Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@A.1993 píše:
já už psala i dětské, že se zastavím…
to bude asi nejlepší ![]()
@A.1993
Nezkoušela si pevně svázat do zavinovačky? my todle také měli ale byli to prdy a než zabrala biogaia tak to trvalo přes týden.
Odsávačku nemáš aby si odsávala a vyhnula se UM?
@Anix píše:
@A.1993
Nezkoušela si pevně svázat do zavinovačky? my todle také měli ale byli to prdy a než zabrala biogaia tak to trvalo přes týden.
Odsávačku nemáš aby si odsávala a vyhnula se UM?
Mám od Medely…a víc jak 50ml nedám
![]()
Svazování nefunguje, po chvíli řve, šum taky ne, relaxační hudba taky ne…
@A.1993
Dudlík? Položit na bříško?
Náš malej spal od 6tt pouze na břiše, i když se to nemá ale on jedině v té poleze neřval a usnul.
Meli sme to samy, malej furt rval a nezabiralo nic, akorat byl teda plne kojenej.. Ublinkaval klidne i po hodine a dyl, nekdy fakt dost.. Mel koliky, hrozny to bylo.. Preslo to ve 3 mesicich ze dne na den
Může to být bolení. Některá mimina na ty koliky fakt trpí a nepomůže nic. Člověk se může na hlavu stavět a nic. Karpa jsi nezkoušela? Jinak ano, co sníš, jde do mléka. Můžeš zkusit vysadit všechno, co obsahuje mléko, ale musela bys mít i spešl mléko pro mimino. Takhle bys nic totiž případně nepoznala. Uvidíš, co doktorka.
@A.1993
Kolik dokrmuješ? Ještě bych vyzkoušela 1 den dávat jen UM?! Jestli mu nedělá chaos v bříšku tvoje mléko a UM. Mléko po 1 dny neztratíš.
@dani24687 píše:
to bude asi nejlepší
Já nevím, jestli má nějakou vážnou koliku, už jsem zoufalá…klid je u prsa, saje jak dlouho chce…když u toho usne, nechám ho, ale pak se zeblije a tím probudí…když ho nechávám odříhnout, odříhne, ublinkne a stejně zase po hodině vyhodí zbytek. Je jedno, zda je to moje mléko, nebo Sunar. Přibírá co týden to 250 - 300 g.
Tech prvnich par tydnu proste JE na masli ![]()
maly rval taky a porad - pred jidlem, po jidle, pri koupani, v kocarku… po 6 tydnech se to zacalo lepsit, od 2m spal celou noc.
on je to nekdy uz pak i zacarovany kruh - dite rve, matka se nevyspi, je na nervy, dite to vyciti a rve o to vic. mas nekoho, komu hu muzes na chvili vrazit a jit spat? treba babicce nebo kamaradce do kocarku. i hodina dobra.
no a jinak vydrzet, davat kapky, cvicit nozickama, a tak vubec delat cokoliv, co ho uklidni. ja neverim, ze lze novorozence rozmazlit, rozhodne ne noseni, uspavanim a utesovanim.
@A.1993 píše:
Já nevím, jestli má nějakou vážnou koliku, už jsem zoufalá…klid je u prsa, saje jak dlouho chce…když u toho usne, nechám ho, ale pak se zeblije a tím probudí…když ho nechávám odříhnout, odříhne, ublinkne a stejně zase po hodině vyhodí zbytek. Je jedno, zda je to moje mléko, nebo Sunar. Přibírá co týden to 250 - 300 g.
@Anix píše:
@A.1993
Dudlík? Položit na bříško?
Náš malej spal od 6tt pouze na břiše, i když se to nemá ale on jedině v té poleze neřval a usnul.
moje druha taky tak - jedine na brise od sestinedeli doted (ma pres rok). chvili jsem byla z toho na nervy, ze se udusi, ale pak jsem zapla monitor dechu a sla se vyspat ![]()
Nemuze to byt reflux?
Jinak nesnasenlivost bys asi poznala podle stolice - hlen, nitky krve
@Ali-Ali píše:
moje druha taky tak - jedine na brise od sestinedeli doted (ma pres rok). chvili jsem byla z toho na nervy, ze se udusi, ale pak jsem zapla monitor dechu a sla se vyspat
naši oba snad od narození ![]()
@A.1993 Nevím,jestli tě potěším, ale syn takhle řval půl roku. V kuse, pořád
Jestli spal dohromady tak 4 hodiny denně. Bylo to příšerné, měla jsem chut mu něco udělat, kdo nezažil, nepochopí
Po půl roce, jako když utne, začal spát v noci třeba i 5 hodin v kuse ![]()
Urgentně potřebuji jakýkoli tip, radu…nebo hodím provaz.
Malý má 5 týdnů, dokrmuji Sunarem premium, předtím Nutrilon proti ublik. a kolice.
Otázka - jak se pozná nesnášenlivost UM?
Už druhý den řve jako tur (ostatně to řve 14 dní) ale tyto dny i v noci. Zabere tak na 30 minut..a s řevem se vzbudí. Není rozmazlený! Myslím tím, že se snažím ho nosit, konejšit, chovat, usínat se mnou aby se cítil v bezpečí, šátkování, houpání, kočárek…cokoli.
Máme prdíky, používám Baby calm, BioGaiu, cvičíme, nahříváme, masírujeme…absolutně bez účinku. Může mít něco se zažíváním?! Nejím nadýmavé věci! Ale piji mléko, vadí to do mého mléka? Částečně kojím. Ale vytáhne tak 50 ml, proto dokrmuji, má hlad.
Doma je akorát (ani teplo ani zima). Metoda nechat vyřvat nejde, nechám ho tak 10 min.max…ale oj ječí nepříčetně, evidentně to není jen pro pozornost…už šílím, kdo zná, ví, že to je na mašli. Jsem s malým sama, myslela jsem, že se to zlepší, ale je to horší a horší! Předtím aspoň spinkal přes den, teď ne. Jinak mi blinká (i po odříhnutí, třeba za hodinu, hodinu a půl)…PROSÍM O RADU, já už psala i dětské, že se zastavím…