koupí, ale v tu chvíli věc naprosto zbytečná. A mně to vždycky akorát naštve, protože vím, že to kluk potřebuje a mohla jsem mu to k těm narozkám koupit já…
A proč to nekoupit, když je to zrovna v akci, kdežto to menší v akci nemají… Nechápu myšlení některých lidí :zed:

Dcerce (tenkrát vel. 110) takto tchýně koupila kalhoty vel. 134, dali se z nich udělat 3/4, tak jí napadlo, že je může nosit teď s odepnutýma nohavicema jako dlouhý a že porostou s ní. :mrgreen: Ale že jí to bude 3× tak velký v pase a bude v tom jak v pytli, to by se asi řešit nemělo. :mrgreen: Slušně jsem poděkovala, kalhoty zbalila, v obchodě je vyměnila a byly jsme spokojené obě. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
8.3.12 10:16

Je to tak,jsi uražená a to moc.Taková drobet rozmazlená holčička.Když jste si všechno koupili sami,tak tchánovci ať přispějí na kočárek a vy si za ty peníze kupte i chůvičku a budete mít klid všichni.Vždyť je to tak jednoduché.Proč se hned rozčilovat?Stačí použít mozek a trochu taktiky.
rodinka4,souhlasím s tebou,ale není nic jednodužšího,než se snažit svým chováním ji přesvědčit,že se mýlila. :nevim: Je to vždycky lepší,než ji v tom utvrzovat.

• Citovat
  • Upravit
4091
8.3.12 10:16
bamba píše:
No,tak můj názor je ten,že ani žádný dárek kupovat nemusí a když už si o něj řeknete,tak je na nich,aby zvážili za co utratí své peníze.Nezlob se,brbleš na tchánovce,ale kdyby sem napsala tvá tchýně,tak by to znělo asi takto.
Představte si,snacha mě požádala o dárek pro miminko.Nechce však zrovna levnou věc a mě nezbylo,než ji říct,že je to zbytečnost.Chci miminku koupit nějakou hezkou soupravičku.I mě to udělá radost.Dost mě mrzí,že mě snach nechce pochopit a ještě se za to na mě zlobí.Jsem ráda,že aspoň syn mě chápe.
Tož asi tak.S tím souhlasím…já jsem na kluka od bývalé tchýně nedostala nic,od svojí matky také ne…holt je to moje děcko postarat se musím sama!!

Příspěvek upraven 08.03.12 v 10:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
8.3.12 10:17
rodinka4 píše:
Regina Hero píše:
Občas mě docela zarazí, když si někde v diskuzi stěžuje snacha na matku nebo tchýni, že nechce hlídat a že ona už toho mateřství má plné kecky a potřebuje „orazit“ a babičky jsou k ničemu, mají svůj život… ale to už odcházíme od původního tématu… tak už mlčím ;)
tak taku diskusiu som este necitala a ani nechcem :mrgreen: su vselijake nevesty aj vselijake svokry :mrgreen:

Hahaha… chodila jsem dřív na jiný těhu a maminkovský web a tam podobných bylo tolik, že to až nebylo ani možné… a když si člověk dovolil říct, že babička není povinna dítě hlídat, tak se sešla taková grupa protinázorů, že člověka až ukamenovali a začalo se to tak hádat a nadávat si, že to admin vždy musel vymazat… hahaha… takže kdo uteče, vyhraje… hahaha… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
8.3.12 10:18

Já nevím, ale přijde mi to jako diskuze úplně o ničem :think:

Byli jste s tchánovci domluveni na koupi spousty věcí, vše si pak pořídili sami, asi bych byla na jejich místě zklamaná už jen z toho :? A když vám nechcou koupit chůvičky, máte nad tím mávnout rukou a buď si vše koupit sami nebo je poprosit o něco jiného. Spousta lidí by bylo rádo vůbec za tuhle snahu projevit zájem a na výbavičce se podílet a ty si tady ještě stěžuješ :nevim: :cert:

A že chlap změní názor? A kdo ne? To, že do něj ženská doma nahučí, že chůvičku strašně moc potřebují a je to důležitá věc a on pak někde uslyší i druhý názor na věc a může se tak objektivně rozhodnout je přece normální :nevim: Neviděla bych to jako zradu. Zkus přestat z tchánovců dělat soupeře a konkurenci a začít je brát více jako rodinu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová