Řídká marmeláda - jak zahustit?

5533
10.9.13 11:40

Řídká marmeláda - jak zahustit?

Kuchařinky, maminky, hyperaktivně jsem se pustila do vaření marmelády z mirabelek a začínám být mírně zoufalá :lol:. Chuťově je sice moc dobrá, ale je strašně řídká. Mám jí na plotně, na asi tři litry marmelády jsem dala přes kilo cukru, pytlík kyseliny citronové a pořád nechce houstnout. Podotýkám, že jsem nikdy žádné želírovací prostředky nepoužívala, doma nemám a obchod daleko (respektive jsem líná se obléknout a někam jít :oops: :lol: :oops: ). Poraďte prosím, co s tím? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11689
10.9.13 11:43

A vanilkový pudink máš? Ten by to zahusti, ale chutove tedy nevim jake to bude :nevim: Ja ho dávám když zavářím borůvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
10.9.13 11:46

A dala bych víc cukru nebo se ti to bude kazit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
10.9.13 11:46
@tterka píše:
Kuchařinky, maminky, hyperaktivně jsem se pustila do vaření marmelády z mirabelek a začínám být mírně zoufalá :lol:. Chuťově je sice moc dobrá, ale je strašně řídká. Mám jí na plotně, na asi tři litry marmelády jsem dala přes kilo cukru, pytlík kyseliny citronové a pořád nechce houstnout. Podotýkám, že jsem nikdy žádné želírovací prostředky nepoužívala, doma nemám a obchod daleko (respektive jsem líná se obléknout a někam jít :oops: :lol: :oops: ). Poraďte prosím, co s tím? Děkuji :kytka:

Vařit a vařit, dokud se přebytečná voda nevyvaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
10.9.13 11:48

Napadá mě jenom ještě víc povařit a nechat odpařit více vody, jako třeba, když se vaří povidla.
Pudinkem to taky jde, ale přiznám se, že mně osobně to moc nechutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
10.9.13 11:49

Puding mám jen jahodový a čokoládový :mrgreen:. U nás se všechno hned sežere.
Ale přidala jsem více cukru a začíná to houstnout, tak to nechám ještě vařit a třeba se z toho něco vyvrbí :lol:.
Dám potom vědět, jak to dopadlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená cverunka
10.9.13 11:50

Musíš déle vařit. Ona zhoustne vařením. Já nedávám nic na želírování, jen trošku cukru a zhoustne mi to.

• Citovat
  • Upravit
17221
10.9.13 11:52
@tterka píše:
Puding mám jen jahodový a čokoládový :mrgreen:. U nás se všechno hned sežere.
Ale přidala jsem více cukru a začíná to houstnout, tak to nechám ještě vařit a třeba se z toho něco vyvrbí :lol:.
Dám potom vědět, jak to dopadlo ;)

Budeš vařit a vařit, dokud to nebude mít správnou hustotu. Pak to šoupneš do sklenice, a jak to ochládne, tak to bude jak beton. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
10.9.13 11:55

Musím tam dát mnohem víc cukru - na kilo ovoce se dává skoro až kilo cukru (záleží na ovoci a na množství kyseliny), pokud nemáš želírovací nebo nějaké pektiny.

Pokud přidáš cukru málo nebo ho nedáš, tak jen vařit a vařit a vařit. Ten cukr funguje i jako konzervant, prostě tam být musí.

Pokud dáš puding, tak bys marmeládu pak ještě musela klasicky zavařit a počítat s tím, že po otevření rychle spotřebovat.

Tak vaření zdar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
10.9.13 12:01

@tterka víc cukru a dlouuuuuho vařit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25210
10.9.13 12:42
@alifie píše:
Vařit a vařit, dokud se přebytečná voda nevyvaří.

Přesně to jsem chtěla napsat já. UDělala jsem to tak s broskvovou přesnídávkou, taky byla hdoně řídká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
makisekaaaa
10.9.13 13:24

Dáváme quintin 3:1, cukr podle návodu a necháme vyvařit.

• Citovat
  • Upravit
42
10.9.13 17:23

Kdyz jsem pri malinovem dzemu nemela nic, cim to zahustit a sladke to bylo dost, tak jsem prisypala trochu zelatiny v prasku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
10.9.13 17:29

@tterka Tak jak jsi dopadla? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
10.9.13 17:29
@petula17 píše:
Kdyz jsem pri malinovem dzemu nemela nic, cim to zahustit a sladke to bylo dost, tak jsem prisypala trochu zelatiny v prasku. :lol:

To je náhodou super nápad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport