Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Anonymní píše:
ale zase abych nebyla nespravedlivá mamka hlída každý týden 1,5h když mám angličtinu( pokud neni přítel doma)..je to právě u nás doma..tak vždy trnu co doma najdu až se vrátim, naštěstí tady je to vážně vždycky jen bordel, ale nemá si o co ublížit, tak to prostě uklidim, vydrbu, vyperu.. neřešim to
Jen mě mrzí, že se sní nedá domluvit na hlídání přes noc, s partnerem máme čas pro sebe zhruba 2× do roka, když hlídaj tchánovci, víc nemají čas. Škoda, že je mamka v tomhle tak tvrdohlavá a nerespektuje mě
To je docela mrzutý.
Ono běžně má člověk starostí a práce nad hlavu a ještě když přijde domů a tam ho čeká spoušť.
I když to zní tvrdě, tak já si myslím, že babičky mají respektovat to co řeknou rodiče dítěti nebo co od babiček žádají. Zlášť když jde třeba o bezpečnost dítěte, stravovací návyky, čištění zubů nebo pokud má dítě nějakou dietu kvůli alergii.
Jen tak pro zajímavost… mužova máti pravidelně láká moje 2-leté holky do jejich auta, že je kus cesty po městě svezou. Autosedačky nechce poněvadž je prý nepotřebují.
Takže ono je všude něco.
Zakladatelko,
souhlasím, že bezpečnost dětí je na prvním místě a měla by se dodržovat určitá opatření a respektovat přání rodičů. Pokud to tvoje máma nedělá a není s ní domluva, tak tam prostě dítě nedávej na hlídání. To je jednoduché. Na jednu stranu si stěžuješ a na druhou neváháš babičku využívat několikrát týdně na hlídání. Asi by sis měla rozmyslet, co vlastně chceš. Jestli bezpečí dítěte nebo volno pro sebe, očividně ve vašem případě obojí nepůjde.
Janinna23 píše:
Hele a o co Ti jde? Ty chceš jít někam pařit, nebo si udělat večeři doma? Předpokládám že dítě Ti chodí spát dřív, když už je takhle staré. Tak proč neuděláš doma pěknej večer atd? Pro mě je tohle mnohem lepší než někde courat. Mám sice ještě malý škvrně ale i v noci v pohodě, užijem si sebe jak nejvíc můžem
malej chodí spát kolem 23h a vstává v 7ráno..večer pro sebe jsme neměli už dlouho, malej je hyperaktivní a zlobí jak čert, je k neutahání..nicméně bych chtěla s přítelem někam občas na výstavu do kina atd..jak tak koukam tak jsem asi divna
ale to nechci řešit, jsem stím smířená s přítelem se máme rádi i tak, spíš mě zajímá, jestli stím někdo nemáte taky zkušenost, jak to třeba vysvětlit babičce, nebo jestli je to marny ![]()
Laaja píše:
Zakladatelko,
souhlasím, že bezpečnost dětí je na prvním místě a měla by se dodržovat určitá opatření a respektovat přání rodičů. Pokud to tvoje máma nedělá a není s ní domluva, tak tam prostě dítě nedávej na hlídání. To je jednoduché. Na jednu stranu si stěžuješ a na druhou neváháš babičku využívat několikrát týdně na hlídání. Asi by sis měla rozmyslet, co vlastně chceš. Jestli bezpečí dítěte nebo volno pro sebe, očividně ve vašem případě obojí nepůjde.
dítě jí nedávám, nevyužívám jí několikrát týdně..hlídá ho 1,5h jednou za 14dni u mě doma..to je vše
Anonymní píše:Janinna23 píše:malej chodí spát kolem 23h a vstává v 7ráno..večer pro sebe jsme neměli už dlouho, malej je hyperaktivní a zlobí jak čert, je k neutahání..nicméně bych chtěla s přítelem někam občas na výstavu do kina atd..jak tak koukam tak jsem asi divna
Hele a o co Ti jde? Ty chceš jít někam pařit, nebo si udělat večeři doma? Předpokládám že dítě Ti chodí spát dřív, když už je takhle staré. Tak proč neuděláš doma pěknej večer atd? Pro mě je tohle mnohem lepší než někde courat. Mám sice ještě malý škvrně ale i v noci v pohodě, užijem si sebe jak nejvíc můžemale to nechci řešit, jsem stím smířená s přítelem se máme rádi i tak, spíš mě zajímá, jestli stím někdo nemáte taky zkušenost, jak to třeba vysvětlit babičce, nebo jestli je to marny
Počkej, jsou mu 4 roky, že? Ve 23 hod?
To by měl už ale sám od sebe umět dřív, ne?
To bych ho tak dlouho nenechala, dokud by si nezvyknul.
Chápu, my taky takhle někam jedem, mám naštěstí skvělou tchyni, takže hlídat dáváme tam. Ale není teda možnost, že byste vyrazili někam přes den? Třeba víkend, oběd, pak kino ![]()
Nebo bych našla nějakou kamarádku, která by mi ho zvládla pohlídat ![]()
Anonymní píše:Janinna23 píše:malej chodí spát kolem 23h a vstává v 7ráno..večer pro sebe jsme neměli už dlouho, malej je hyperaktivní a zlobí jak čert, je k neutahání..nicméně bych chtěla s přítelem někam občas na výstavu do kina atd..jak tak koukam tak jsem asi divna
Hele a o co Ti jde? Ty chceš jít někam pařit, nebo si udělat večeři doma? Předpokládám že dítě Ti chodí spát dřív, když už je takhle staré. Tak proč neuděláš doma pěknej večer atd? Pro mě je tohle mnohem lepší než někde courat. Mám sice ještě malý škvrně ale i v noci v pohodě, užijem si sebe jak nejvíc můžemale to nechci řešit, jsem stím smířená s přítelem se máme rádi i tak, spíš mě zajímá, jestli stím někdo nemáte taky zkušenost, jak to třeba vysvětlit babičce, nebo jestli je to marny
A nedošlo ti třeba, že to je třeba důvod, proč dítě hlídat nechce? Já bych se taky nehrnula hlídat hyperaktivní dítě, které je zvyklé chodit spát až ve 23 h. Vážně to nechápu, nejsi spokojená s hlídáním matky a přesto se na ni zlobíš, že nechce malého přes noc. OT a proč chodí malý spát až tak pozdě? U 2,5 letého dítěte mi to připadá vážně hodně pozdě. Jestli ti spí i po obědě, tak ho nedávej spát přes den a uvidíš, jak bude rád, že bude ve 20 hod v posteli ![]()
typický - chceš něco probrat s nezaujatýma lidma a oni ti radí, jak vychovávat dítě ![]()
Ja sve dite nedavam hlidat prez noc.Maximalne sestre a to tak na pul hodky kdyz potrebuju neco vyridit.Nikdy bych nikomu nezodpovednymu dite hlidat nedala.Znam pripad kdy jedna nezodpovedna babka hlidala svoje vnoucata a babka usnula a nechala zapnuty kamna a uhorely!Co si pak asi ta mama musela rikat.
martinkaaaaaaaaaaaaaa píše:
typický - chceš něco probrat s nezaujatýma lidma a oni ti radí, jak vychovávat dítě
No, ty jsi ji toho taky moc neporadila, že?
. Když napíšeš dotaz, tak musíš očekávat, že reakce nebudou jenom chápavé a že tě nebudou všichni jenom litovat.
a pokud jde o tu radu, u nás vysvětlování nikam nevedlo. Asi je to složitější, že je to tchýně, ale stejně. Např. je malej zvyklej jíst v deset a když sem přijde tchýně tak už od devíti poslouchám každejch deset minut, jestli už ho nebudu krmit, že má určitě hlad. Nejdřív jsem vysvětlovala, pak jsem ty její hlášky přestala komentovat a prostě jsem mlčela a je to tak dva týdny, co n mě dkoknce začala zvyšovat hlas, protože ji sere, že ji ignoruju a dělám si to po svým. Takže mám pocit, že bych sama potřebovala poradit. asi je to vážně marný ![]()
karinka - ale jo, řekla jsem, jak je to u nás a jak jsme to řešili my, tak se vrať v diskuzi a přečti si to ![]()
Tak já zakdladatelku chápu, ji spíš jde i o to, aby měla čas s manželem… Chtěla by dát dítě babičce, ale prostě ji nedůvěřuje…
Jako upřímně, kdyby mi tak dítě pozdě chodilo spát, tak bych byla taky na palici, stačilo mě, když jednu dobu mě malý porstě nezabral dřív jak k půl 10 a to už jsem trnula, že jsem si chtěla v klidu sednou s manželem k televizi a mít klid…
Takže já ji chápu…
martinkaaaaaaaaaaaaaa píše:
bamba - nepřijde ti trochu divný, že se v každé diskuzi stavíš na stranu problémových babiček a tchýní? Pokud to chápu správně tak, zakladatelka babičce dítě nedává ani tak kvůli sobě jako kvůli babičce, aby jí to nebylo líto.
Nezdá,bo babičky jsou v očích některých super matek opravdu neschopné a při tom své děti vychovali.Když se mi něco nelíbí,tak se postarám sama a hotovo.Promiň,ale v noci si člověk těch vnoučat zrovna neužije.Pochybuju,že se na dítě celou noc kouká a nespí,bo si ho chce užít.My hlídáme často(chceme) a podle svého,jestli se to někomu nelíbí,má smůlu.Jo jako beru,když půlročnímu dítěti někdo cpe párek,že je to blbost,ale my taky vnoučata nevodíme za ručičky.Kamna pálí,ale když neposlechne,tak se spálí.Příště na ně sahat nebude.Jasně,že nepostavím dítě nahoru na schody a nečekám jestli spadne.Jedno vím,dítě se musí naučit samostatnosti a i chybama se učí.Když ho budu všude vodit za ručičky,tak z něj vyroste neschopný mimino.
Z některých přízpěvků přímo srčí,jak jsou ty mladé chytré,všechno ví,všemu rozumí a bybky jsou blbky,které viděli dítě akorát z rychlíku.Úcta a tolerance se jaksi dnes nenosí.Člověk tu hodně často čte JÁ,JÁ,JÁ ,JENM JÁ,všechno vím zná a ostatní jsou neschopní blbci,kteří si dovolí dělat něco jinak než JÁ.
proboha holky, čtěte co píšu,..malému jsou 2,5r..spát ho dávám ve 20h stím, že prostě neusne a povídá si tam další hodiny..v poledne spát chodí na hodinku, když nejde, nejde snim pak vydržet..to neřešim..vyhovuje mi to lepší než aby ráno vstával v 5! to už bych asi fakt nepřežila..
mamka nikdy neřekla, že ho hlídat nechce! to já jí ho dávám jen, když už prostě neni zbytí..jinak ne..a to mě právě mrzí, nejsem na ni naštvaná..
Jde mi prostě o nějaké rady jak se sní domluvit, jesli to někdo se zdárným koncem neřešil..
Bambo u tebe mám zase pocit, že i kdyby maminka řekla cokoliv babičce.. tak si babička myslí, tymi budeš povídat ![]()
Myslím, že respekt má být na obou stranách…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat