Žárlím na svou tchýni

Anonymní
11.3.12 13:27

Žárlím na svou tchýni

Ahoj, omlouvám se za anonym, ale je to pro mě hodně osobní věc. Nejsem vdaná, ale budu o přítelově matce mluvit jako o své tchýni. Termín se blíží a s ním spojené radosti - ale i starosti - a bohužel stále častěji o tchýni přemýšlím :-( Je alkoholička. A já na ní začínám žárlit. Přítel za ní jezdí každých 14 dní na celý den. Vzhledem k tomu, že je jinak v práci, víkend má volný dvakrát do měsíce, tak je takový den pro mě opravdu vzácný a ráda bych, aby ho trávil se mnou - zvláště v mém „stavu“. Dříve jsem jezdila za tchýní s ním. Ale trávit den s člověkem, který už v poledne má „hladinku“, nadává na všechny a všechno kolem sebe a to vulgárně - což pro mě normální opravdu není - není žádná slast. Poslední taková návštěva byla v prosinci - a já poslouchala, jak by bez přítele umřeli hlady. To je totiž další věc, přítel ji stále měsíčně finančně dotuje a to nemalou částkou a my opravdu nemáme peněz nazbyt, zvláště když čekáme rodinu a mateřská je nízká. Velmi mi vadí, že mu často opilá volá a zjišťuje, co jedl apod., jak kdybych mu ani neuvařila. Už jsem o tom s přítelem mluvila a její alkoholismus ho velmi štve, ale stejně ji dál bude finančně dotovat, protože ji prostě „nenechá na holičkách“ Je to člověk, který k ní cítí zodpovědnost, vzhledem k tomu, že je to jeho matka a živila ho do plnoletosti. Jenže my díky tomu nejdeme ani do kina. Mám strach, jak to bude vypadat po porodu :-( Tchýně, která je v důchodu, by si mohla vyběhat příspěvek na bydlení, na který nárok má, což se přítel snaží zařídit, jenže přijde mi, že je jí to jedno, že prostě má jistotu měsíčního „příspěvku“ od přítele. Jaký je Váš názor a jak by jste se na mém místě zachovaly vy? Předem děkuji za příspěvky a přeji hezký zbytek víkendu! P.S. Řešit tohle 14 dní před termínem je opravdu psychicky náročné, musela jsem se svěřit. Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1950
11.3.12 13:34

to že pije a nebylo by od věci zahájit nějakou léčku nebudu komentovat, vím jak je těžké domluvit se s takový člověkem, který vlastně žádný problém nemá :( :think:

ale jednoduchá varianta je, nedávat jí peníze do ruky, ale buď jí zaplatit nájem a poplatky kolem bytu a jestli chce chlastat, tak ať si na to vydělá sama.

Jinak bych přítele proti ní moc nestavěla, mohlo by se ti to nedobře vrátit. Chápu že je to blbé, ale třeba mu dojde až se dítě narodí, co je jeho priorita :hug: Zase je pravda, že je to jeho matka, co ho vychovala a má ji rád, osobně bych zaměřila snahu s tím něco udělat ne na to, jak ušetřit, ale jak jí chlastu zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
11.3.12 13:47

Naprosto souhlasím s tím,že je velmi těžké domluvit se s alkoholikem ať se jde léčit,protože oni si myslí,že problém nemají :zed: Ale bohužel mají a dost velký.Je to strašná zátěž pro celou rodinu,vím to bohužel z osobní zkušenosti,syn se snaží matce pomoci,což je v pořádku,protože jde vidět,že je to zodpovědný muž,ale na druhou stranu tím trpí jeho nová rodina.Je to dost složitá situace a těžko radit,bohužel :nevim: Snad jen držet palce,aby přítel dokázal přesvědčit matku,aby se šla léčit a trochu jí motivovat vnoučetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.3.12 14:26

Je příteli jasný, že tou finanční podporou matce vlastně platí chlastání??? A i kdyby jí nedal prachy a platil např. nájem, tak jí víc na ten chlast zbyde. Je fakt, že alkoholik spíš nezaplatí nájem a zadluží se, něž aby ušetřil na chlastu, ale ta finanční podpora fakt není na místě, tím jí spíš zabíjí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
11.3.12 14:30

Moje rodinná příbuzná měla tchýni kvartální alkoholočiku a když se té příbuzné narodilo první dítě, tak řekla, že se s ní dítě stýkat nebude, dokud se nevyléčí. Příbuzná byla v tomhle dost nekompromisní a je fakt, že i její manžel ji v tom podpořil. Její tchýně vzala rozum do hrsti a podrobila se alkoholické léčbě. Vnuk zvítězil (teď už 2vnuci). Sice mají nealkoholické oslavy, když je tam tchýně, ale dá se to přežít. A teď vyléčená tchýně kluky hlídá, a je super babičkou.
Tak zkus si s manžou promluvit a nějak mu říct, že pokud bude tchýně chlastat, tak nemůže počítat s tím, že tam budeš jezdit s dítětem, či tam dítě pustíš s manželem.

Musí si vybrat, jestli vnuk nebo chlast.Nějaké napravování, slibování u alkáčů nemá cenu ani poslouchat. Musí chtít sami a hlavně mít motiv a vnuk mi připadá jako dobrý motiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
11.3.12 15:18

Co se týče financí, určitě bych tohle nepodporovala, jen má zase za co pít. Ale spíš bych za ty peníze nakoupila potraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
11.3.12 15:28

Řešila bych to nejprve s přítelem, mnohem zodpovědnější je matku nedotovat a platit jí pobyt v léčebně než jí cpát prachy, které prochlastá… Pokud se s ním takto domluvíš, nebude už podlemého takový problém tchyni vyložit, že buď se půjde léčit nebo nebudou prachy, styky s vnukem a podobně. To by ji mohlo nakopnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
11.3.12 15:30

no já bych se spíš bála, aby se nakonec nechtěla nastěhovat k vám, až jí bude ještě hůř. Jinak jsem si stopro jistá, že na léčbu rozhodně nepůjde, podle mě spíš nemá do čeho píchnout. Vůbec ti to nezávidím. A chápu tě, že chceš mít přítele pro sebe. :hug: je to smutný a já vím, že tě moc nepovzbudím, ale jestli chlastat nepřestane, bude hůř. Vydírání jak co se týká času tvého přítele tak ohledně peněz. Je to smutný mít takovou babičku. Babičky a dědy z obou stran máme bezva a spíš oni občas pomůžou nám. Ne teda penězma, ale pleny, něco ukuchtí atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.12 12:31
Nelluška píše:
no já bych se spíš bála, aby se nakonec nechtěla nastěhovat k vám, až jí bude ještě hůř. Jinak jsem si stopro jistá, že na léčbu rozhodně nepůjde, podle mě spíš nemá do čeho píchnout. Vůbec ti to nezávidím. A chápu tě, že chceš mít přítele pro sebe. :hug: je to smutný a já vím, že tě moc nepovzbudím, ale jestli chlastat nepřestane, bude hůř. Vydírání jak co se týká času tvého přítele tak ohledně peněz. Je to smutný mít takovou babičku. Babičky a dědy z obou stran máme bezva a spíš oni občas pomůžou nám. Ne teda penězma, ale pleny, něco ukuchtí atd.

Ano to je přesně ono, ona se léčit nepůjde, to ani omylem, přesně jsi to vystihla - „nemá do čeho píchnout“ a štve ji jak skončila (před revolucí měla docela pracovní kariéru) … takže celý den popíjí a kouří jednu za druhou. Mám opravdu v plánu říct příteli, že tam s malou jezdit nebudeme (ani on sám), protože do takového prostředí dítě nevezmu!!! Pokud bude chtít vnučku vidět, ať přijede k nám. Řekla jsem mu narovinu, že ji podporuje těmi penězi v chlastu. Vlastně mi odpověděl, že to ví, ale že ty peníze máma potřebuje na jídlo a nájem. Je to strašně zamotaná situace :-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.12 12:32

…abyste mě špatně nepochopily, ne že on sám tam jezdit nebude, ale sám s malou…

• Citovat
  • Upravit
3379
13.3.12 19:38
Anonymní píše:
Nelluška píše:
no já bych se spíš bála, aby se nakonec nechtěla nastěhovat k vám, až jí bude ještě hůř. Jinak jsem si stopro jistá, že na léčbu rozhodně nepůjde, podle mě spíš nemá do čeho píchnout. Vůbec ti to nezávidím. A chápu tě, že chceš mít přítele pro sebe. :hug: je to smutný a já vím, že tě moc nepovzbudím, ale jestli chlastat nepřestane, bude hůř. Vydírání jak co se týká času tvého přítele tak ohledně peněz. Je to smutný mít takovou babičku. Babičky a dědy z obou stran máme bezva a spíš oni občas pomůžou nám. Ne teda penězma, ale pleny, něco ukuchtí atd.
Ano to je přesně ono, ona se léčit nepůjde, to ani omylem, přesně jsi to vystihla - „nemá do čeho píchnout“ a štve ji jak skončila (před revolucí měla docela pracovní kariéru) … takže celý den popíjí a kouří jednu za druhou. Mám opravdu v plánu říct příteli, že tam s malou jezdit nebudeme (ani on sám), protože do takového prostředí dítě nevezmu!!! Pokud bude chtít vnučku vidět, ať přijede k nám. Řekla jsem mu narovinu, že ji podporuje těmi penězi v chlastu. Vlastně mi odpověděl, že to ví, ale že ty peníze máma potřebuje na jídlo a nájem. Je to strašně zamotaná situace :-(

Myslím si, že Tvůj plán kdy chceš říct přiteli, že tam nebude sám s malou jezdit, že ji tam necheš do takového prostředí dávat je SUPER. Právě tohle udělala má rodinná příbuzná, jak jsem tady již psala. I přítel si musí uvědomit, že je někde problém a na alkáče nic jiného, nežli jasné rozhodnotí prostě neplatí. Buď a nebo, ale nic mezi tím neexistuje (i když si myslím, že partner je právo to „mezi tím“, když ji podporuje) Měl by ji vést k léčbě. a pokud se doma nudí, tak v léčebně se rozhodně nudit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.12 18:06

Žárlím na svého tchána

Ahoj holky, mám podobný problém jako zakladatelka. Ale nežárlím na tchýni ale na tchána. I když si už vůbec nejsem jistá, jestli to jen nevidím moc černě a nepřeháním.
Manžel má s tchánem moc dobrý vztah, ale tchán toho až zneužívá. Volá manželovi i 10× denně, často za ním jezdí a pak si ho vozí s sebou. Bohužel nebere absolutně na vědomí, že už má manžel svou další rodinu a chová se pořád tak, jako by byli jen oni dva. Nedávno to vygradovalo tím, že řekl, že už se těší, až malému bude víc a budou si ho moct vzít s sebou a nebudou mě potřebovat. Naprosto počítá s tím, že bude malý s nimi ve trojici a se mnou se nepočítá. Já malého porodila, vypiplala a konec. Nejvíc mě mrzí, že se mě manžel nezastal, protože on to vidí stejně jako tchán. Tchán s tchýní jsou rozvedení a manžel vyrůstal s tchánem.
Nebo dneska dojel manžel domů a za mnou nepřišel a rovnou šel ke tchánovi (má kousek od nás chalupu), takže já sedím doma jako blbka, čekám s obědem a on mi nepřijde říct ani ahoj. Když jsem se ohradila, tak mi jen řekl, že mě vidí denně a tchána ne (není pravda, tchán tu je od minulého čtvrtka a po práci jde za ním, strávil s ním oba víkendy, domů se chodil jen vyspat). Když mu to řeknu, tak se dojme a řekne že přeháním, případně, že mám ještě rozhasený hormony, nebo že já taky jsem se svou mámou. To má pravdu, ale za ní jdu jen když on je s tchánem, protože nebudu věčně sama doma.
Myslíte že přeháním? Jak na manžela?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová