Proč 5týdenní miminko stále křičí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4256
20.1.15 23:11

@kanka80http://www.modrykonik.cz/kojenecka-kolika/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
A.1993
20.1.15 23:13

Já dala na rady dát prso kdykoli chce…a teď zase, že ho nemám krmit často…to samé mléko - rady, že když má hlad, dokrmit…už jsem sama zmatená, trápí mě, že mimču nerozumím.

• Citovat
  • Upravit
2363
20.1.15 23:20

Zakladatelko, nejde mi te v telefonu zminit. Nejsi mama na baterky!!! Zajdi k doktorce a porad se. Mala mela koliky, pomohl ji Infacol a takova trubicka do zadecku. Myslim, ze se to jmenuje rektalni rourka. Jinak me spala na brise. Urcite bych ale resila to zvraceni. Pamatuju jak jsem sla k detsky a bylo mi trapny ji rict, ze mi dite breci. Jinak alergii na kravske mleko nepoznas, vyznacuje se hlavne ridkou stolici a kojenci jinou nemaji. Maly to zjistili az v roce a pul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
20.1.15 23:43

Ahoj, mám za to, že jde o prdíkové koliky. Měla jsem to u všech dětí, kluků i holčičky a bojovali jsme s tím do 4 měsíců, než se začaly víc hýbat a přetáčet. Dávala jsem jim fenyklový čaj. Byl od Hippu. Taky jsem měla takovou oranžovou hadičku z lékárny a ještě nějakou zelenou mastičku na mazání bříška, ale název ti už nepovím. Často jsem děti rozbalovala a cvičili jsme s nožičkama, dávali jsme je na bříško - prostě pohyb na volno bez plín. Držím ti pěsti, aby se to zlepšilo. Ještě jsem ti chtěla napsat, že metoda vyřvávání tohle ještě zhorší, pže se naloká dalšího vzduchu. Bude líp s přibývajícím věkem :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
20.1.15 23:48

Nečetla jsem celé… Malá mi hrozně vyváděla v prvních týdnech když jsem si dala nekysaný ml. výrobek (mléko, ml. dezert, puding) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
20.1.15 23:52

@A.1993 Zkus vynechat na pár dní vigantol, jestli neuvidíš změnu. :nevim: Jinak přeji pevné nervy, znám to! Syn mi řval a nespal přes půl roku :zed: Příčina nezjištěna. Hlídej pupík, jestli si nevyřval pupeční kýlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
20.1.15 23:54
@A.1993 píše:
Přikrmuji jen když to je nutné ( na srozumění - jako první kojím - obě prsa, pak když má ještě hlad, po pauze, udělám sunar, cucne kolik potřebuje, většinou do 50 ml ) - dokrmuji pouze cca 2×denně…asi to dělám celé špatně :( máma na baterky

Nene, nejsi mama na baterky :hug:
Ja jsem z tech co to zazily. Dcerka mi rvala furt a vsude, byla jsem na dne. A u nas co si pamatuju nepomohlo fakt nic. Podle kineziolozky plakala ZA me (2roky pred jejim narozenim jsme pochovali prvni dceru-novorozene). Bacha ta psychicka nepohoda mamy hraje velkou roli je to zacarovany kruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
21.1.15 00:20

@A.1993 To můžou být klidně prdíky. Kór kluci často děsně vyvádějí. Je úplně jedno, kolik kapiček do mimina narveš. Moje dcera to neměla tak moc, ale taky někdy brečela.

K doktorce klidně zajdi, ale počítej s tím, že to může být toto.

Jinak kamarádky malý měl citlivé zažívání, řval až do 9 měsíců, a jediné, co TROCHU pomáhalo, bylo dodržovat odstup aspoň 2h mezi jídlama (ona teda kojila). Bolelo ho bříško, jak se to trávilo, a když průběžně „ucucával“, pomohlo to jen na pár minut. Když držela odstup, bylo to stylem jídlo - hodina a čtvrt klid, pak brek, za 2h znovu nakrmit. (Pak se ten klid teda zkrátil asi na 40 min, jak trávil rychleji, ale v zásadě bylo pořád třeba držet ten interval, aby si aspoň trochu ulevil.) Nevím, jak to máš Ty, ale není nic neobvyklého, že dítě v tomhle věku brečí a nic nepomáhá.

EDIT: Pokud jde o reflux, ten to může být taky - u malé taky bylo podezření, tak jsem po každém kojení (tzn. i v noci po 3h) prostě držela minimálně 20 minut na rameni a houpala na míči, abych měla jistotu, že dělám vše pro to, aby to brečení nebylo z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1236
21.1.15 00:27

@A.1993 : Zkus omezit mléko. Při kojení jsem na něj měla strašnou chuť, ale někde jsem vyčetla, že se právě moc nemá (kvůli laktóze či co). Z mléčných produktů se mají spíš jogurty a zakysané věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
21.1.15 01:32
@A.1993 píše:
Já nevím, jestli má nějakou vážnou koliku, už jsem zoufalá…klid je u prsa, saje jak dlouho chce…když u toho usne, nechám ho, ale pak se zeblije a tím probudí…když ho nechávám odříhnout, odříhne, ublinkne a stejně zase po hodině vyhodí zbytek. Je jedno, zda je to moje mléko, nebo Sunar. Přibírá co týden to 250 - 300 g.
:think: Podle mě je přejedený. Co znamená, že saje jak dlouho chce?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
21.1.15 07:51

@A.1993 nepribira nejak moc? :think: nemuze byt prejedeny? Byt Tebou, vynechala bych ze stravy mleko, na zkousku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
A.1993
21.1.15 08:46

Noc byla zase silena. Kojila jsem jen 2× a stejne to vyzvracel. Srazene mleko. Uspavani trvalo hodinu a pul poprve..a od druheho kojeni nespi a řve. Na ruce se neuklidní…uklidnil se a usnul jen u prsu…ale pak se probudil s řevem. Trha mi to srdce…ale nevim…brisko ma vyprdene a prdi porad. Zarazi me, ze v tom breceni ma vydrz…dudlik, uklidneni, mluveni…nic…je jako hluchej.

• Citovat
  • Upravit
A.1993
21.1.15 08:48
@natyber píše: :think: Podle mě je přejedený. Co znamená, že saje jak dlouho chce?

Necham ho pit mleko a pak proste dudlat na uklidneni, dokud sam nepusti vetsinou. Proste uz nevim co s nim. U prsu treba usne, ale i kdyz je u me, s revem se probudi, takže to nebude tim, ze nejsem na blizku, ze by me chtel citit.

• Citovat
  • Upravit
A.1993
21.1.15 09:02

Zkusim vynechat kravske mleko a koupim si sojove. Piji mleko dost ve spojeni s Caro od Nestle. Za tyden vypiju 4 litry mleka cca…ted si proste v hlave probiram, kde delam chybu. Jinak jim vyvary, vynechavam pecivo. Nejim ovoce a zeleninu, protoze taky nadyma…ja nevim proste ani co jist, aby mu to nedelalo dobre. Sama potrebuju vitaminy a jedine kde je zacnu cerpat je asi calibrum mama…

• Citovat
  • Upravit
9394
21.1.15 09:38

Byla jsem na tom stejne, pripadala jsem si neschopna, nosila ho, kolibala atd., syn rval 16 hodin v kuse a pak pobrekaval a nespal, krvave oci, kruhy pod ocima atd… je to zacarovany kruh, mimco je pak nevyspale a pretazene a rve pak uz i z toho, u me byl problem i v tom, ze se preziral/taky jsem kojila a dokrmovala/ pak jsem presla na UM, tez moc nepomohlo a zklidnil se az v 5 mesicich…bylo podezreni na tichy reflux, dostaval gaviscon, kapicky na prdiky a stejne jsme si tim museli projit… neboj bude lip, chce to asi jen cas… ja kdyz zjistila, ze cekam druhe byla jsem na infarkt a opravdu jsem mela hruzu co bude..druhy syn je pohodar a skoro nebrecel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí