Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky! Dostala jsem 1litr dýňového oleje.Jen nevím, co s ním…poradíte nějaké využití? Po otevření se má do tří měsíců spotřebovat, tak nevím, co s ním provádět…
Děkuji za rady!
@luculkak krome do jidla (spis do salatu, nebo po uvareni pokrmu, aby se nezahrival do velkych teplot) ho muzes davat na vlasy jako zabal. Jinak jsem ho koupila kvuli obrovske vyzivove hodnote a take moc nemela kam ho dat, krom dynove polevky a tak muj syn ho ji ze lzice. Kdyz vzpomenu, tak mu ho dam na lzicku a on se dozaduje dalsi a dalsi, dostane tak 3 ![]()
Každý den celá rodina lžíci oleje a je to na ty tři měsíce tak akorát. Nutno dávat olej ráno, mělo by to dodat tělu stavební látky pro výrobu životně důležitých aminokyselin v těle (takhle se doporučuje samozřejmě i olivový olej, měl by být za studena lisovaný).
@AniNevim Myslíš tak, že dám olej na vlasy (až ke kořínkům),nechám působit a pak klasicky umyji šamponem?
@Amys Zatím jsem sami dva s manželem. Tak to zkusím první na něho
.Ale děkuji za tip!
@luculkak Neboj, nepos… se
Lžíce je bezpečná dávka
A teď OT, když vidím tvůj podpis, dělali ti imunologii (hlavně teda specifickou buněčnou imunitu)?
@luculkak jj, udelas zabal, hlavne ke korinkum, pak umyjes. Je hodne vyzivny i pro vlasy.
Manzelovi urcite prospeje, je tam hodne vit. E. Sama se ale neboj, nadherne voni a urcite ti bude i chutnat. A jak pise @Amys, lzice neni davka, ktera by te prohnala ![]()
Ahoj, my ho taky máme doma a ted ho využíváme do salátů, moc nám to chutná.
Tak to vypadá, že zvítězí 1lžíce denně vnitřně!
Vlasy mi padají děs běs…se divím, že nejsem ještě plešatá! Tak jsem zvědavá, zda to poleví po tom oleji…
@Jasou My těch salátů moc nepojíme…
…to bychom měli tak na 3roky a né 3měsíce
.
Dýňový olej si kapu skoro na vše, mám z něj gastronomický orgasmus
![]()
klidně na brambory, těstoviny, do salátů, na pečenou zeleninu
jo a pak prasárnička (před menstruací na tom ujíždím) smíchat se sezamovýma semínkama nebo na popcorn z trouby - aaáćh
Holky a já se dokrmuji magnéskem, mám ho málo. Nevíte, jestli ho ten olej obsahuje? Přírodní forma by byla lepší než tablety…
@luculkak
mák je výborný zdroj nejen vápníku ale i hořčíku, železa a má to ve vyvážených poměrech. Nedoceněná potravina ten mák.