Nezodpovědná babička

Anonymní
8.3.12 16:35

nezodpovědná babička

Mam takový problém, moje mamka, tedy babička mého syna 2,5r. je hrozně nezodpovědná, za celou dobu co se malý narodil ho hlídala přes noc pouze 1×, a to jsem celou dobu trnula a (byli jsme na oslavě) ani nepila, kdyby bylo potřeba rychle pro maleho dojet…vůbec nechápu jak jsme mohly ja se segrou vubec v poradku vyrust do dospelosti..je to vazne otresne..ona ho nechava sahat na sporak, kdyz vari, to, že jde do schodu a ze schodu i kdyz to neumi je ji jedno..prej on se to musi nejak neucit, kdybych nepriletela tak okamzite spadne..dava mu jist to co si ja nepreju aby jedl..treba salam po kterem blinka..treba naposled jsem musela na 2h odbehnout tak ho prijela hlidat a vratila jsem se..nase fenka sezrala cely plastovy auticko (nechala ji) a syn pokreslil voskovkama celou (bílou) sedačku a povlečení na posteli…a když jsem ji to vyčetla tak si prej jen hráli a vypere se to tak proč mi to vadí…když jí řeknu ať něco nedělá tak si myslí svoje, dělá, že to neslyší a udělá to zas..pokud to řeknu důrazněji tak to udělá tak abych to neviděla, ale dělá to stejně…naštěstí rodiče partnera jsou opatrní, takže když je potřeba můžu dát syna tam, ale to je spíš vyjjímka, když opravdu musíme vyřídit neco neodkladného..Nevim co sní mam dělat..myslím, že jí je i líto, že jí ho víc nedávám, i když tam jezdíme často na návštěvu..ale vždycky tam musim být a hlídat aby se nic nestalo.. :zed:

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
31594
8.3.12 16:43

Na jednu stranu chápu, že když něco chci po svým, tak by se tím měli ostatí řídit. Na druhou stranu na mě působíš jako trochu hysterická matka… Ve 2,5letech neumí dítě do schodů? A kdy se to teda má podle tebe naučit? 8o Prvního syna jsem nechala lézt po schodech, ještě když neuměl chodit a vyplatilo se. Možná jsi trochu moc opatrná, tak se spálí o sporák, na to se neumírá, on si aspoň zapamatuje, že to pálí.

Pokreslený gauč by mě teda štval, to už mi přidělává práci s čištěním. Ale taky se mi stalo, že jsem přišla, mamka seděla u stolu, starší stál na židli u linky, bral si pytlíky s čajem a namáčel je do medu a ten olizoval, med měl všude, na sobě měl vlněný triko, takže triko od medu, který se smí prát jen na 30 :lol: No jo, no, ale ten blaženej výraz, když ten med zpracovával, to byl pohled :pankac:

Ber to trochu s nadhledem, nepředpokládám, že by ho nechala udělat něc, co by ho nějak výrazně ohrozilo. Vy jste taky přežili, tak to tvojí mamce asi fungovalo ;)

• načítám...
Anonymní
8.3.12 16:46

asi jo..asi mas pravdu..ze jsem moc opatrna..jinak pro upresneni on do schodu umi,ale dolu zatim ne…a ten sporak obchazi, kdyz se vari, takze hrnce na kraji…ale tak je to babicka, tak snad by ho nejak moc neohrozila..

• Upravit
7397
8.3.12 17:08

já bych jí ho nedávala.Já jsem na malou taky opatrná a proč taky ne?On si sám nerozhodne,co je správné a co ne,od toho jsme tady my rodiče.A když tvá babička neví,co je pro něj dobré,přesto,že si jí to řekla-třeb ato jezení salámu,tak bych jí prostě řekla,že má smůlu.Já jsem to tak v rodině taky zavedla,protože si chtěl každý malou vychovávat podle sebe.Tak jsem jim řekla,buď to bude tak nebo vám malou nepůjčím a basta.Jsem drsná,ale já si chci rozhodovat sama,co je pro ni nejlepší.taky ji nejlíp znám.Já jsem sakra matka ne? :mrgreen:

• načítám...
6203
8.3.12 17:09

Když jsi přežila ty tak přežije i tvůj syn. A to že trošku pomaluje věci a mamce to nevadí, tak at se vyřádí no. Já jsem taky kdes co zničila :nevim:

• načítám...
Anonymní
8.3.12 17:17
kam2 píše:
Když jsi přežila ty tak přežije i tvůj syn. A to že trošku pomaluje věci a mamce to nevadí, tak at se vyřádí no. Já jsem taky kdes co zničila :nevim:

jenze problem je, ze ty veci nejsou babicky..to kdyby udelal u ni to by bylo..to pomaloval moji sedacku a postel..sedacku jsem nejak vycistila i kdyz stezi ale povleceni mam pomalovane trochu doted..ale o to nejde i se mnou toho spousta znici, ale jde o to ze to byl jen priklad, pokazde kdyz ho hodinu hlida tak je tu nejaka apokalypsa :lol: o tom bordelu co jsou schopni po 2h udelat to ani nemluvim..zlamane kytky znicene palicky od xylofonu rozlamane varecky atd..proste demolicni ceta..:-) tady u me v byte to jde protoze je to tu uspousobene tak ze si neublizi, ale kdyz jedem kni tak to vzdycky trnu..tam je tolik nastrah na ktere neni ani on pripravenej..nevim asi jsem fakt hystericka..a pritom celej zivot jsem byla takovej flegmouš :think:

• Upravit
Anonymní
8.3.12 17:19
Lenula-xy píše:
já bych jí ho nedávala.Já jsem na malou taky opatrná a proč taky ne?On si sám nerozhodne,co je správné a co ne,od toho jsme tady my rodiče.A když tvá babička neví,co je pro něj dobré,přesto,že si jí to řekla-třeb ato jezení salámu,tak bych jí prostě řekla,že má smůlu.Já jsem to tak v rodině taky zavedla,protože si chtěl každý malou vychovávat podle sebe.Tak jsem jim řekla,buď to bude tak nebo vám malou nepůjčím a basta.Jsem drsná,ale já si chci rozhodovat sama,co je pro ni nejlepší.taky ji nejlíp znám.Já jsem sakra matka ne? :mrgreen:

to jsem taky udelala, proto ho hlida max na tech par hodin a konec…pres noc ji ho nedavam…ale mrzi me to protoze s pritelem nemame jedinou chvilku pro sebe uz nekolik let :nevim:

• Upravit
27263
8.3.12 17:20

Napíšu to asi jako Gladys. Na jednu stranu to chápu, ale na druhou stranu… Náš mladej se taky bojí ze schodů, ale až do podzima jsme bydleli ve 4 patře bez výtahu a prostě se to musel naučit a podle mě se to jinak, než že po těch schodech bude chodit nenaučí. Za půl roku by měl jít tvůj syn teoreticky do školky a nikdo ho tam v ruce ze schodů nosit nebude.
Co ta voskovka? Vyprala se z povlečení a z gauče? Pravděpodobně jo, takže se vlastně nic moc nestalo. Příště voskovky schovej a vytáhni obyčejný pastelky, který tolik paseky nenadělaj. Vítek třeba ví, že jinde než v obýváku na stole se nemaluje, tak to zkus taky malýho naučit.
Buď ráda, že máš občasný hlídání a zkus se trošku uvolnit a odreagovat a užít si to, že máš chvilku pro sebe.

• načítám...
6203
8.3.12 17:30

Já myslela že hlídá babička u sebe. No tak se s ní domluv na hlídání, ale že jí synátora přivezeš. To si potom nechá ničit věci i u sebe?

• načítám...
3140
8.3.12 17:30
kam2 píše:
Když jsi přežila ty tak přežije i tvůj syn.

To bych si dovolila nesouhlasit. Jednak zakladatelčina matka byla v době, kdy byla zakladatelka malá výrazně mladší a tím pádem i pohotovější, reakce měla rychlejší a druhak to bylo její dítě, které dobře znala. Každá máma, která je se svým dítětem pořád, ví, čeho je schopno, co už bezpečně zvládne, kde je potřeba dávat pozor…babička tyto zkušenosti nemá. Může to jen odhadnout, ale také se může mýlit.

Poradila bych si rozmyslet, které situace jsou skutečně zásadní, život či zdraví ohrožující a o těch s mamkou mluvit, mluvit a mluvit…a nad těma ostatníma mávnout rukou.
Nebo můžeš říct třeba u zašpiněné sedačky, u které ti mamka řekne, že SE to vyčistí- klukovi: tak, Honzíku, a teď ti babička ukáže, jak SE to čistí. To už je tedy trochu odrzlé a hodně pak záleží, jaký máte s mamkou vztah. Já osobně bych u tchyně byla zticha, ale mamce bych řekla klidně, že se to samo nevyčistí a jednak mi tak přidělává práci a navíc učí kluka zlozvykům. Jednou počmárá pohovku doma, příště to může být třeba pohovka u někoho na návštěvě.

• načítám...
Anonymní
8.3.12 17:35
me2dova píše:
kam2 píše:
Když jsi přežila ty tak přežije i tvůj syn.

To bych si dovolila nesouhlasit. Jednak zakladatelčina matka byla v době, kdy byla zakladatelka malá výrazně mladší a tím pádem i pohotovější, reakce měla rychlejší a druhak to bylo její dítě, které dobře znala. Každá máma, která je se svým dítětem pořád, ví, čeho je schopno, co už bezpečně zvládne, kde je potřeba dávat pozor…babička tyto zkušenosti nemá. Může to jen odhadnout, ale také se může mýlit.

Poradila bych si rozmyslet, které situace jsou skutečně zásadní, život či zdraví ohrožující a o těch s mamkou mluvit, mluvit a mluvit…a nad těma ostatníma mávnout rukou.
Nebo můžeš říct třeba u zašpiněné sedačky, u které ti mamka řekne, že SE to vyčistí- klukovi: tak, Honzíku, a teď ti babička ukáže, jak SE to čistí. To už je tedy trochu odrzlé a hodně pak záleží, jaký máte s mamkou vztah. Já osobně bych u tchyně byla zticha, ale mamce bych řekla klidně, že se to samo nevyčistí a jednak mi tak přidělává práci a navíc učí kluka zlozvykům. Jednou počmárá pohovku doma, příště to může být třeba pohovka u někoho na návštěvě.

výbornej nápad to zkusím :pankac:

• Upravit
4990
8.3.12 17:42

Tak já má pravý opak,má mamka je tak stráááášně opatrná že je mi malé i líto že nic nemůže.No asi je sloučíme dohromady a bude to tak akorát :D :D

• načítám...
425
8.3.12 17:47
Gladys píše:
Na jednu stranu chápu, že když něco chci po svým, tak by se tím měli ostatí řídit. Na druhou stranu na mě působíš jako trochu hysterická matka… Ve 2,5letech neumí dítě do schodů? A kdy se to teda má podle tebe naučit? 8o Prvního syna jsem nechala lézt po schodech, ještě když neuměl chodit a vyplatilo se. Možná jsi trochu moc opatrná, tak se spálí o sporák, na to se neumírá, on si aspoň zapamatuje, že to pálí.

Pokreslený gauč by mě teda štval, to už mi přidělává práci s čištěním. Ale taky se mi stalo, že jsem přišla, mamka seděla u stolu, starší stál na židli u linky, bral si pytlíky s čajem a namáčel je do medu a ten olizoval, med měl všude, na sobě měl vlněný triko, takže triko od medu, který se smí prát jen na 30 :lol: No jo, no, ale ten blaženej výraz, když ten med zpracovával, to byl pohled :pankac:

Ber to trochu s nadhledem, nepředpokládám, že by ho nechala udělat něc, co by ho nějak výrazně ohrozilo. Vy jste taky přežili, tak to tvojí mamce asi fungovalo ;)
:pankac: jo s tím souhlasím
  • načítám...
1703
8.3.12 18:08

podle mě vůbec hysterická nejsi, já když jsem dala občas dceru na hlídání, byla stejně stará jako tvůj syn, dala jsem jí sebou i jídlo, a svojí mamce jsem řekla, co holka smí jíst a co ne, byla by jí schopná dát třeba párek, nebo paštiku s tím, že já jsem to jedla taky. Myslím, že je to o respektu, pokud tě matka nerespektuje, nebude ani respektovat tvoje představy o výchově. Moje máma mě zná a ví, že kdyby to bývala byla porušila, dceru bych jí na hlídání už prostě nedala, je to všechno o pravidlech a to, že ona si to dělala nějakým způsobem, je její věc, byly to její děti, ted, ale jejich máma není, takže ty rozhoduješ o tom, co se domníváš, že je správné pro tvé dítě, a nechat dítě malovat po sedačce? No to si vůbec nedovedu představit.

• načítám...
1626
8.3.12 23:22

Naprosto souhlasím s me2dova.
Tobě zakladatelko se nedivím, že jsi naštvaná. Taky tohle nemám ráda a sahání na sporák při vaření, to se mi ježí vlasy hrůzou.

U nás před časem vznikla podobná situace. Když jsme v létě jezdili k našim na zahradu, tak máma doslova strkala holky k záhonům s kytkama a úplně je ponoukala, aby všem kytkám utrhaly květy a oškubaly je. Že prý můžou, ona je teď rozmazlovací babička. Zlobila jsem se na ní, protože holkám říkáme, že takový věci se nedělají, nic se neničí atd. Naprosto marný, máma je ještě naváděla způsobem „Ále maminku neposlouchej, jen si utrhni, tady jsi u mně.“ Za pár týdnů jsme tam znovu, já si musela odskočit do domu, máma nechala chvilku holky bez dohledu. Hned jí vlítly do pár záhonů a přesně tak jak je to naučila je vybílily. Máma byla naštvaná i když tvrdila, že jí to nevadí. Od tý doby už jsem neslyšela, že by je naváděla na podobnou zhovadilost.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová