Ohřívaní kupovaných příkrmů ve skleničkách-mikrovlnka/vodní lázeň
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ohřívání příkrmů
Zdravím všechny,
chtěla jsem se jenom zeptat, jak ohříváte příkrmy kupované ve skleničkách - v mikrovlnce nebo vodní lázni? Já lenoch bych chtěla ohřívat v mikrovlnce, ale nejsem si jistá - prý to ničí vitamíny a nedoporučuje se to..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já ohřívala v mikrovlnce, jídlo jsem přikryla pečícím papírem. Až mnohem později, jsem se někde dočetla, že v mikrovlnce se ohřívat nemá.
Nicméně malá vypadá v pohodě.
A upřímně? Nějak si nedovedu představit, jak by ten náš malý hladovec čekal, až se to ohřeje ve vodní lázni. Ta chce jíst teď a hned
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,ohřívala jsem ve vodní lázni.V mikrovlnce pouze,když jsme jedli v restauraci nebo na plavání.
Taky jsem slyšela,že to ničí vitamíny,moje sestra někde viděla pořad,co se děje s tím jídlem po dobu ,jak se tam ohřívá a pro děti mikrovlnku nepoužívá.Já používám minimálně,jen v časové tísni a pokud nejsme doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja pouzivam mikrovlnku prijde mi to rychlejsi a nekde jsem cetla ze hlavni problem procse to nema je ten ze se to ohreje nerovnomerne ale na to si davam bacha a vzydcky poradne promicham a vyzkousim teplotu(ochutnam nebo na ruku) ja cetla ze umele mliko se nema ohrivat v mikrovlnce protoze se nici ale prikrmum to nevadi. ale jak uz jsem se poucila kazdy tvrdi neco jineho. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně - každý ti poradí něco jiného. Já osobně jsem líná (nebo spíš nemám nervy poslouchat ryk hladového dítěte,než se jídlo ohřeje v lázni),takže u nás jede mikrovlnka.
Jinak i na některých skleničkách je napsáno, že MT ANO,ale max. na 600w a pak řádně promíchat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stejně jako PEHOT. Ohřívám v mikrovlnce, na některých skleničkách je fakt i „návod“, jak to ohřát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je ta vodní lázeň tak pracná a časově náročná? Nemám ráda tyto debaty. Škodlivost či neškodlivost mikrovlnky je dodnes záhadou, tak proč vystavovat dítě neznámému riziku/neriziku? V restauraci chápu, ale doma snad tu vodní lázeň můžete zvládnout, a vůbec, nebylo by lepší uvařit vlastní jídlo?
- Citovat
- Upravit
Dobrý den,
já tedy preferuji vodní lázeň, protože chci, aby malá měla zdravé jídlo, alespoň dokud to jde. Ale je to i jednodušší - alespoň pro mě
- 20-30 minut před dobou oběda dám skleničku do plecháčku, zaliju vodou a nemusím tam znovu chodit a něco vypínat jako u mikrovlnky. A teplota je po 20-30 minutách taky akorát, kdežto z mikrovlnky je to občas moc horké. Já jsem ohřívala ve vodní lázni i UM, bohužel jsem musela od začátku dokrmovat, neměla jsem tolik mlíka, protože jsem byla z porodnice dehydrovaná (zapomněli mi dát kapačku). Takže jsem od začátku zvyklá ohřívat ve vodě a navíc pro tak malé miminečko bych to ani do mikrovlnky nedávala. V porodnici to tam dávali, což jsem musela nějak přežít, protože jsem nemohla po císaři vstát.
Mamča s Kačenkou 1,5 roku
- Citovat
- Upravit
Ahoj, já ohřívám v mikrovlnce skleničky i vodu na UM, ale to má jen do kaše.
Jinak Anonymní určitě by bylo lepší si příkrmy vařit sama - za předpokladu, že:
- máš kde sehnat biozeleninku
- dítě toho sní víc než pár lžiček
- máš nervy na to to oškrábat, nakrájet, uvařit, pomixovat, umýt horu nádobí a pak to skoro všechno vyhodit
- ti není líto času, který by jsi místo toho ztrávila se svým zlatíčkem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak já ohřívám jedině v mikrovlnce,jak příkrmy,tak UM.Vařím doma,ale stejně to skladuju ve skleničkách.A na nějakou biozeleninu víte co?Buď domácí nebo z obchodu,osobně říkám Davídkovi chceš k obědu éčka nebo dusičnany,podle mě to vyjde na stejno a stejně bude dřív nebo později oboje jíst a vy z toho budete šťastné,tak proč to hrotit.Asi mě spousta z vás odsoudí,že jsem špatná máma,ale prostě život je tvrdej,tak ať si zvykají mimča od malička,omlouvám se,ale boužel jsem taková.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cituji:
"Jinak Anonymní určitě by bylo lepší si příkrmy vařit sama - za předpokladu, že:
- máš kde sehnat biozeleninku
- dítě toho sní víc než pár lžiček
- máš nervy na to to oškrábat, nakrájet, uvařit, pomixovat, umýt horu nádobí a pak to skoro všechno vyhodit
- ti není líto času, který by jsi místo toho ztrávila se svým zlatíčkem"
- Biozeleninu jde sehnat, ale samozřejmě ne všechnu, co bych si představovala, ale nějakou ano. Jenom nejsem přesvědčená, že to slavné BIO je tak skvělé, už jen proto, že to hnojí např. slepičím a jiným trusem a v tom je dusičnanů hodně.
- I tak jsem přesvědčená, že kvalita čestvě uvařeného jídla je vyšší než-li kvalita konzervovaného (taky nejím každý den oběd z konzervy),
- oškrabat jednu malou mrkvičku, oloupat miniaturní bramboru, uříznou trochu květáku či brokolice a umýt to a přidat kousek masa pro mě je práce max. na 10 minut a dítěti zcela jistě prospěje, když se bude na mě dívat a vědět, že maminka musí během dne udělat i jiné věci než si hrát,
- vaří se to v 1 hrnci, to s tím mytí není tak horký,
- mixér se myje hůř, ale pokud bys měla pocit, že mimi strádá, určitě ho můžeš umýt když spí,
- budeš muset překosunout horší věci než to, že Ti dítě nesní oběd
, děti vyžadují pevné nervy… - samozřejmě by mělo jíst časem víc než pár lžiček, po čase tady budeš řešit, že chce jen a jen ty konzervy, ale ty si ho tak naučíš od počátku …
- hrozně by mě zajímalo, co vaří maminky, které obtěžuje uvařit kojenecký blevajs dětem k jídlu, když přejdou na normální stravu.
Upřímně, klasický oběd je pro mě mnohem větší záhul…
- Citovat
- Upravit
Jé, koukám, jak se to tu rozjelo..... ![]()
Anonymní - pro mě není problém dítěti něco uvařit, ale naše pediatrička mi doporučovala ze začátku přikrmování dávat kupované skleničky - a protože mám první mimi, tak ji poslouchám…
Časem určitě vařit budu, ale teď ze začátku teda plně skleničkuju..... no ono je to co člověk, to jiný názor - ale v tomhle případě jsem dala na názor mé doktorky (i když jiná dr. by mi možná zase řekla něco jiného
).
No a já teď teda nakonec taky ohřívám v mikrovlnce, hlavně proto, že když Adámek chce jíst, tak hned.....a to ne v nějakou stanovenou dobu, ale půlhodina sem, půlhodina tam.....a kdybych to začala ohřívat v lázni, tak se mi asi upláče…
A kdybych si to ohřála předem na nějakou dobu, tak zaručeně bude ještě hodinu spát...... ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych radši trochu pláče než mikrovlnku
.
A jak už jsem psala, děti se NAUČÍ, že MUSÍ POČKAT, dou to ještě hodně ptřebovat.
- Citovat
- Upravit
Do roka jsem vsechny prikrmy poctive ohrivala ve vodni lazni,plus varila cerstve.Do pul roka byla i plne kojena.Ted uz ale jedu na mikro ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit