Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@dani24687 píše:já bych s ním zašla k doktorce, já byla takhle s prvním asi 3× že furt řve
a poradili ti neco smysluplneho? mi totiz pri prvni „stiznosti“ rekla doktorka (zastup), ze ho prekrmuju a z toho, ze ho boli bricho a ze mu nemuzu davat pokazde, co zacne brecet. a pak po dalsich 2 tydnech jsem dostala skoro vynadano, ze maly vubec nepribral a ze mam pridat na jidle. takze tak ![]()
@A.1993 A jak často ho krmíš? Nedávno měla dost podobný problém kamarádka, nakonec z ní vylezlo, že malého krmí po necelých 2 hodinách. Když udělala větší pauzy, tak byl malý v pohodě ![]()
Na břiše nechce být…zeptám se zda nedělá problém moje mléko a UM…o tom jsem také přemýšlela. Popř. nebudu kojit…
@SlecnaViii píše:
@A.1993 A jak často ho krmíš? Nedávno měla dost podobný problém kamarádka, nakonec z ní vylezlo, že malého krmí po necelých 2 hodinách. Když udělala větší pauzy, tak byl malý v pohodě
Tak často jak vyžaduje…já co sleduji, řekla bych, že to samé, co dvě hodiny…rve si ruce do pusy…Dudla nepomáhá.
Me Bara taky blinkala takhle dlouho po nakrmeni UM. mela reflux a pomohla zmena mleka. Bare nejvic sedl Sunar nutradefense.
koliky pry dela uhlicitan vapenaty, ktery je v nekterych UM obsazen, takze koukej na slozeni. peni v zaludku a imituje to prdiky.
urcite vynech mlecny vyrobky u sebe. a zajdi s nim k doktorce.
@A.1993 Ahoj, malá mívala taky megakoliky a to je holka
když jí to chytlo nemohla ani sát z prsu, tak jsem musela furt odstříkávat
a taky jsem byla z toho řevu na mašli ![]()
Bolesti břicha, prdy a „zvracecí dny“ má dodnes (už má 20.měsíců) Nejvíc jí teda pomohla trubička a masírování bříška. Na břichu nechtěla vůbec ležet.
Přeju pevné nervy ![]()
@Ali-Ali jo, já tam přijela a on přestal brečet
nikdy nic neshledal ![]()
@habet píše:
Nemuze to byt reflux?
Jinak nesnasenlivost bys asi poznala podle stolice - hlen, nitky krve
Asi reflux…stolici má jako hořčici, konzistence lepidla…
UM po 2 hodinach je brzo. nestihne to stravit. jiny je to u plne kojenych deti. puses ze ti i po 1,5h od krmeni blinka a za pul h do nej zase das dalsi mliko? opravdu by to vhtelo delsi prestavky
@A.1993 Tak zkus nechat větší pauzy, třeba to pomůže
Ale můžou to být i prdíky, reflux, nebo i nějáký jiný problém. Určitě fojít k té dr. A taky mu nemuselo sednout UM, mojí malé neseděl Nutrilon, taky často ublinkávala. Koupila jsem HIPP ar, po tom to bylo ještě horší. Nakonec jí nejvíc sedl Sunar complex. Ale UM by se myslím mělo nechat min. 2 týdny, než se zase změní ![]()
@kanka80 píše:
@A.1993 Ahoj, malá mívala taky megakoliky a to je holkakdyž jí to chytlo nemohla ani sát z prsu, tak jsem musela furt odstříkávat
a taky jsem byla z toho řevu na mašli
Bolesti břicha, prdy a „zvracecí dny“ má dodnes (už má 20.měsíců) Nejvíc jí teda pomohla trubička a masírování bříška. Na břichu nechtěla vůbec ležet.
Přeju pevné nervy
No, myslím, že prcek to samé…já bych mu ráda pomohla…pusinkuju ho, utěšuju, chovám…vidím, že ho něco trápí, ale připadám si neschopně, že mu nemůžu pomoci
@A.1993 píše:
Na břiše nechce být…zeptám se zda nedělá problém moje mléko a UM…o tom jsem také přemýšlela. Popř. nebudu kojit…
Doktorka mi tehdy tvrdila, že je to mým mlékem, tak jsem držela dietu, nejedla jsem žádné nadýmavé věci, žádné sladké atd. Pak jsem přestala kojit a stejně měla malá koliky pořád i z UM
Myslím, že to nebude mateřským mlékem… Některé děti prostě na to trpí hodně ![]()
@A.1993 jednoduše: kojenecká kolika. Nic nehazej a vygoogli. Je to strašně na palici ale vydrz
@obrazek píše:
UM po 2 hodinach je brzo. nestihne to stravit. jiny je to u plne kojenych deti. puses ze ti i po 1,5h od krmeni blinka a za pul h do nej zase das dalsi mliko? opravdu by to vhtelo delsi prestavky
Přikrmuji jen když to je nutné ( na srozumění - jako první kojím - obě prsa, pak když má ještě hlad, po pauze, udělám sunar, cucne kolik potřebuje, většinou do 50 ml ) - dokrmuji pouze cca 2×denně…asi to dělám celé špatně
máma na baterky