Co místo ovoce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Co místo ovoce
Ahoj holky
Moje mimi mi odmítá ovocné příkrmy. Nechce domácí ani kupované. Co dáváté místo ovoce. V poledne máme zeleninový příkrm a večer kaši. A jako dopolední svačinu nevím co místo ovoce? Je nám půl roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak to mě taky zajímá, my po měsíci zeleniny začínáme s ovocem a vypadá to, že malé nechutná
banán ještě jakž takž, ale jablíčko(uvařené) s banánem nechce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jablko katastrofa. To mi pak přestala jíst úplně. Dokonce jsem to i malinko ohřála. Ani to nezabralo. Spíš jsem si je kupovala pro sebe. Co ta utoho dělala za obličeje. Jen jsem koukala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, naše malá mi v půl roce nechtěla nic kromě prsa a až někdy v 8mi měsících začala papat pár lžiček zeleninky, ale ovoce jsem do ní také nedostala, max. kousek banánu, no a po roce už začala papat kousky jablíček, meruňek, no prostě všeho, bylo léto, takže toho bylo dost ze zahrádky a i doteď jí to zůstalo, ovoce miluje…
Takže já bych ze své zkušenosti počkala a zkoušela to, ovoce stejně ničím nenahradíš, takže nemáš jinou možnost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chce to zkoušet, ovoce je důležité. Zatím jste ale moc malí ! Já začala dávat ovoce až v 7,5měsících. Zatím dávej mlíčko.
Doporučuju Hami 4balení - jablko a hruška. Ale zatím s tím počkej. Nebo zkoušej lžičku ob dva dny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsme začínali, taky nechtěl, úspěch byl pár lžiček, trochu se chytil na První lžička hruška, je to sladší než jablko. Pak chvíli pomáhalo, že jsem do toho zamíchala trochu Sunaru. Chvíli jedl jen hrušku, pak zas nechtěl nic, časem se to ustálilo, ale moc tomu nedal, resp. snědl to, že jsem u něj seděla, ale trvalo to. Dneska celkem sní velkou skleničku (180-200g).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono ty ovocné příkrmy jsou pro prcky dost kyselé, ač nám se to nezdá. Malá mi taky baštila zeleninu bez problému a ovoce nechtěla. Pak jsem jí to na radu už nevím koho začala míchat s bílým jogurtem a to se chytlo. Ale my dávali ovoce někdy kolem myslím 8. měsíce, než zvládla zeleninu s masem. Takže nespěchej, každý dítko má svůj čas.
A hlavně trpělivost! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Darek taky ovoce nechtěl, ale zkoušela jsem to furt…někdy snědl jednu lžičku, někdy 3..pořádně začal ovoce jíst tak v 9. měsících (ale jen skleničky, čerstvé nevezme do huby doteď
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkuste fakt najet ten bílý jogurt - dobrý je od Olmy nebo Hollandia. A pokud bude chutnat, tak do toho zkus občas přidat trošku ovocné přesnídávky (nejdřív nabrat přesnídávku, aby pak vpředu byl ten jogurt) - třeba tak zkus každou druhou nebo třetí lžičku a uvidíš. Chce to dělat hokusy pokusy, co se chytí a co na tvoje dítko zabere ![]()
Tak hodně štěstí!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky,mám stejný problém jako zakladatelka, naší malé je 7.měsíců, masozeleninku už papáme měsíc a chutná jí, teď zkouším týden ovoce a bez úspěchu, nechce kupované - zkusila jsem různé přesnídávky,i jsem je smíchala s trochou jogurtu - snšsdla tak tři lžičky a nechce ani doma vařené -jablíčko, banán…prostě nic.Můžete mi prosím doporučit nějakou dobrou přesnídávku a od které firmy, na kterou se vaše děti chytly a chutnala jim? už si fakt nevím rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musí být vařené? Bych jí pomačkala banán či nastrouhala syrové jablíčko ![]()
Jinak dobré přesnídávky v pidi porcích jsou 100%ovoce od Hami. Pro větší kupuju ovocné pyré od Alnatury, v DM, v koutku zdravé výživy, najíme se oba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jablíčko a hrušku jsem vařila a pak mixla, banán jsem dala jediný syrový, nevěděla jsem, že můžu dávat ostatní ovoce také syrové - mám první mimi, tak můžu zkusit.Ty Hami přesnídávky jsou to balení po čtyřech?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak Darek s ní ty největší srajdy - nejsladší, jinak čerstvé ovoce nesní ani teď - jakože vůbec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, to je to balení po 4ks, žádné přídavky ani zahušťovadla, jen ovoce.
Jasně že můžeš dát syrové, samo začít postupně, ale není na tom nic špatného. Mě přesnídávky dítě nejí ani ve 2letech, nechutná mu to, to si dám spíš já ![]()
Jinak si myslím, že zrovna ovoce není zas až tak důležité, takže ani když ho dítě nejí, tak to není taková tragedie, pokud ráda zeleninu, tak bych dala ke svačině samotnou zeleninu a neřešila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslíš to samé co k obědu, ale bez masa?Nebo můžu už zkusit dát jogurt, když jí je 7 měsíců?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit