Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
moc mě zaujali rillettes jako dárek k Vánocům. Máte nějaké tipy, jak je darovat? Zavařené/nezavařené, v jaké nádobě atd.? Hlavně mi jde o to zavařování, neumím si představit balit je pod stromeček nezavařené, ale neumím zavařovat…
Dík
Nemáte v počítači třeba nějakou fotku vánočně zabalených rillettes?
@heb tak obecně maso se má zavařovat na sto a tušimže dvě hodiny, takže i když nemáš zavařovací hrnec tak můžeš v obyč hrnci a nech to vřít, mělo by to stačit. Snad ti dá někdo přesnější návod, jen, ty skleničky by neměly sedět na dnu hrnce aby nebraly teplotu ze sporáku, takže nějakou mřížku. Nebo se zkus na netu podívat na zavařování v troubě, to neumím.
@heb je to fakt žrádlo
na zavařování nic není, jen koukni na netu, určitě najdeš nějakou diskuzi kde to bude podrobně.
Prosím poraďte mi. Mám už skoro uvařené rillettes a chtěla jsem si vygooglit, ak je zavařit (cjci je jako dárek, tak pro jistotu, aby se to obdarovanému nezkazilo, kdyby je nesnědl hned).
Ale vůbec se v tom nevyznám, je spousta různých způsobů, časů a teplot. Nemáte někdo zkušenost se zavařováním právě rillettes? Nejlépe v troubě? (Zavařovací hrnec nemám).
Děkuju!!! ![]()
Ještě jsem se dočetla, že můžu použít pouze víčka s červenou gumou. Já jsem to plánovala zavařit do klasických šroubovacích sklenic. Ty se taky dělají s červenou gumou? Nebo se to týká jen takových těch nešroubovacích???
Prosím, poraďte, jsem z toho zmatená ![]()
Holky prvni varka rillettes je uz zavarena a mooooc se povedla…neverily byste, jaky je to zradlo vsem doporucuji vyzkouset…ja mela 7kg libovejsiho bucku a 3 kg plece…nakrajela jsem trochu sadla a na mirnem plameni jsem h pomalu vyskvarila…pote jsem pridala zbyle maso a plec vse nakrajene na kostky..promichala a pridala trochu muskatu, kmin, sul, pepr a cesnek a zalila jsem to dvema flaskami bileho vina a radne osolila…varila 14 hodin na velmi mirnem plameni a naplnila do sklenic a zavarila..zira je zavarim pro jistotu jeste jednou a mnamka na zimu je pripravena…trochu jsme ochutnali hned na certvem chebiku s cibulkou a je to vazne skvely…