Nezodpovědná babička

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
14335
8.3.12 23:34

Já si spíš myslím, že buď tchýně- mamka, tedy babičky to všechno nehrotí proto, že mají dítě na jeden den a říkají si, mámy si pak udělají své..
Někdy si taky říkám proboha.. Příklad.. malý byl u tchýně na jednu noc, nutně jsme potřebovali hlídání a dala jsem ji kartáček s pastou na vyčistění zubů.. Malý problém s tím nemá, dokonce si zuby čistí rád a co myslíte??? Pasta s kartáčkem byla zabalená takže ráno, večer nic, ani ráno a když jsem se ptala, prý zapoměly-spíš si myslím, žae se jim nechtělo a takových věcí je víc..

• načítám...
5473
8.3.12 23:49

Je to těžký, rozhodně se nedá striktně říct, že pravda je jen na jedné straně. Já si myslím, že pokud prarodiče využijeme na hlídání našich dětí, musíme jim dát trochu volnosti a ne seznam zákazů a povolených aktivit, nakonec je to od nich služba (nikoli povinnost, jak zjišťuju, že si řada mladých v mém okolí myslí :x ). Na druhou stranu nějaké naše pokyny respektovat musí, za mě asi hlavně otázku stravy. Ona to ta starší generace přes opakované vysvětlování prostě nepochopí, když nás vychovali na těch omáčkách s knedlem od 4-6 měsíců, mám pocit, že vysvětlení maximálně odkývou a myslí si svý. Já u tchánů trošku bojuju s podáváním čokolády- nejsem úplně striktní, jakože prcek nemůže ochutnat, ale razím názor, že pokud si zatím o ní neumí říct a nekouká toužebně na někoho, kdo ji zrovna jí, tak jí prostě mít nemusí, ale oni mu občas nacpou táfličku Kinder čokolády jen tak, že jde kolem :x .
Co se týče bezpečnosti (sporák), tam je to třeba mámě asi zdůraznit, ale myslím, že 2,5 leté dítě snad i leccos pochopí samo (náš malý od 1,5 roka ví, že trouba „pápí“).

• načítám...
1254
9.3.12 08:28

Podle mě se chováš normálně. Ono třeba záleží, jaké schody máte ;) Přítele máma má skoro 4 letého syna a ještě před rokem by ho taky na schody samotného nepustila - mají vysoké a docela příkré, někdy mam pocit že si hubu rozbiju i já. Sahat na sporák? Jako to mi nepřijde normální, dítě to může zjistit tak, že mu to lidé řeknou - že by ho to bolelo a podobně, ne tím, že se to stane! :?
A nechat mi dítě, aby mi počmáralo co chce, to bych jí teda pěkně něco řekla, nepotřebovala bych, aby mi přidělávala práci na víc.

Řid se podle svého a na hlídání nedávej, pokud je to možné. Ušetříš si tak spoooustu nervů ;) :hug:

• načítám...
bamba
9.3.12 08:36

Poradím ti,dítě je tvoje,tak se o něj starej sama,když ti maminka s péčí o něj nevyhovuje.Není její povinnost ti hi hlídat a když máš výhrady,starej se o něj ty.Jak píšeš,dožili jste se dospělosti,takže až tak zlé to nebude.

• Upravit
2216
9.3.12 08:57

Některé (včetně mě), to někdy přeháníme a díky maminkovským diskuzím, kde se dávají chytré rady , víme, že skoro vše, co dělaly naše maminky bylo špatně, takže už předem víme, že to ty naše mamče a tchýně nezvládnou. Ja jsem taky extrém a ty svoje cácorky tahám opravdu úplně všude. Dokonce, jak jsem chodila do CARu v Olomouci, které je od nás vzdálené cca 90 km, tak jsem tam tahala na každou návštěvu i starší dceru, které v té době bylo 2,5 roku. Dokonce i na transfér byla s námi ;) . Já mám obě děti po ivf a jak jsem se tak bavila s maminkami, které otěhotněly po ivf po delší době, tak jsme všechny až přehnaně úzkostlivé, takže babičky navštěvujeme často, ale hlídávat je nedávám, což je ale zase další extrém. Babičky ale máme skvělé a už si zvykly, že jsem taková. Starší dceři je 5 let, takže pokud by si sama řekla, že chce , aby ji hlídala babička, tak bych ji vyhověla. Zatím to neřekla a když se ji tchýně ptala, jestli u nich bude spát, tak řekla, že až někdy jindy

• načítám...
14335
9.3.12 09:13

Mě zase vadí.. když to napíšu z opačné strany, když někdo napíše slova typu.. Neni to jejich povinnost hlídat, atd atd.. NO neni, ale když si jednou to dítě vezmou, tak s tím , že mají respektovat pravidla..
Nemluvím teď vyloženě o tchýni, moji mámě - babičkám, ale malého si bere teta, má ji hodně rád a prostě dám pastu, vyčistí zuby, , ví , že se bráním sladkému, tak nedává - to vím, malý všechno už vykecá.. atd.
Já když bych si vzala dítě, tak mám za něj zopovědnost a snažím se dodržovat to co mi rodič řekl..
Ale jasně, babičky nejsou povinny si ho vzít, ale jakmile ho mají, tak snad neznamená, že -teď ho mám já a budu si dělat co uznám já za vhodné. Nemyslím, nějaké lízátko bokem atd..
Nedávno jsem byla v obchodě a byla tam babička, dítě knouralo nad sladkým, ale babička řekla, ne maminka by se zlobila, ne. a nekoupila 8o :palec: Jsem si říkala, že málokdo by přání maminky splnil…

• načítám...
martinkaaaaaaaaaaaaaa
9.3.12 10:36

bamba - nepřijde ti trochu divný, že se v každé diskuzi stavíš na stranu problémových babiček a tchýní? Pokud to chápu správně tak, zakladatelka babičce dítě nedává ani tak kvůli sobě jako kvůli babičce, aby jí to nebylo líto.

• Upravit
martinkaaaaaaaaaaaaaa
9.3.12 10:41

já mám podobnou srandu s tchýní, jezdí k nám minimálně jednou týdně jakože hlídat (ve skutečnosti jezdí na kafe a buzeruje mě, jestli už jsem vyžehlila) a když jí vyloženě řeknu, že tohle dělat nemá, tak mi jednou odpověděla: Když hlídáš ty, dělej si to po svém a já si to taky budu dělat po svém. Takže od té doby ho samotného neměla a rozhodli jsme se její kontakt s malým prostě limitovat na minimum.

• Upravit
14015
9.3.12 10:51

Mě by zajímalo, co přesně znamená „nechává ho sahat na sporák, když vaří“ 8o . A co když na sebe převrhne hrnec s vřelým obsahem a bude mít těžkou popáleninu? Asi to nechápu.

• načítám...
Anonymní
9.3.12 11:08

ale zase abych nebyla nespravedlivá mamka hlída každý týden 1,5h když mám angličtinu( pokud neni přítel doma)..je to právě u nás doma..tak vždy trnu co doma najdu až se vrátim, naštěstí tady je to vážně vždycky jen bordel, ale nemá si o co ublížit, tak to prostě uklidim, vydrbu, vyperu.. neřešim to
Jen mě mrzí, že se sní nedá domluvit na hlídání přes noc, s partnerem máme čas pro sebe zhruba 2× do roka, když hlídaj tchánovci, víc nemají čas. Škoda, že je mamka v tomhle tak tvrdohlavá a nerespektuje mě :,(

• Upravit
Anonymní
9.3.12 11:11
Len-til-kah píše:
Mě by zajímalo, co přesně znamená „nechává ho sahat na sporák, když vaří“ 8o . A co když na sebe převrhne hrnec s vřelým obsahem a bude mít těžkou popáleninu? Asi to nechápu.

no to je právě ono..vaří na obou plotýnkách u kraje a on jí tam štěluje knoflíky hned pod nima..právě to jsou důvody proč jí ho prostě nemůžu nechat hlídat, s těma schodama, teď už to samo zvládne, ale ona ho nechávala po nich chodit když mu byli 2r a to to opravdu ještě neuměl navíc má ostré schody a asi 20zasebou, nechci si ani představit, kdyby spadnul :zed:

• Upravit
27263
9.3.12 11:19

Sporák by mi taky vadil, to ne že ne…
Nicméně buď ráda, že tvoje matka není alkoholička, která ti rve měsíční mimino z rukou, aby si ho pošušňala a přitom má co dělat, aby se vůbec udržela na nohou.

• načítám...
2216
9.3.12 11:23
Anonymní píše:
ale zase abych nebyla nespravedlivá mamka hlída každý týden 1,5h když mám angličtinu( pokud neni přítel doma)..je to právě u nás doma..tak vždy trnu co doma najdu až se vrátim, naštěstí tady je to vážně vždycky jen bordel, ale nemá si o co ublížit, tak to prostě uklidim, vydrbu, vyperu.. neřešim to
Jen mě mrzí, že se sní nedá domluvit na hlídání přes noc, s partnerem máme čas pro sebe zhruba 2× do roka, když hlídaj tchánovci, víc nemají čas. Škoda, že je mamka v tomhle tak tvrdohlavá a nerespektuje mě :,(

Pokud toto píšeš ty, zakladatelko, tak nechápu, proč chceš dát mamce dítě přes noc, když se ti nelíbí, jak se o tvé dítě stará?

• načítám...
27263
9.3.12 11:33
Anonymní píše:
Jen mě mrzí, že se sní nedá domluvit na hlídání přes noc, s partnerem máme čas pro sebe zhruba 2× do roka, když hlídaj tchánovci, víc nemají čas. Škoda, že je mamka v tomhle tak tvrdohlavá a nerespektuje mě :,(

Za 2,5 roku co je Vítek na světě jsme ještě nikdy nebyli sami doma přes noc a taky žijeme

• načítám...
1254
9.3.12 11:36

Hele a o co Ti jde? Ty chceš jít někam pařit, nebo si udělat večeři doma? Předpokládám že dítě Ti chodí spát dřív, když už je takhle staré. Tak proč neuděláš doma pěknej večer atd? Pro mě je tohle mnohem lepší než někde courat. Mám sice ještě malý škvrně ale i v noci v pohodě, užijem si sebe jak nejvíc můžem ;)

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová