Co může jíst 8m dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co může jíst 8m dítě?
Ahoj holky,
zajímalo by mě co daváte jíst 8m dítěti? A kolik vám vypije čajíku za den?
Malý mi odmítá jakekoliv mléko. Kojila jsem do 7,5m, potom jsem bohůžel mlíčko ztratila. Snažím se dávat UM, ale to nechce. Jen kaši mlečnou mi večer sní. UM se snažím dávat do jídla, ale není toho moc. Měli jste někdo takový problém a jak jste to řešili?
Děkuji za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky,zkus třeba jinou značku UM,nebo některé se dělají i s příchutí-ale to nevím,od kterého jsou měsíce
A když mu nejede mlíčko,můžete už zkusit bílý jogurt,pokud nejste alergici.Jinak čajíku mi Vašík vypije jak kdy-ředěné šťávy mu jedou líp.Takže obvykle dám dopoledne nejdříve hrnek šťávy a po vypití pak hrnek čaje-a ten už samozřejmě celý nevypije
Ale něco ano,takže dohromady asi 400ml
Kač
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ohledně doporučených potravin ve vašem věku mrkni na www.kojeni.net
UM můžeš nahradit mléčnými výrobky - určitě jogurty (plnotučné), ne ještě tvarohy a smetánky. Já už v tu dobu dávali i k snídani lučinu s rohlíkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kacenkag
Už jsem zkoušela i jiné UM, ale žádné mu nechutná. Kouknu se na ty ochucené, nevěděla jsem že nějaké jsou. Myslela jsem, že jsou jenom kaše s příchutí.
Petrax77
Jogurt mu občas dávám, ale s přesnídavkou, čistý nechce.
Vyzkouším ten rohlík s Lučinou, ale nechce papat kousky, tak nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě je banánový Sunar,ale moc v tom přehled nemám,Vašíkovi zatím klasické UM chutná.Jukni a zkus,možná by šlo požádat na jejich webu o vzorek,ať zbytečně nekupuješ celou krabici.Nebo mu do mlička zkus mixnout kousek banánu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně teda přijde hodně malý, takže bych mu UM několikrát denně nabízela, třeba se rozpije. V mezidobí bych dávala kaši (klidně k snídani i večeři) a 1 jogurt denně. Na lučinu mi přijde dost malý (přece jenom není to typicky zakysaný výrobek a navíc je určitě trochu slaná).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AHoj!
HOlky, taky mame docela problemy s UM, maly zacal bojkotovat mlicko (zuby, ryma..).Je nam 10 mesicu.
Zajimalo by me, od kdy mimi muze kefir, ev. kefirove ochucene mleko.
Zrejme nejdrive az po roce,ze?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky, a co dat prckum flasku, kdyz spi? to vam taky odmitnou??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kacenkag
S tím banánem to taky určitě vyzkouším.
Inge
Já mu to UM zkouším dávat několikrát za den, ale pořád stéjný výsledek ![]()
prská, neotevře pusu, pláče. Zkoušela jsem ho nechat vyhladovět a nic nepomohlo.
Cmelda
Flašku odmítá, tak se snažím UM dávat lžičkou a doktorka mi radila hadičkou na dokrmování novorozenců, ale to taky nejde, všechno vyplivne. I hrníček jsem vyzkoušela a nic. Ve spánku jsem to nezkoušela, jen když byl rozespalý, ale asi i to zkusím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jinak ti ostatni (čajík,šťávu..) pije z čeho..? Jestli není problém ve flašce nebo hrníčku
Pak bych asi zkusila i víc druhů „náčiní“.My už jsme v tu dobu pili všechno z pítka,ale Vašík není kojený.Někomu se prý dítko chytlo na hrníček s brčkem.Je to holt alchymie.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme podobný problém, mladší syn po zavedení příkrmů nejdřív začal bojkotovat kojení a pak následně i UM. Mléko je schopen pozřít pouze v polospánku, takže jej do něj liju v noci a nad ránem. Když se mi podaří 150 + 120 ml, tak jsem spokojená, kolik toho vypil. Odpoledne jsem zavedla jogurt a večer kaši, to naštěstí jí. Dohromady může mít za den cca těch 500 - 600 ml. Občas dám trochu jogurtu do dopolední přesnídávky nebo pár odměrek UM do oběda.
Co se týče ostatního pití, tak vodu odmítá úplně, čaj vypije pouze teplý a mírně oslazený Glukopurem. Pije dětské džusy od Hippu neslazené, hodně zředěné vodou, za den cca 400 ml (nejvíc vypije v postýlce před usnutím).
Takže to mlíko zkus ještě ve spánku ![]()
Martina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit