Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den. Mohou to byt neštovice? Dcera 14 od nakažení. Ma ale od včera jen tyhle dva. Dekuji za odpovědi
@Anonymní píše: Více
za me ano. Ono se to pak rychle rozjede. Zitra uz budete vedet na jistotu
@Anonymní píše: Více
Možná jo. Dcera měla neštovice někdy v období do 5 let a nikdo na to nepřišel, prostě nikde nic viditelného neměla, možná tak pupínek někde ve vlasech a kdo ví, jestli vůbec to. Odhalilo se to jen díky odběrům krve (test na protilátky). Takže i takto to lze prodělat.
Dobrý den. Doktorka si neni jista mezi neštovicemi a štípanci..Bylo to bez puchýřů jen s takovou lehce nežloutlym prostředkem a nemizí to..Takhle je to cca 4.den
@Rwnča My jsme to teď řešili taky. Syn chytil neštovice ve školce (přímý kontakt, inkubační doba odpovídala), měl i klasické příznaky, na začátku - únava, teplota, výsev. Ale těch měl jen cca 30 a těch s klasickým průběhem měl asi 2. Zbytek buď rozškrábal? a nebo zůstaly jako pupínky, které pak zmizely.
Dle lékaře neštovice tedy prodělal, otázka je, zda si stihnul vybudovat dostatečnou imunitu. Je 14 dnů doma, měl by se vracet do školky, kde neštovice ale jedou zbytkem dětí, které je ještě neměly - že se s nimi tam nepotká je celkem nepravděpodobné.
Budeme to řešit náběrem na protilátky, ale to prý až po čase. Prodávám jak jsem koupila.
Jinak dle fotek bych řekla, že ta na poslední fotce je ukázková neštovice. Jinak za mě 4. den na zasychání je klidně brzo. Za mě ještě chvíli jim to může trvat.
@Rwnča za me ano. Holka chytila loni od brachy. Asi tyden mela tak 5 pidi stipancu a pak ji to propuklo ve velkem, ze musela brat anitivirotika. Co maji deti na celem tele mela jen ona v obliceji (mela 3 roky). Kazda pesinka ve vlasech mela 20-30 nestovicek. Zkousela jsem pocitat, ale neslo to. Zada mela priserna a jeden velky strup a odhadem 3000+. A to rozmisteni je typicke - vlasy, za krkem.. Tam to vetsinou zacina