S 4týdenní dcerou u moře - jaký sluneční krém použít?

627
24.7.12 07:05

co mam pouzit ? jaky krem?

Ahoj chci se Vas zeptat v patek odjizdime i s nasi 4 tydenni dcerou do Italie k mori, ziju v rakousku ak to nemame nak moc daleko. na slunicku temer nebude bude ve stinu v kocarku nebo v naruci. ale kdyz uz se na slunicku vyskytne coz se asi stane jaky mam pouzit krem aby se malinka nak nespalila nebo aby to proste pro ni nebylo nebezpecne!!! mam ji mazat nakou 60kou? prosim poradte mi diky :kytka: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
24.7.12 07:20

Především - tahat takto malé dítě k moři je přinejmenším hazard. Jeho pokožka je tenoulinká, nemá ještě žádnou ochrannou bariéru, ani slunečník nezachytí všechno, žádný krém spolehlivě neochrání. Nejlépe by mu bylo doma. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
24.7.12 07:27

Existují ochranné krémy s mechanickým filtrem - Daylong Baby, Bioderma - ale takhle malé mimčo by se opravdu nemělo na sluníčku vyskytnout a je potřeba na to dbát. Takže bych jí dala lehkou košilku a striktně nechávala ve stínu…

Ono ani ty krémy nejsou moc vhodné patlat denně na miminko. Osobně bych k moři s mimčem nejela, ale když to musí být, tak opravdu jen ve stínu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
24.7.12 07:36

Nejsem blazen samozrejme bude maximalne chranena v poledne kdyz jsou ty nejvetsi paraky zustaneme ve vile a kdyz bude venku tak jen ve stinu ale ptam se ze obcas ji vyndat musim a kdyz na ni padne nakej ten paprsek tak chci aby mela nejaky krem. vcera jsem byla u doktorku ptala jsem se ji co si o italii mysli a ona rikala ze kdyz to budu takhle delat tak v tom nevidi problem ze italie neni tak strasna jako kdybych s malou letela nekam na kubu. jen ja hloupa jsem se ji zapomela zeptat na ten krem :zed: my tam chceme jet protoze nasi znami nas pozvali knim do vilky par metru od plaze a taky tam jedou s mimcem oni bydli na pul tam a na pul tady. Tak jsem si rekla proc ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
24.7.12 07:46

Jak to asi dělají matky, které u moře žijí, jsou celé dny jen doma? To asi ne… Pokud nebudeš mimčo slunit, tak proč ne. Já používám Daylong 30 (teď nevím, jestli je to Kids nebo Baby, ale pozor barví oblečení do žluta a nejde to vyprat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
24.7.12 07:55

Holky jsem do půl roka chránila před sebemenším paprskem (starší je květnová a pár týdnů po jejím narození začala šílená vedra přes 30°C, která trvala měsíc v kuse, takže vím, jak je náročné dítě před sluníčkem uchránit), pak jsem používala (minimálně do roka) Daylong baby (myslím, že má faktor 50).

Určitě dej pozor i na očička, takhle malá miminka mají i kůžičku na víčkách hodně slabou, takže je hodně nebezpečné nechávat na ně svítit sluníčko (bohužel jsem slyšela o případu, kdy miminko u moře osleplo). Já třeba holky z kočárku na sluníčku prostě nevytahovala. Když jsem potřebovala vytáhnout, šla jsem někam, kde byl fakt stín (ne takový ten pod stromy nebo pod slunečníkem, ale třeba za velkým domem atp) a přes dítě jsem hned hodila plenku. I ve stínu to opaluje ;). 4 týdenní miminko je ještě v šestinedělí, to mi přijde na výlet k moři fakt brzy :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
24.7.12 08:58

@tatranka1 za ty love, nech si to ujít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
24.7.12 09:15
@tatranka1 píše:
A co očkování? to se nebojíš? a ještě v tom cikánově? ale samo každýho věc.

Pokud zakladatelka žije v Rakousku, nejspíš se jí a jejímu dítku česká očkovací mánie vyhnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
24.7.12 09:39
@tatranka1 píše:
aha, já myslela že jednop základní očkování je Evropě všude. tak to pak nic

pokud vím, tak v Rakousku povinné očkování vůbec neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
24.7.12 12:00

Co se ockovani tyce jdeme na nejake jedno zakladni a to az za tri tydny… prej v tom cikanove?? :D tak ja fakt nevim koupat v mori ji vazne nehodlam a ze vzduchu snad nic nechyti ne?? :D no budeme proste ve stinu a i presto budeme mazat tou 50kou. @micelinka to jsem si rikala taky proc bych nemela jet na dovcu,,k sousedum´´ vzdyd tam maji prece taky miminka a miminka to preziji! :lol: :nevim: A TAKY SI MYSLIM ZE KDYBY TO BYLO TAK SILENE NEBEZPECNY TAK MI DETSKA DOKTORKA PRECE NEREKNE ZE V TOM NEVIDI PROBLEM ::: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
24.7.12 12:02
@Elke píše:
pokud vím, tak v Rakousku povinné očkování vůbec neexistuje.

TO mas pradu povinne neexistuje ale ja jsem si domluvila alespon nejake to zakladni aby jenom prece nak chranena byla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
24.7.12 12:04

Michi, nechavej ji ve stinu, take ji nechavej oblecenou do volneho obleceni nebo prikryt celou plenkou. Samozrejme mimo slunce mezi 11h a min 15h. Bude to v pohode. Pripadne maznout oblicej. mae

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
24.7.12 12:06

@MaeGandal diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
24.7.12 12:21
@tatranka1 píše:
A co očkování? to se nebojíš? a ještě v tom cikánově? ale samo každýho věc.

A kam jezdíš na dovolenou ty, když Itálie je pro tebe cikánov? Asi nikam, co :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
24.7.12 12:21

Kamarádka žije v Itálii a malou mazala normálně kémem Garnier pro děti, byla to 50 a v pohodě. Nevím, proč bys neměla jet, když se malá nebude opalovat :). Jak říkáš, ti co tam žijí, to taky zvládají :). Pěkně jeďte a užívejte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí