Co místo struhadla?

4099
10.9.13 21:27

Co místo struhadla?

Dotaz hodný mé (velice nízké) úrovně kuchařských zkušeností:

Co se dá použít místo ručního struhadla na zeleninu???
Už mě to totiž fakt nebaví a trvá to strašně dlouho… nastrouhat zeleninu na lasagně… brambory+cuketu na placky… vařené brambory na brambor. těsto…
a těch ostrouhaných prstů…

Čím strouháte? (dítě mám zatím malé)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
10.9.13 21:28

@budi strouhá v robotu… má to za pár vteřin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.9.13 21:28

Nech si dát k Vánocům robota, ty moderní to umí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
10.9.13 21:29

@budi v robotu. A strouhá v něm manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848

Moulinex má takovej ten „robot“, kterej teda vyloženě jen a pouze strohá (neodšťavňuje atd.). Dostala jsem od tchyně a použila jsem ho asi 3× :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701

Existuji strouhaci roboty. Ditetem nestrouham, ani kdyby bylo velke.

• Citovat
  • Upravit
3678

Strouha manzel ;-) rucnim struhadlem, mame sice robota, ale nebavi me ho sestavovat a umyvat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
10.9.13 21:31
@ncc1701 píše:
Existuji strouhaci roboty. Ditetem nestrouham, ani kdyby bylo velke.

popravdě ani si to neumím představit, asi mám na to moc hladké děti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
10.9.13 21:33

Taky mám robot a skoro ho nepoužívám…strouhám ručně, nechce se mi vyndávat/umývat příslušenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
10.9.13 21:34
@Kakika píše:
popravdě ani si to neumím představit, asi mám na to moc hladké děti :nevim:
:lol: :mrgreen: Dobrý…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
10.9.13 21:41

Nechala jsem si nadělit mlýnek na maso, který má nástavce na strouhání. Je to parádní, hlavně u bramboráků jsem trpěla :pocitac: Ani toho umývání není moc, jen dvě až tři části, rozebere se to snadno :palec:

Děti mám také malé a manžel je na syrové brambory alergický :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
10.9.13 21:58

Jsem přesně čekala, že ta moje poznámka o malém dítěti si říká o další reakce :mrgreen: :mrgreen:
(já jsem totiž u našich vždycky musela strouhat, jako na nejmladší na mě zbyla ta nejhorší práce)

U robotů se právě bojím toho, že ono je nakonec jednodušší vytáhnout struhadlo a 15minut strouhat brambory, než vytáhnout robota a postrouhat brambory a pak to 20minut umývat… robota zatím žádného nemám.

teda kromě ponorného mixéru - tím to asi nejde, že? (nezkoušela jsem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
10.9.13 22:05

@budi mám tento a to umývání není tak strašný. Vyndávám ho na bramboráky, mrkvový salát, jablka na štrůdl. Radši ho umyju, než bych si ustrouhla prsty, na to jsem expert.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
10.9.13 22:05

@budi popíšu ti ten můj mlýnek (viz obrázek). Buď je tam nasazený ten stříbrný nástavec na mletí masa, nebo ten bílý. Do toho pak vkládáš různé ty struhadla. Když dostrouhám, mám stejně špinavé ruce od strouhání a vytahování toho, co zbylo ve struhadle a musím si je umýt. Takže zrovna zmáčknu čudlík, vyndám ten bílý nástavec i s tím kovovým struhadlem, pustím vodu, rozdělám to od sebe a strčím to pod proud vody - vlastně při mytí rukou umyju i tyhlety dvě věci. Maximálně je zašpiněná ještě ta „tyčka“, kterou se to tam strká. Tělo mlýnku zůstává čisté. Opravdu mě to neobtěžuje a nedělá mi to problém - a to já jsem na tyhlety věci líná ale fakt hrozně :lol:

http://www.gostore.com.au/…duct2048.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
10.9.13 22:11

Ja mam robot, ktery umi snad vse (bosch se spoustou nastavcu) a nez abych strouhala rucne, to ho radeji vytahnu, slozim, umyju (oplachnu pod tekouci vodou vsechny casti, je to raz dva). Strouham v tom veskerou zeleninu na jemno, na hrubo, na srac.., na platky a nemenila bych ani za nic.
Jen teda varene brambory nedoporucuju strouhat v robotu. Zalepila jsem cely robot a neslo to jen oplachnout, mylo se to dost blbe, takze varene brambory jedine rucne, ale ony jak jsou mekke, tak to jde dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí