Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@stazinka09 aha,to jsem ani nevěděla…zítra upeču makové buchty ![]()
Ahoj holky, tak jak Vám zabral dýňový olej na vlasy? A používali jste ho vnitřně nebo vetřeli do vlasů a pokožky hlavy?
kolik tento olej stojí?
Holky, jak do sebe ten olej dostanete? Zkoušela jsem to 2×, sice krásně voní, ale navaluje se mi po něm, přece jen je to olejovité a ta barva zrovna není vábná. Má to stejný účinek jako jíst to nalačno i kdybych to třeba nakapala na chleba s něčím a snědla? Vyjde to nastejno? Jinak to asi nedám, i když ho chci moc brát, žaludku neporučím. :/ ![]()
Holky, jak do sebe ten olej dostanete? Zkoušela jsem to 2×, sice krásně voní, ale navaluje se mi po něm, přece jen je to olejovité a ta barva zrovna není vábná. Má to stejný účinek jako jíst to nalačno i kdybych to třeba nakapala na chleba s něčím a snědla? Vyjde to nastejno? Jinak to asi nedám, i když ho chci moc brát, žaludku neporučím. :/ ![]()
@Anonymní píše:
Holky, jak do sebe ten olej dostanete? Zkoušela jsem to 2×, sice krásně voní, ale navaluje se mi po něm, přece jen je to olejovité a ta barva zrovna není vábná. Má to stejný účinek jako jíst to nalačno i kdybych to třeba nakapala na chleba s něčím a snědla? Vyjde to nastejno? Jinak to asi nedám, i když ho chci moc brát, žaludku neporučím. :/
Zkus ovocný salát! Normálně pokrájené ovoce a zakápnout dýňovým olejem ![]()
Kde se da dýňový olej koupit? V lékárně? Je i v menším balení? Na salát mě láká. Miluji dýňovou polívku a pečenou dýni, mám ráda i batáty - sladké brambory.
@EMicina Já ho mám z kaufu, je ho docela dost, cena byla něco kolem 130,–.Jinak se dá koupit v bio produktech.
@Anonymní píše:
@EMicina Já ho mám z kaufu, je ho docela dost, cena byla něco kolem 130,–.Jinak se dá koupit v bio produktech.
U nás tyto prodejny nejsou, až někam pojedu, podívám se - díky za info.
A nekdo rikal i neco o DM, ale tam jsem ho nenasla, tam jen kokosak. ![]()
ahoj, daleko lepší než samotný dýňový olej jsou dýňová semínka
- nejlépe z obchodu se zdravou výživou a české výroby, na vlasy - vynikající, stačí klidně během dne schroupat cca 2 polévkové lžíce semínek, já teda schorupu daleko víc, protože mi strašně chutnají…Ten olej bych do sebe nepozřela. Vlasy po těch semínkách teda úžasný, nikdy bych tomu nevěřila, je to kvůli vysokému obsahu zinku, i pleť super. Chce to dlouhodobě - já to jím tak cca 4 měsíce…
Na vlasy si dělám zábaly s meruňkovým olejem - je lehounký a vlasy tak „nezmastí“ jako jiné oleje (aspoň teda moje vlasy to tak nezmastí), ale samotný olej si na hlavu nedávám, já si přimíchám polévkovou lžící do henny. Mám značku Saloos - myslím toho oleje.
Dýňový olej používám do salátů - šopský, okurkový, zakápnu dýňovou polívku na talíři atd., samotný na lžíci bych ho nepozřela ![]()
@Anonymní píše:
A nekdo rikal i neco o DM, ale tam jsem ho nenasla, tam jen kokosak.
kupovala jsem ho i v DM, je v jinem regalu - s jidlem.
Hoky, obnovuji téma…
Pociťujete některá z vás, co už ten dýňový olej používáte delší dobu, viditelné zlepšení vlasů?
Hodně mi teď vlasy padají, byla jsem i na odběrech, naštěstí by mělo být vše OK, takže zřejmě prostě podzim, trocha stresu atd… Vyzkoušela jsem různé šampony, různé tabletky a teď jsem pročetla pár článků, které opěvují dýňový olej jako hotový zázrak. Tak přemýšlím, jestli jít do toho. Máte někdo pozitivní zkušenost?
@Tate Lzicku dynoveho oleje denne, zlepseni vlasi, nehtu i pleti.