první příkrm-prosím o radu!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
68
20.10.08 17:43

první příkrm-prosím o radu!

Ahoj holky,
prosím vás poradte mi, tomášek měl 4 měsíce a já jsem ted začala s příkrmy.
Koupila jsem od Hamé první lžičku-mrkvičku a malej krásně papal, ale dala jsem mu jen půlku té skleničky.
Chci se zeptat- můžu mu ji dát na dvakrát? po otevření jsem půlku obsahu odebrala, ohřála, to snědl, zbytek jsem znovu zavřela a dala do ledničky, takže ohřívany to nebylo, jen je to otevřený.
A pak ještě jeden dotaz- koupila jsem první kaši od nutrilonu, ale je mléčná, takže se do umělého mléka nedá přimíchat. Takže se chci zeptat, jestli mu ji můžu dávat flaškou místo UM, nebo taky pár lžiček a zase dokrmit UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2602
20.10.08 17:57

Ahoj,
neboj, klidne mu tu druhou polovinu dej druhy den.
Co se tyce kase, tak tu bych mu zatim nedavala. Podivej se na www.kojeni.net , tam je krasne rozepsane, co a jak rychle pridavat..

jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
20.10.08 18:01

Ahoj, tak já bych s těmi příkrmy začala pomaleji,má se zkusit cca 2-4 lžičky… Pokud nedojde k alergické reakci, můžeš přidat každý 4.den novou zeleninu/ovoce. Uzavřená sklenička od Hami se má spotřebovat do 48 hod, je to tam napsáno…
Kaši udělej normálně do flašky, dokrm UM asi nebude třeba. Pokud Ti ale Tomášek spí přes noc, ještě bych kaši nedávala…
AHoj, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
20.10.08 18:08

Přesunuji do začínáme s příkrmy.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.10.08 18:19

A je u vás už doba na příkrmy? Ano, jsou vám 4. měsíce, ale pro příkrmy platí pravidlo OD UKONČENÉHO 4. MĚSÍCE, a vy jste 4. měsíc teprve začali a zdaleka neukončili.

Jinak z ledničky asi ano, ale lepší by byla čerstvě otevřená…

• Citovat
  • Upravit
2602
20.10.08 18:28

Anonymni,
pokud jsou malemu 4 mesice, tak to znamena, ze ma ukonceny 4. mesic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.10.08 20:34

Toť otázka. Pokud jsou mu 4 měsíce, tak má začatý čtvrtý měsíc, ten musí ukončit a až ho ukončí, tak mu bude 5 měsíců, tedy začne pátý měsíc.

• Citovat
  • Upravit
24837
20.10.08 20:40

Ale vždyť Mišena píše, že Tomášek MĚL 4 měsíce, předpokládám, že začal 5.měsíc života… Takže s příkrmy problém nevidím…M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
20.10.08 20:41

anonymni: kdyz uz 4. mesice ma, tak logicky zacina mesic paty …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
20.10.08 21:00

Já bych teda ještě tak 2 měsíce s příkrmama počkala, zbytečně si můžete vypěstovat alergii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
20.10.08 21:55

Omlouvám se za nepřesné informace. Tomášek už měl 4 měsíce a ted začal pátý. ¨
Je krmený Nutrilonem a všechno je v pohodě, jenom mi prostě vypije při jednom krmení 260 až 300ml a tak se mi zdá, že je načase začít s příkrmy. Aspoň jsem četla, že pokud denní dávka mléka přesahuje 1000ml, může se začít přikrmovat. V noci se zatím nebudí, spí celou noc, takže s ty kaše zatím odložím, ale myslím, že už postupně už můžu začít s tou zeleninkou, ne? Jinak díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
20.10.08 22:03

Mišenko nenech se zvyklat,my už taky měli 4měsíce a hned v den čtyřměsíčnin jsme začli přikrmovat,přestože nám to doktor zakázal(co doktor to názor,spousta ostatních to totiž doporučuje.),protože pokud je dítě na UM,tak s příkrmama klidně začít od 4měsíců.Náš Davídek je moc chutný,takže jsme vyzkoušeli všechny zeleninové příkrmy „první lžička“ a po deseti dnech už jsme jeli jeden příkrm denně,já teda vařím doma,žádnou alergickou reakci jsme neměli,krom květáku,ale to bylo velmi slabé,tak jsem ho prozatím vyřadila a dám později.Osobně s těma kašema bych také počkala,ale klidně se můžou dávat,je to jen na vém rozhodnutí a také na tom jak to bude vyhovovat malýmu.Takže Vám přeju ať Vám chutná!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
20.10.08 22:22

Paradis,
díky za podporu, máš pravdu, co člověk, to názor. Ja to tak prostě cítím a myslím, že to není chyba. Jenom jsem se chtěla poradit jak na to. Píšeš, že všechnu tu zeleninu doma vaříš. To teda smekám. Já jsem si říkala, že začnu nejdřív kupovanýma příkrmama, protože takovy mikroskopický množství snad ani nejde uvařit. A vy už jste teda uplně vyřadili jedno krmení UM a nahradili ho zeleninou? Nemá pak moc brzo hlad? Jak poznám, že toho snědl tolik, že už ho pak nemusím dokrmovat mlíkem?
Připadám si jak blb 8O , ale tak dělám to poprvé, ze!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
20.10.08 23:19

Souhlasím s Paradis, kojené děti příkrmy od 6.m, nekojené od 4.m.(i názor naší MUDr.)
Teď malému dáváš pár lžiček, pak dokrmíš UM. Postupně přidáš množství + UM, až ti toho jednou „zbodne“ celou skleničku. My to máme tak, že UM jsem dávala/dávám po každé, no, máme nenažranečky :lol: Pokud mu to nebude stačit, neboj, Tomík se ozve :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
21.10.08 08:30

No asi fakt záleží, kdo radí… čtu teď knížku od Fořta a ten radí začít co nejpozději. Uměle živený děti jsou na tom hůř než kojený a jejich zažívání není takhle brzo připravený na nic jinýho než je mlíko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí