Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj pro mě jsou dárky taky vždycky docela oříšek
Hele moje mamka třeba úplně nenávidí praktické dárky jako jsou například hrnce košťata kuchyňské roboty a já nevím co všechno. Já to třeba s mojí mamkou mám nastavený tak že jako dárek jí kupuji knihy tím si myslím nemůžu šlápnout vedle ale zase každý taky není čtenář no
pokud bys chtěla něco originálního tak mě napadlo co třeba vyrobit fotoknihu?
Mě se hrozně líbí diamantová svíčka (koukni na googlu) a k tomu bych ji koupila buď nějakej vymakanej kartáč/kulmu/fen nebo něco do kuchyně, dost záleží kolik chceš investovat a jaká máma je, jestli ráda vaří, jestli se ráda stará o sebe atd..
@kulíšek_s_bambulí A tu fotoknihu co zmiňuje kulíšek je taky dobrej nápad. My ji dali mamce, je taková chladná citově, nikdy jsem ji neviděla brečet
a u té knihy brečela a říkala mi po pěti letech, že to byl nejhezčí dárek
a nechala ji dělat svému bráchovi.
Co ctecka? jestli rada cte a nema, ze by jsi ji tam mohla dat i nejaky knizky do zacatku?
Ja doufam, ze nikdy nedostanu fotoknihu nebo fotokalendar ![]()
Na druhou stranu mam rada prakticke darky. Ale treba kuchynske spotrebice si musim vybrat podle sveho. Nevhodne vybrany by me nepotesil ![]()
To máš fakt hodně individuální, já třeba praktické dárky, které opravdu chci, mám moc ráda. Takové ty anonymní „určitě by se ti hodil waflovač“ vůbec. Diamantové svíčky, fotky, rámečky, polštářky,…považuju za totálně vyhozené peníze a posílám to do tomboly, ani to nerozbaluju…Moje mamka praktické dárky nesnáší, říká na to, že si připadá jak služka, když dostane domácí spotřebič. Možná tak nějakou lepší kosmetiku, oblečení nebo k nějakému koníčku - šití, čtení, focení, sport…co? Ale to musíš hodně vysledovat, co už mamka má, co opravdu chce, aby se jí to hodilo. ![]()
NTak to je těžký, jestli je mamce 42, tak budeš asi docela mládě, a na nějaký veledary asi nebudou love. Takže kdybych měla (předpokládejme) pubertální dceru, rozhodně bych od ní nechtěla nákladný dary, a už vůbec ne věci do domácnosti - na 90% se netrefíš. Takže za mě bych dala přáníčko, kytku, a třeba nějakou pěknou knihu nebo šátek, jestli máti nosí… Zkrátka nic, co by překročilo 500 Kč. Člověk nakonec nemusí být za každou cenu originální grand, stačí, když si vzpomene
Tak přístroje a cokoliv do domácnosti fakt jako dárek nesnáším a neberu
ale ráda čtu, takže pro mě knížka, čokoláda, kytka v květináči…šperky Swarovski…poukázka do oblíbeného obchodu…
Záleží kolik máš peněz, nějaký společný výlet, nebo wellnes pro vás dvě by ji mohl hodně potěšit.
Praktické dárky beru tak, že jsou pro rodinu a domácnost, ne pro mě.
Mám ráda svíčky, koupelové soli, pěny, balistiky z Lushe, masáž,…
Ale každá z nás je jiná, určitě víš, co by mamince udělalo radost. Třeba i ten praktický dárek, to my nemůžeme vědět.
Nemám ráda překvapení. Co chci, tak si koupím.. Pokud mi to chce koupit nekdo jiný, pošlu mu odkaz, aby strefil značku, barvu, funkce.
Je mi 41, syn má 15 let. Přála jsem si od něj, aby zorganizoval společný víkend, kdekoliv, kde bude milý a sympatický a bude se tvářit, že je se mnou rád 😀. S tím, že to celé platím já. Od něj chci tu iniciativu a hlavně dobrou náladu.
Každý to má nastavené jinak, ale za mlada jsem osobně neměl rád praktický dárky a proto jsem takové ani nepořizoval jiným… Matce jsem kupoval spíš věci pro radost, různý „lapače prachu“… Když byla +/- ve věku té tvojí, kupoval jsem občas třeba nějakou menší broušenou vázičku, nebo skleničku z Novoborskýho rubínovýho skla, apod… ![]()
Dnes, když už je matce skoro 80, ptákovin plný vitríny, kupuju občas i praktický věci, o kterých vím, že je využije… Jinak třeba kvalitní belgickou čokoládu, mám jeden obchůdek, kde občas kupuju různý druhy cca 85,–Kč za 100g, na vánoce jsem tam kupoval půlkilovou čokoládu ve tvaru košíčku, ten byl z tmavý čokolády a naplněnej směsí pralinek kolem 400,–Kč… Taky kupuju hodně křížovky, máti denně luští, sem tam kytku, často orchidej v květináči - dlouho vydrží a dělá radost…
![]()
Asi jsem mimo, ale ikdyz jsem mlada tak prakticky darky miluju! nasi mi kdysi prispeli na fen na vlasy, mam ho pet let a miluju ho. Predminuly vanoce mi segra dala ryzovar, ktery jsem mela u byvalyho taky super darek. Tatka mi ted dal k svatku stojan na noze, jeste jsem ho nepouzila, ale mam z nej fakt radost. Apod.
Jo btw minuly rok mi dal skoro svagr svoji starsi primocarku, z ty jsem mela taky radost jak mala a uz jsem ji obcas pouzila kdyz bylo potreba ![]()
@Leenvecka píše:
Asi jsem mimo, ale ikdyz jsem mlada tak prakticky darky miluju! nasi mi kdysi prispeli na fen na vlasy, mam ho pet let a miluju ho. Predminuly vanoce mi segra dala ryzovar, ktery jsem mela u byvalyho taky super darek. Tatka mi ted dal k svatku stojan na noze, jeste jsem ho nepouzila, ale mam z nej fakt radost. Apod.
Jo btw minuly rok mi dal skoro svagr svoji starsi primocarku, z ty jsem mela taky radost jak mala a uz jsem ji obcas pouzila kdyz bylo potreba
Dobře, mladý člověk většinou věci v domácnosti nemá a je rád za dárek. Oproti tomu většina žen už po 40ce vlastní, to co by potřebovala např. v kuchyni.
Zakladatelka nepíše, jak je na tom s financemi, zda je výdělečně činná, takt to pak těžko radit. Za mne kniha nebo nějaký společný výlet, až to půjde…
Dobrý den, předem chci omluvit anonym, ale kdo ví, zda sem mamka nezavítá a nepřečte si to
Ráda bych se Vás všech zeptala na to, co byste uvítali za dárek k narozkám? Mamce bude 42 let. Je mi naprosto jasné, že nemůžete vědět, jaká je moje mamka, co má ráda apod. ale ráda bych nějaké nápady:) Velmi mě zajímá váš názor na praktické dárky a celkově ty „potřebné“ dárky (jako je např. kuchyňský robot, el. vysavač…) anebo naopak nějakou více promyšlenou záležitost, jako obraz, fotky apod.? Tento rok bych jí ráda udělala velkou radost, protože si to zaslouží. Proto se chci zeptat, zdali je nějaká věc, která by vám udělala opravdu radost, kdybyste jí dostali k narozkám? Ráda vyslechnu ženy i muže:)