Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
martinkaaaaaaaaaaaaaa píše:
karinka - já jsem na mateřské na dva roky a u toho pracuju, takže s tím válením šunek to tak žhavý nebude.
No dobře, ale to je tvoje volba, ale naše maminky moc volit nemohly
Zakladatelko,
ty jsi ale někde psala, že máš fajn tchány nebo se pletu? Tak dávej dítě na noc k nim a ke svojí mamince jezdi s ním. Jako nic jiného mě nenapadá. Bohužel, některé věci prostě nevysvětlíš. A to, že ti dítě doma udělá paseku, tak pokud je hyperaktivní (ve 2,5letech se mi ta diagnoza nezdá) asi na něj maminka nestačí. A co placené hlídání?
A za názory Bamby jsem ráda, aspoň tu máme pohled z druhé strany.
kvaček píše:
Známá má nějakou knížku a takm je Jaká tchýně taková snacha nebo tak něco a tak je napsané, že jakou máme tchýni takovou tchýni budem sami.
A je pravda, že když vidím chování staré babičky od manžela- tchýně, tchýně, že je přesné jak ona ke mně
To snad néééé… To abych se s někým domluvila, aby mě radši odstřelil.
Laaja píše:
Zakladatelko,
ty jsi ale někde psala, že máš fajn tchány nebo se pletu? Tak dávej dítě na noc k nim a ke svojí mamince jezdi s ním. Jako nic jiného mě nenapadá. Bohužel, některé věci prostě nevysvětlíš. A to, že ti dítě doma udělá paseku, tak pokud je hyperaktivní (ve 2,5letech se mi ta diagnoza nezdá) asi na něj maminka nestačí. A co placené hlídání?
Díky,aspoň někdo.Ono se hodně lehce nadává a brble na někoho,kdo se nemůže bránit a když ho brání aspoň někdo,tak jsou tací,kteří to nevemou.Jednostranný pohled na cokoli,je na nic.Mě prostě dokážou vytočit řeči typu,tak ji odřízni,nedávej dítě,ale už nikdo nenapíše,chtělas děti,tak se jim věnuj,necardej po nocíh za zábavou.Dítě je závazek na celý život.
Mě teda dorazilo,že 2,5 letý dítě chodí spát v 11 hodin.Že by to byl jeho problém?Myslím,že ne,je v 8 přetaženej a pak nemůže usnout.Jak jednoduché konxtatování od staré baby,která tomu nerozumí.
martinkaaaaaaaaaaaaaa píše:
bamba - hele, neuraž se, ale většině těch dokonalých babiček totiž vychovaly děti jejich matky, kdo z generace našich matek nebydlel u rodičů? Tchýně to aspoň na rovinu přizná, že bydlela s matkou a babičkou a většinu věcí dělaly ony. Dokonce teď z ní vypadlo, že vůbec netuší, jak to funguje s příkrmy, protože to u jejich dětí zaváděl někdo jineja ona pak jenom dělala, co jí bylo řečeno. spíš bych řekla, že naše matky štve, že my takhle neposloucháme je
nic ve zlým, jen mě to nedávno napadlo, že to je možná část toho problému
No nevim,my bydleli sami a o děti se mi matky nestaraly,bo chodily do práce.Že to tak měl zařízený jeden neznamená,že to tak bylo všude.Jenže my si pro rady chodily,bo to byla jediná možnost jak zjistit co dětem vařit.Ono totiž nebyly skleničky a internet a…
Tak na kamna a co na nich stojí si dávám pozor,moje spolužačka si tak opařila dceru,krásná holka s krkem a dekoltem popleným.Prostě ti asi nezbyde nic jinýho,než ji dítě nesvěřovat,raděj si zaplatit hlídání,nebose zříct anglin.
bamba - tak ty urážky by sis mohla nechat od cesty (bylo to sice všeobecné, ale pěkně hnusné a pokud takhle mluvíš se svojí snachou a dcerou, tak tě asi taky moc milujou). Takže za a, ano, dítě jsem chtěla; za b, vychovávat si ho chci po svém a sama s manželem za c, o hlídaní se nikoho neprosím, dokonce jsou mi na obtíž i návštěvy a stejně pořád poslouchám nějaké rady a za d, rozhodně jsem od té doby, co jsem otěhotněla doteď nebyla sama venku ani na kafe s kamarádkama, hlídání mám, pokud pracuji a to zásadně od své mamky, která mě respektuje a naznačování, že jsem snad nějaká flundra, která si udělala děti a čeká, že se o ně někdo postará, když já lítám někde po barech, mě teda uráží dost. A pokud chce někdo trávit čas s mým dítětem, tak bude dodržovat moje pravidla, nemá na něj žádný nárok. Přesně tohle z tebe cítím, já si budu dělat, co budu chtít, ať si říká, co chce a hlídat budu, když ona hezky poprosí. U nás je to tak, že já o hlídání nestojím, takže ten hlavní argument je u nás prostě nefunční. Faktem je, že než nechat dítě někomu, kdo mě nerespektuje, to si radši zaplatím hlídání. Ale zase jak tak čtu ty tvoje komentáře koukám, že tchýně může být i o dost horší, takže bych asi měla být ráda, že je to tak, jak to je. S tvým přístupem bys neviděla moje dítě ani o Vánocích ![]()
jo a abych tu nebyla za tu ludru snachu, tak manžel to vidí úplně stejně jako já a to je to jeho matka ![]()
bamba píše:Laaja píše:Díky,aspoň někdo.Ono se hodně lehce nadává a brble na někoho,kdo se nemůže bránit a když ho brání aspoň někdo,tak jsou tací,kteří to nevemou.Jednostranný pohled na cokoli,je na nic.Mě prostě dokážou vytočit řeči typu,tak ji odřízni,nedávej dítě,ale už nikdo nenapíše,chtělas děti,tak se jim věnuj,necardej po nocíh za zábavou.Dítě je závazek na celý život.
Zakladatelko,
Mě teda dorazilo,že 2,5 letý dítě chodí spát v 11 hodin.Že by to byl jeho problém?Myslím,že ne,je v 8 přetaženej a pak nemůže usnout.Jak jednoduché konxtatování od staré baby,která tomu nerozumí.
tak teď jsem asi natvdlá nebo nevim, ale já jsem někde řekla, že někde trajdám po nocích? když bych chtěla zajít s přítelem třeba jedno za 2měs do divadla kina atd..tak jsem hned odsouzna, kde to žijeme!!
Bože můj, že já jsem sem vůbec něco psala..nakonec jsem flundra, která líta po nocích, špatná matka, protože mi dítě nespí podle norem a ještě byste na mě mohli poslat sociálku, že se vlastně úlně špatně o dítě starám..když jsem ho ve 2letech nenechala padat ze schodu a opařit se aby měl teď už dostatečný trauma a znova to neudělal…(normálně ho nechávám zdravě zkoumat, ví že oheň pálí a říznutí bolí, ale když něco přímo ohrožuje na životě tak to už je snad pochopitelné ne!!!!!!!!)
Miluju svoji mamku, chtěla jsem jen radu jak na ni, mam moc ráda svoji tchýni, je to hodná a moudrá žena..a když vidim, že jsou ženy jako tahle ,,bamba,, tak děkuji bohu za svou milovanou maminku a tchýni a už fakt mlčim..protože proti tomuhle problém vážně nemám..
za celejch 5stránek se mi 2holčiny vyjádřili k tomu co píšu!
zakladatelka
anonymní - takže jsme vlastně zjistili, že to všechno může být ještě horší a můžeme být rádi za to, co máme
; doufám, že jsem mezi těma dvěma, kteří se vyjádřili k tomu, na co ses ptala (aspoň jsem se snažila, než mě vytočila jedna dokonalá babička
)
Holky , ale proč jste tak vztahovačné? Bamba neútočila konkrétně proti vám, ale všeobecně, tak nechápu vaši zlobu. Však si stačí přečíst pár diskuzí o tchýních, a budem vám jasné, jak to bamba myslela. Není to fér, protože vy na tchýně a mamky můžete nadávat a stěžovat si, ale běda tomu, když někdo nadává na snachy. Zakladatelko, nechápu, jakou radu jsi si představovala, ale já bych řekla, že celých 5 stránek nebylo zbytečných, protože většina se k tématu vyjádřila, ale ty jsi viděla nejspíš pouze to, co tě moc nekritizovalo..Myslím si, že i názor, že nemáš své dítě nechávat hlídat, když jsi s mamkou nespokojená je taky k tématu, ne?
nepřihlášená karin píše:
Holky , ale proč jste tak vztahovačné? Bamba neútočila konkrétně proti vám, ale všeobecně, tak nechápu vaši zlobu. Však si stačí přečíst pár diskuzí o tchýních, a budem vám jasné, jak to bamba myslela. Není to fér, protože vy na tchýně a mamky můžete nadávat a stěžovat si, ale běda tomu, když někdo nadává na snachy. Zakladatelko, nechápu, jakou radu jsi si představovala, ale já bych řekla, že celých 5 stránek nebylo zbytečných, protože většina se k tématu vyjádřila, ale ty jsi viděla nejspíš pouze to, co tě moc nekritizovalo..Myslím si, že i názor, že nemáš své dítě nechávat hlídat, když jsi s mamkou nespokojená je taky k tématu, ne?
je pravda, že to je taky k tématu, jenže ja ho teď nenechávám u mámy hlídat, to není žádná rada, ale nynější sítuace..potřebovala jsem radu jak na mamku aby mě brala vážně…nicméně jsem o tchýni ani a mamce neřekla nikdy nic špatného co by nebyla pravda..takže když je to napsáno pod mým příspěvkem tak si to beru dost osobně, je jasné, jak to myslela a mě osobně tohle uráží..stim kritizovanim, pokud to bude konstruktivni tak at si rika kazdej kdo chce co chce, ale vetsinou vubec nevi jaka je u nas situace je kritizuje ještě s kraviny,protože si ani pořádně nepřečte co píšu..
přitom jsem se ptala na něco úplně jiného..
no nic končim..k tomu už fakt nemam co říct
Já to nechci víc vyhrocovat, ale také mi poslední příspěvky Bamby přijdou zbytečně útočné a zakl. urážející. Ve smyslu, že zakladatelka vlastně nemá cajdat po nocích za zábavou, protože má dítě. Navíc hrubě vystupňovaný, jak je vůbec strašná, že její dítě usíná tak pozdě.
Posoudit to všechno takhle dokonale „z jedný vody na čisto“ a na dálku to chce vážně zkušenost.
karin - ale bamba těsně před tou poznámkou o flundrách, co cárají po nocích, zmiňuje můj postoj o limitování kontaktu, takže jak si to nemám vztáhnout na sebe?
Ještě mě napadlo to s těma skleničkama a internetem, mě teda s výživou dítěte radí doktorka, pokaždé to téma nadnese, já se zeptám, co mě zajímá a ona mi poradí. Když se zeptám mojí mámy, tak mi řekne, že ona to taky probírala s doktorkou a že dneska je všechno jinak, takže se necítí fundovaná mi do toho kecat ![]()
a jak tu padlo, že jednou taky budeme tchýně
moje máma je jasnej důkaz, že čím víc se vám tchýně do něčeho montuje, tím spíš vy budete pravej opak, sama to i říká, že proto že zažila jaký to je a jak to člověka ubíjí, tak sama nikomu nic neradí a nebuzeruje, poradí, když se zeptám a tak to má být. Nevyžádané rady nejsou zrovna vždy ideální.
Já jsem třeba s tchýní skvěle vycházela, dokud se nenarodil syn a od té doby řeším to stejné jako zakladatelka, mám tchánovce ráda, ale nechci, aby narušovali režim synovi a aby mi řídili domácnost - co s tím, nevím, už jsem zkusila to, co jsem popsala výše a zatím funguje jen to omezení kontaktu. Nadšená z toho nejsem, ale nic jiného nefungovalo. První co mě napadlo, bylo promluvit si o tom, ale mluvili jsme takhle čtyři měsíce a nikam to nevedlo. Průběh diskuze: Mamko, prosím tě, nedělej to, mě to vadí a myslím, že to pro něj není ideální z toho a z toho důvodu, chci, aby měl nějakej režim a zvykl si na to. Následuje 20 minut rozumné diskuze na dané téma, kterou tchýně ukončí následujícím: No, ale stejně bys to měla dělat tak, jak ti říkám ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat