Budeme taky jednou tchýně!

20518
8.3.12 11:11

Budeme taky jednou tchýně!

Víte co? Já teda jak už jsem psala, mám tchýni fakt skvělou. Ale kdyby došlo na lámání chleba, tak se taky slušně kousnem. Víme to o sobě moc dobře, kde máme své třecí plochy. Ale to dodávám jen tak do počtu.

CHtěla jsem říct, jak tu čtu, jak tady nadáváte na tchýně, to abych klukům normálně zakázala se ženit, protože mít takovouhle snachu, jak se tu někdo projevuje … tak to se mám nač těšit. A holky, věřte tomu, že jestliže máte dneska problém nějak vyjít s tou „druhou rodinou“, připravte se na to, že to jednou může být v bleděmodrém. Že nejspíše vaše snacha, z vás „tu druhou a nenáviděnou rodinu“ udělá. Že až se budete snažit domluvit svému synovi, že jeho žena si vymýšlí blbosti, budete s emonžá divit, že vás neposlechne, protože bude držet basu se svou manželkou. A nebo naopak, snacha vás bude proklínat, protože kluk dá na vás.

Docela se bojím toho, že přijdu o rodiny svých dětí, protože snachy se urazí, že udělám něco, co jí nepůjde pod vousy. Nebo naopak neudělám. Budu se příliš vměšovat, budu se snažit jí pomáhat, budu je chodit navštěvovat, nosit jim dárky, jídlo, peníze. A nebo si řeknu, neblbni, ona o to nestojí, ona si řekne sama, až bude chtít pohlídat nebo přidat na kočár, a moje aktivity budou naopak hodnoceny jako nulové, tedy opět všechno špatně. Budu hokro těžko hledat bod, aby to bylo „akorát“, budu se snažit a budu akorát naštvaná, protože z její strany taky nedostanu to, co chci, co bych chtěla já .

Pochopitelně existují ježitchýně, kdy je fakt nejlepší jim koupit nové auto, poslat je na výlet do Moravského krasu a přeříznout brzdové hadičky.

Ale nezlobte se, někdy mi fakt stížnosti přijdou toho typu, že když maminka udělá pro svou dcerušku cokoli a ta druhá „maminka“ ne, je prostě špatná. Že když se porovná, co dají rodiče a mají dáti tchánovci, vyjdou z toho špatně jen z principu, že prostě žijí, myslí, říkají a dávají něco jiného. Že drtivá většina stížností pramění z netolerance, nepochopení, nekomunikace.

A teď o mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6224
8.3.12 11:14
:potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
8.3.12 11:15

A právě proto jsem chtěla holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
8.3.12 11:17
:potlesk: :palec: :potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
8.3.12 11:17

Já myslím, že je to spíš o komunikaci - nikdo nemá křištálovou kouli, aby věděl, zda se má denně nabízet s pomocí a názorem, nebo má mlčet a mluvit, jen když byl vyznáv..
Takže já plánuji nevnucovací verzi s tím, že kdykoli budou potřebovat musí si říci - pak se přetrhnu a nebudu vypadat, že mě obtěžují..ale sama se prezentovat a pozívat na návštěvu rozhodně nebudu..
Ono je to asi i o tom, co kdo sám má rád..
Já mám dvě dcery, takže to mám asi jednodušší a moje máma i tchýně jsou v pohodě. ( obě měly tchýně blbé, tak to ted nekazí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
8.3.12 11:18

Ja mam super tchyni :-D Rekne svuj nazor, vyslechnu ji, bud ji oponuji a reknu, ze to vidim tak a tak, nebo uznam, ze ma pravdu :-D Nikdy jsme se nepohadali, neni duvod, protoze se vzdycky nejak domluvime :-D Ale fakt je ten, ze je to rozumna zenska, ne zadna hysterka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
8.3.12 11:19
danyk píše:

Pavlíkovi je 5 měs. 24 dní. :lol:

Já mám tu ježitchyni, jak píše Emilie, hezký název. :palec: A toho, že budu v kategorii těch hrůz, co dávají málo/moc, radí špatně/ani neporadí atd., vnucují se/nepohlídají, se bojím taky.

Ale co se dá dělat? Mám syna a dceru a nikde není psáno, že s dcerou budem nejlepší kámošky, vždyť některé holky si tady stěžují i na vlastní maminky.

A co tím vyřešíme, když se tím budeme stresovat 20 let předtím, než to nastane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
8.3.12 11:22

Přesně tak, je to o komunikaci… a taky asi i o tom, jak nás rodiče vychovali, jaké jsme viděli příklady doma a v okolí a o tom, jak se na život chceme dívat… A když prostě narazíš na někoho, kdo je sobecký a sebestředný, a jediným měřítkem úspěchu a zájmu jsou materiální statky a výhody, tak je úplně jedno, co uděláš a jak uděláš nebo neuděláš, protože takový člověk si vždycky najde záminku… Život je prostě o něčem jiném… pokora a tolerance (pokud jí není příliš a druhá strana toho nezneužívá), takže pokora a zdravá tolerance je asi tou nejdůležitější stránkou… dál už mě napadají jen babiččiny průpovídky a přísloví… jak já je v dětství neměla ráda a kroutila nad nimi hlavou… a jak jí po letech a zkušenostech dávám za pravdu, že v nich kus obrovské základní pravdy byl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zza
8.3.12 11:24

Krásně napsané, rozumná řeč, také bych chtěla, aby to vycházelo, závidím ti skvělou tchýni :* a jenom bych k tomu článku dopsala, že NIKDY NEBUDU DĚLAT ROZDÍLY MEZI SVÝMI DĚTMI (pokud jich někdy bude víc, zatím mám jen jedno), protože sama jsem ze tří dětí a s tchýní nevycházím jenom proto, že mazánka má doma a mi jsme budižkničemové, kteří nemají domácnost podle jejího režimu a pod dohledem. (jaké dělala rozdíly celý život mezi svými dětmi, dělá i mezi námi manželkami a začíná to dělat i s vnoučaty) a to mě mrzí nejvíc :,(

• Citovat
  • Upravit
24292
8.3.12 11:24

LucaLuca no, fakt, chtěla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.12 11:26

Souhlasím i my jednou budeme tchýně. :)
Za svůj život jsem měla čtyři partnery a tedy čtyři potenciální tchýně, ale až ta poslední od nynějšího manžela je skvělá ženská. Sice se taky někdy nepohodneme, ale vím, že se na ni můžu kdykoli spolehnout. Když je mi špatně už se stará, dělá mi čaje a posílá mě si lehnout.
Když jsme s manželem nedávno havarovali (takový menší střet a náklaďákem) a mě odvezli do nemocnice, přijela hned starostlivá co se mnou je a dovezla mi věci a moje auto s manželem odtáhli domů. Přijde z nákupu a spoustu věcí tam má pro mě, že abych jedla zdravě, když su těhulka.
Bydlíme s manželem dočasně u jeho rodičů a musím říct, že jsem se toho soužití bála, ale postupem času zjišťuji, že ne všechny tchýně sou megery, které navádějí své synáčky a stále rypou a sledují.
Jsou i tchýně pohodové, přátelské a milé. Svou tchýni pokládám za svou druhou mámu, ta moje mi umřela, když mi bylo 8 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
8.3.12 11:27
danyk píše:

Já taky a mám dva kluky. Často o tom přemýšlím stejně jako Emilie, zvlášť proto, že starší syn chce jednou stavět vedle nás a nenechá si to vymluvit. Mám úplně jinou povahu než moje tchyně, radši se odklidím, než abych vadila,ale je mi jasný, že potencionální snachy na mě jistě taky něco najdou, proto radši ať jsou dál. Taky se bojim, že příjdu o vnoučata, přeci jen snacha bude mít asi blíž ke své mamince, je to zkrátka běžnější. Čas ukáže, rozhodně ve vztahu k synům mám otevřená zadní vrátka a hýčkám si hlavně vztah s manželem. Kluci odejdou a budou mít své priority, manžela mám na celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
8.3.12 11:29

Je to tak…na druhou stranu, řada lidí si tady třeba upustí páru a přidá k dobrému, že ta její je taky pěkná krůta, ale ve skutečnosti to není tak žhavé…
Věřím tomu, že jsou skutečně zlé ženské, ale většina z nich je taková z lásky ke svým dětem, protože jim třeba někdo v životě ublížil, protože samy nezažily dost pochopení a lásky a neumí se s tím popasovat. Ale věřím, že to někdy není jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
8.3.12 11:30

Holt to je osud tchýně. Když bych měla porovnat moji a jeho rodinu, tak zjistím, že každá má své mouchy. Ae nemůžu říct, že by byli jedni lepší a jiní horší. Jsou prostě jiní, žijou v rozdílném prostředí…

Já teda nejspíš budu mít jednou snachu. Dala jse si takové předsevzetí: nebudu se jim míchat do života, až budou jednou čekat miminko, našetřím peníze a dám jim je, ať si koupí, co potřebují + koupím nějaké neutrální maličkosti, jako jsou hračky apod.

Protože mě nyní před porodem každý poučuje a já z toho šílím, své snaše budu věnovat knížku o těhotenství, klidně s věnováním. A ať si přečte a zjistí sama, co jí bude vyhovovat. No doufám, že to půjde a nebudu považována za špatnou.

Určitě jí nabídnu tykání!! Já vykám a občas se mi stane, že omylem tyknu a jsem rudá až na prdeli.

A navíc my, budoucí tchýně, máme jednu obrovskou výhodu, každá už umíme s PC a jsme na Emimi, takže když nás tu bude snacha pomlouvat, tak jí to pak můžeme pěkně vytmavit!!!

• Citovat
  • Upravit
17014
8.3.12 11:30

Naprostý souhlas a já se jen budu modlit, aby syn narazil na normální holku a ne na zlatokopku bez mozku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová